optokapler
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 03.12.2019
- Poena
- 155
Ti imas MHI Srk35?Eh da sumiram stanje kod mene po ovoj magli. Fujitsu 12 u 17 kvadrata solidno odradila posao ali uz česte defroste i setovana na najviše 23 stepena.
Mitsubiši heavi.... E to je klima za teške uslove. U 26 kvadrata setivana na 25 držala konstantnu temperaturu od 23.5 stepeni. Naravno iz spoljne jedinice samo lije ali nisu toliko česti defrosti kao kod Fujitsu. Položila ispit, svaka preporuka.
Vala bas rolerkoster kod mene ovako:Napolju 8c, Musa zvana rolerkoster
Nije mogla 25 da postigne?Eh da sumiram stanje kod mene po ovoj magli. Fujitsu 12 u 17 kvadrata solidno odradila posao ali uz česte defroste i setovana na najviše 23 stepena.
Mitsubiši heavi.... E to je klima za teške uslove. U 26 kvadrata setivana na 25 držala konstantnu temperaturu od 23.5 stepeni. Naravno iz spoljne jedinice samo lije ali nisu toliko česti defrosti kao kod Fujitsu. Položila ispit, svaka preporuka.
Ma i moja zaledi lulu, ali ima ona još jednu višlju rupu tu izlazi voda, ona nikad nije zaledila. Čep koji je na istom nivou kao lula nisam našao svrhu da skidam. Mada ja lulu I čep ne skidam da mi ne mokri coklu. Odvod iz ove jedne višlje rupe kad zaledi lula hvatam u kofu 😀😀😀😀😀.Ti imas MHI Srk35?
Jel si ovu zimu skinuo lulu? znam da ti prosle zime zaledila... Pa zato pitam![]()
Da li znas koliko su trosile?Eh da sumiram stanje kod mene po ovoj magli. Fujitsu 12 u 17 kvadrata solidno odradila posao ali uz česte defroste i setovana na najviše 23 stepena.
Ako je svaki deseti put, vjerovatno je senzor temparature. Treba izvuci model koji je pa oznaku djela i parametar kako bi izmjerio vrednosti da se uvijeris.Imam fujitsu klimu inverter 18, stara iz 2012 godine. U pitanju je split sistem sa 3 unutrasnje (2 9tke i ova 18). Radi sve ok do danas, danas kad upalim ovu velikku, treperi operation crveno non stop, a svakih 10 treptaja zatreperi jednom swing narandzasto, i tako treperi ne izduvava jedno 10 minuta. Onda se upali i operation crveno i swing narandzasto i pocne da duva neki prohladni vazduh 3 minuta, pa opet stane i trepti. I tako u krug. Ima neko ideju neku, imam bebu od mjesec dana, a servisi mi se ne javljaju jer su praznici? Hvala unaprijed
hmmm. al kako da pricrvrstim kabl za podnozje klime ? ne bi da busim , mislim da ima neki antikorozivni sloj ako se nevaram, a bas nije ravno nista tamo , razmisljm od celicne cize da napravim kostur za koji cu da vezem taj kabl, ili neka armatura 4 mm ( da prati oblik donjeg dela klime ) , ofarbam sa 3u1 bojom i od dele stegnem za taj kostur grejni kabl. Sama tezina bi mogla da drzi kabl na mestu , jer ako budem lapio kao vesic na tom videu , to ce pre ili kasnije da se namota oko ventilatora.Nije to pametno... Citao sam na drugom forum da su ljudima pocele varnice itd.
ipak je bolje kvalitetan grejni kabl za tacnu nego ove kineske podloge![]()
Probaj ga izmjeriti, vecinom su 10kΩ mada imaju neki modeli i sa 1kΩNa spoljnoj pise : ROA24LAT3
A na unutrasnjoj ASY18LBAJ
Do danas je grijala vise nego sto sam ocekivao od nje, danas nece nikako da se upali. Obzirom da nemam utikac za nju, probao sam spustit osigirac na 10 minuta ali nista napravio nisam, btw negde procitah da to pomaze, glupo al sam morao probat. Hvala na brzom odgovoru!
Je evo gresakaNa spoljnoj pise : ROA24LAT3
A na unutrasnjoj ASY18LBAJ
Do danas je grijala vise nego sto sam ocekivao od nje, danas nece nikako da se upali. Obzirom da nemam utikac za nju, probao sam spustit osigirac na 10 minuta ali nista napravio nisam, btw negde procitah da to pomaze, glupo al sam morao probat. Hvala na brzom odgovoru!
Zapravo kad sam pogledao ove greske skapirao sam. Obzirom da treperi brzo i 3 puta zatreperi swing,Je evo gresaka
Zaista ti taj odg nemogu dati, neznam kako se dole naplacuje kontrola, popravak itd... Mogu ti samo reci da je taj Sensor oko 15-20€ inace... Ako je to ali ako si svatio po broju lampica vrlo lako moguce. Vanjske budu oko 37kΩZapravo kad sam pogledao ove greske skapirao sam. Obzirom da treperi brzo i 3 puta zatreperi swing,
To je greska: outdoor unit 3 way valve temperature sensor error.
Kapiram da svakako moram cekat majstora. Najgore mi zbog bebe, msm donecu ja zidnu grijalicu dok neko ne dodje. Koliko moze kostat taj kvar imate li iskusstva?
Pogledajte prilog 474356 3 wave un
Da mislim da je taj model, srednja klasa, spoljna ima 35 kg ako se dobro sećam. Skinuo sam lulu, skinuo čep, ugradio grejače. Lično mislim da joj grejači tacne sa termostatom ne trebaju ali otkud znam ako zaređaju 10-15 ledenih dana sa maglom i onda sam ih stavio.Ti imas MHI Srk35?
Jel si ovu zimu skinuo lulu? znam da ti prosle zime zaledila... Pa zato pitam![]()
Tu su obe svaka oko 500-600w/h.Da li znas koliko su trosile?
Pa ne, zbog nekih objektivnih stvari ali ja mislim da klima nije ispravna ako joj zadaš 25 i ona dostigne ili prebaci zadatih 25. Meni klime nikada nisu prebacile zadatu temperaturu ni u grejanju ni u hlađenju, niti se u grejanju vent zaustavlja. Vent radi sporije ili brže pošto je setovana na auto ali nikada ne stane, osim kad je df.Nije mogla 25 da postigne?
Kad si ugradio i gde?Da mislim da je taj model, srednja klasa, spoljna ima 35 kg ako se dobro sećam. Skinuo sam lulu, skinuo čep, ugradio grejače. Lično mislim da joj grejači tacne sa termostatom ne trebaju ali otkud znam ako zaređaju 10-15 ledenih dana sa maglom i onda sam ih stavio.
Tu su obe svaka oko 500-600w/h.
Verovatno je to covek vec odradio na jesen a ne u sred zimeKad si ugradio i gde?
Kupi tuya uticnicu pa proprati vidi kako ti najmanje trosi modulira
Ja bih samo zamolio ovog gospodina da okaci kolko je na kraju potrosila ova klima za danasnji dan🤣🤣🤣
Da mislim da je taj model, srednja klasa, spoljna ima 35 kg ako se dobro sećam. Skinuo sam lulu, skinuo čep, ugradio grejače. Lično mislim da joj grejači tacne sa termostatom ne trebaju ali otkud znam ako zaređaju 10-15 ledenih dana sa maglom i onda sam ih stavio.
Nema garancije u Srbiji tako da nema rizika. Ima da budzimo, to je Srbija, od Fice do Maseratija.Verovatno je to covek vec odradio na jesen a ne u sred zimeSvaki krsteni serviser moze to da ti nabavi i ugradi...
Jedino sto je tad frka oko garancije
No Risk No Fun![]()
Čak i ovde ne vidim problem vidi se da je ovde led inje sneg sta već spolja, unutra koliko vidim df odradio svoje.Reci mi druze kad si imao prosle zime frku oko leda u tacni kad je bilo sto si rekao oko 10dana u minusu itd.
Jel ti bila isto ovako okovana? Pa se onda nakupljao led u tacni...
Moze i one skroz da zalede ako minusi potraju...Kako može led u tacni da se stvara ako voda prilikom df otiče kroz rupa ispod klime?
Nije neispravna, nego je neadekvatna za prostor koji grije, u ostalom to je najslabija klima iz njihove ponude.Inace na trenutnih 2 stepena , set 25, unutrasnja 24.3-24.5. Ja sam mislio da je klima neispravna ova prethodna dva dana iskren da budem.
Koji model.Nije neispravna, nego je neadekvatna za prostor koji grije, u ostalom to je najslabija klima iz njihove ponude.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari