Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Temperatura se u kuci ne menja,sto znaci da je ovako TOP,videcemo na sledecem racunu za struju sta smo uradili,pa javim.Veliki pozdrav 💪

Temperatura se u kuci ne menja,sto znaci da je ovako TOP,videcemo na sledecem racunu za struju sta smo uradili,pa javim.Veliki pozdrav 💪
Kupi tuya uticnicu pa proprati vidi kako ti najmanje trosi modulira
Amateri...😊
Ovako klima trosi...Ili mi na cudan nacin cestita novu godinu..

Nesto je zadnjih 3-4 dana podivljala,i sa potrosnjom i sa df.

I srecna nova i sve najbolje...
Ja bih samo zamolio ovog gospodina da okaci kolko je na kraju potrosila ova klima za danasnji dan🤣🤣🤣

Hocu Milose,hvala i tebi na savetu 💪
Niste mi rekli u vezi lule i cepa na spoljnoj jedinici...malo sam i ja dosadan ali prva minje god. da se grejem na klimu pa mi je sve nepoznato

Kod mene su procenti sto se tice cincilatora, koliko to dodje, na pola? Trenutno je na auto fan.

Možda i nema toliko noćnih df jer ja smanjim klime pred spavanje na 21. Šta ga znam.
E bas zbog toga i nemas toliko DF sto i preko noci spustis na 21c :) kad je vec zagrejano na 23c klimi je mnogo lakse da posle odrzava na 21c, to je ipak japanac... Verovatno od 450w na 23c spusti sigurno na 250w na 21c
Druga bi bila prica na 23c ili 24c 24/7 :)

E bas zbog toga i nemas toliko DF sto i preko noci spustis na 21c :) kad je vec zagrejano na 23c klimi je mnogo lakse da posle odrzava na 21c, to je ipak japanac... Verovatno od 450w na 23c spusti sigurno na 250w na 21c
Opaa gri napada micu,gde su mi kokice🤣

После три дана зиме џезвери већ апгрејдују климе.

Напајање за климу се углавном и ставља напољу. Требало је само да стави IP44 утичницу. евентуално сервисни прекидач.

После три дана зиме џезвери већ апгрејдују климе.

Напајање за климу се углавном и ставља напољу. Требало је само да стави IP44 утичницу. евентуално сервисни прекидач.
Prvi put to vidim,pogotovo obicnu uticnicu ovako ma fasadi,pa sta ce mu bude na -10-15,meni to nije bezbedno

Pozdrav momci, trebace mi uskoro nova klima posto trenutna polako posustaje, a nije ni inverter.

Stan je 50kv ali ispod ploce na cosku zgrade tako da leti hladim kao besan (Ove godine klima jedva hladila), a zimi moram grejati fino.

Sta bi preporucili za ovu upotrebu? Ne bih isao na neke skupe fensi varijante ali ne mora biti najjeftinija - I ona ce da radi narednih 10g kao i ova Midea :)

Prvi put to vidim,pogotovo obicnu uticnicu ovako ma fasadi,pa sta ce mu bude na -10-15,meni to nije bezbedno
У Норвешкој уобичајно стављају утичнцу или сервисни прекидач уз спољну јединицу. Не буде ништа ни на -10 ни на -30. Ако клима може да ради неће ни утичници бити ништа.

У Норвешкој уобичајно стављају утичнцу или сервисни прекидач уз спољну јединицу. Не буде ништа ни на -10 ни на -30. Ако клима може да ради неће ни утичници бити ништа.
Ne znam vala,meni je sj na strani gde kad pada kisa navejava bas na nju,a tek da mi je obicna nezasticena uticnica tu kod nje na fasadi,bas bi joj prijalo da se malo okupa🤣

.
Ne znam vala,meni je sj na strani gde kad pada kisa navejava bas na nju,a tek da mi je obicna nezasticena uticnica tu kod nje na fasadi,bas bi joj prijalo da se malo okupa🤣
Kod mene je kontak isto vani. Stavio sam samo na wago kleme i u obicnu kutiju. Ali bas iz tih rizika RCD je svakako tu ( neko kaze fid sklopka.. ) plus AFDD+ ili po nasli osigurac koji prepoznaje slab kontakt i krene gubiti spoj illi varniciti odma izbaci.

Ma kod mene brzo padne temp sa 23 na 21 nemam ja neku izolaciju. Radi ona i na 600 kad spustim na 21. Sve zavisi kakvo je vreme napolju. Ovih dana je bila magla i minus tokom dana pa nije bilo mnogo df da kažem ajde na 4 5 sati ali I to je mnogo.

Kod mene je bio problem zaledjivanja SJ naravno, to sam ocekivao ali ne bas toliko. Uglavnom kad se odledila skroz onda je krenula da radi normalno. Na setovanih 24 radi 23.5-23.7 kad je fan na 5. Problem je to zaledjivanje mada sam ja kasno skinuo ovu lulu i crevo pa se gomilalo dosta. Nije pravila buku ali nije uspevala da zagreva iznad 22 na 25 setovano.

mozda ovakve podloge ?

na aliju , ebaju ima raznih opcija od 5V do 220V i raznih dimenzija i snaga ...

1735832317485.png
ovo je na 220V

1735832478948.png

Vrh Dno