Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Da nije i to sajt od naseg dragog nam Rusa?🙂 Bar mi tako cudno zvuci ime samog sajta..
I ja sam to sinoc mislio... ali izgelda dosta kvalitetnije nego kod naseg Rusa :ROFLMAO:

Ja mislim da je ovo od naseg Rusa... sve na isti princip kao ostale strane mitsubishi itd. ;)

Poslednja izmena:
Jeste ona dole je njegova:
Ljudi, oprez i otvorite oci gde kupujete klime na netu...

Prilozi

• Screenshot_20241130-171557.png
    Screenshot_20241130-171557.png
    140 KB · Pregleda: 159
  • Screenshot_20241130-171619.png
    Screenshot_20241130-171619.png
    156.5 KB · Pregleda: 61
Iskustva ?

Da li mi neko ko posjeduje klimu HISENSE KA50BS0EG-EW 18 IN-OUT može da mi kaže nešto više o njoj? Kako se pokazala, da li modulira dobro i kakva je na potrošnji? Koristio bih je isključivo za grijanje nekih 40ak kvadrata.

Mozda je to cak i malo jako za 40m2. Kakva ti je izolacija?

Za te pare se kupuje Mitsubishi Heavy Industries ZSX, koji je tata i mama u grejanju za taj Daikin
Pa ne bih bas bio siguran da za cijenu osnovne Perfere mozes kupiti ZSX35. A za cijenu ZSX mozes opasno da se priblizis nordic Perferi FTXTM30A + RXTM30A deklarisanu na grijanju do -30 i max snage 7.4kw. ZSX35 je deklarisana do -20. Ako sam dobro ispratio ZSX na -10 ima manji kapacitet nego perfera na -25. Koliko para toliko muzike. 🙂

Prilozi

• Screenshot_20241130-184446.png
    Screenshot_20241130-184446.png
    265.3 KB · Pregleda: 45
  • Screenshot_20241130-190149.png
    Screenshot_20241130-190149.png
    288 KB · Pregleda: 31
Poslednja izmena:
Dali je 185000 dinara 1800€? U toj cijeni ja sam dobio LN35HZ sa kojom stvarno nema promasaja

To svakako...
ZSX kao neki Transfomers kad pocinje da se rasklapa sa one lopate :)
I cena je laganica: 35ZSX = 185.000 A 25ZSX 165.000
Samo se pitam da li 25ZSX isto ima onu manu kao ZS25...
Ne bi trebalo. Isti je harder kao u 35ZSX, dok kod ZS-a to nije slučaj, tj 25 i 35 imaju razliku u spoljašnjoj jedinici. Kod ZSX je razlika samo u softveru.

Stvarno velike novce placate za klime, verovatno vam se to isplati. Bez da nesto hejtujem, ali mi nije jasna bas isplatljivost investicije.1500 do 2000k eura po klimi, pa za te pare moze i drugacije da se greje, jedino ako pare nisu problem, onda ok.
Drug ja sam tu istu klimu platio 2600€ jer mi puko film sa Gree. Dali se isplati??? Isplati, vjeruj. Mirna, tiha, nerazmisljam o minusima, nebudi me, netrese tako da nemislim hoce li komsiji smetati pa da me i to jos sekira a da nekazem kad stegnu debeli minusi pa tek onda pogledas potrosnju i bez problema postize temparaturu. Rekao bi u leru to radi. Naravno kad imas sa necim iskustava dobroga uzmes opet i opet. E sad kako moze drugacije za te pare a da valja?? Nemoze drug nikako, uvalcenje podnog grijanja, toplotna puma ( ako kupujes da valja, ne opet nesto ljevo pa se opet pokajes ) pa dok to sve slozis izadje puuuuno skuplje nego tih 2000€+
Sta ostaje?

Danas prolazim i ugledah ovo, negde oko 11:30h otprilike, temperatura oko 6'c, natkrivena, ne kisne, u pitanju je brza hrana, negde oko 25kvm! Nije mi jasno kako je uspela da zaledi ovoliko! Nisam siguran dal je 12 ili 18-tica, al 25 kvm greje?! Stoji da se stalno vrata otvaraju, ljudi izlaze, ulaze, medjutim ti isti ljudi sede tu, jedu, i oni delom zagrevaju prostoriju, plus grejna tela na kojima se sprema hrana isto greju! Klima podesena na 24. Dal je ovo normalno il fali gas ili nesto drugo al nije lepo na oko!

Prilozi

• 20241130_111446.jpg
    20241130_111446.jpg
    216.4 KB · Pregleda: 147
Zalepljena i odpozadi i odozgo. Plus Midea. Nema EEV, jednoredni izmenjivač, GMCC kompresor... Brzina kompresora se menja u koracima, skokovito, kao da ga pogoni step-motor

Poslednja izmena:
Pitanje je kome bre treba bas takve jake Klime kao sto je:
Nordic Perferi FTXTM30A i slicno
Srbija nije sever Norveska... Zbog nekog ledenog talasa sto traje max. 4-7dana?

Stvarno velike novce placate za klime, verovatno vam se to isplati. Bez da nesto hejtujem, ali mi nije jasna bas isplatljivost investicije.1500 do 2000k eura po klimi, pa za te pare moze i drugacije da se greje, jedino ako pare nisu problem, onda ok.
Ma i ko ima pare nije prolupao toliko da pukne 7500€ da greje kucu na 3 klime... Kad moze skoro za iste pare da uvede parno na gas i vozi...
Jok daj jos jednu Micu u kupatilo od 4-5m2 da bude makar sve u fulu :LOL:

Srbija nije sever Norveska...
Zbog nekog ledenog talasa sto traje 4-7dana?

Ma i ko ima pare nije prolupao toliko da pukne 7500€ da greje kucu na 3 klime... Kad moze skoro za iste pare da uvede parno na gas i vozi...
Ako ta Mica ima plave oči onda može 😂

Srbija nije sever Norveska...
Zbog nekog ledenog talasa sto traje 4-7dana?

Nemaju svi gas, nazalost a i zavisi gdje zivis pa je taj gas extrem skup. Takodje ako mislis na mene ja nemam tri klime na jednom objektu, takodje radije bi ulozio u podno nego vizuelno unakazio kucu sa puno klima.

Srbija nije sever Norveska... Zbog nekog ledenog talasa sto traje max. 4-7dana?
У Норвешкој се једна клима користи да греје цео спрат или кућу, типа 80-120 квадрата, уз то је уградња клима 600+ евра па је логично да се купују скупље и јаке климе. Ако је неопходно, догревање појединих просторија одраде и мале панел грејалице, нико не уграђује климе за собице 10-15-20 квадрата.

Poslednja izmena:
Nemaju svi gas, nazalost a i zavisi gdje zivis pa je taj gas extrem skup. Takodje ako mislis na mene ja nemam tri klime na jednom objektu, takodje radije bi ulozio u podno nego vizuelno unakazio kucu sa puno klima.
Ne mislim na tebe... Nego kazem da ljudi ovde u Srbiji i ko ima pare(pun ko brod) ne bi platio 2500-3000€ za klimu...
A to za gas si upravu nije svuda ista cena itd.

У Норвешкој се једна клима користи да греје цео спрат или кућу, типа 80-120 квадрата, уз то је уградња клима 600+ евра па је логично да се купују скупље и јаке климе. Ако је неопходно догревање појединих просторија одраде и мале панел грејалице, нико не уграђује климе за собице 10-15-20 квадрата.
Zato što je ugradnja skupa. A i soba od 20kvm i nije sobica. Za nju je predviđena 7-ca u hlađenju, ili 9-ka u grejanju. Pričam za standardne inverter uređaje, gde ima i nekakva izolacija.

Ne mislim na tebe... Nego kazem da ljudi ovde u Srbiji i ko ima pare(pun ko brod) ne bi platio 2500-3000€ za klimu...
A to za gas si upravu nije svuda ista cena itd.
Slazem se sa tim, klime i nisu po meni za grijanje ako imas kesa vec ulazes u puno veci konfor. Al kad smo kod plina pogledaj sad godisnji obracun jednog racuna, garsonjera 37m2 redovno placeno sve i nakon ovog ludila godisnji obracun za doplatu... Masa ljudi koji su se grijali na plin su dobijali ovake racune. Kod nas se nevrsi obracun mjesecno vec godisnje. S tim da mjesecno placas prosjek iz prosle godine i kad bude kraj izvrsi se obracun ko kome dodje. Plin je extrem skup mada se odavno izbacuje kao izvor energije.

Prilozi

• Screenshot_2024-11-30-20-32-17-122_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2024-11-30-20-32-17-122_com.google.android.apps.photos.jpg
    77 KB · Pregleda: 127
Eee to u propaloj Nemačkoj. Kod nas lidera na balkanu jeftin.😀😀😀😀😀😀

Eee to u propaloj Nemačkoj. Kod nas lidera na balkanu jeftin.😀😀😀😀😀😀
Ja sam u austriji al sreca pa se negrijem na plin nigdje. Ovo je racun od mog dobrog drugara pa smo radili grijanje i toplu vodu bez plina. Xexex, kad dobijes ovakav racun za doplatu a placao si cjele godine onda nepostoji skupa klima 🤣🤣

6k€ laganica :LOL:
Kad nekad kod nas bude cena struja kao u neke EU drzave bice ponovo smederevac ili kotao :LOL:

Vrh Dno