Пошто нема шансе сам да одлучим, прочитао сам апсолутно све овде што пише о климама, молим за брз савет овде стручних људи.Ако нешто мрзим да радим то је да цртам скицу али сам и њу урадио онако на брзака.Укупна површина спрата је неких оквирно 60 метара квадратних.У дечјој соби је Фаворит инвертет 12-ка (обележен бројем 2) који ради феноменално и на хлађењу и на грејању и он је више него довољан за ту собу.Врата се ретко отварају пошто собу користи пубертетлија а знамо јел те каква је онда ситуација.У дневној соби (обележен бојем 1) је Хисенсе QE35XV0EG у народу популарни Energy Pro Hinano 12 који је фантастичан за хлађење али за грејање је мало проблематичан видећемо када и ако дођу сервисери мада да ту укључимо и моје досадашње непознавање рада инвертер клима.Хисенсе бих пребацио у приземље где је више потребнији за хлађење а на његово место бих ставио нову климу која би хладила и грејала дневну собу, ходник, спаваћу и кухињу с тим што се тренутно између ходника и кухиње налази зид који бих срушио.Хисенсе је на тој површини од цирка 43 квадрата на хлађењу одрађивао фантастичан посао али мало теже на грејању.Клима би се користила значи за хлађење и повремено грејање 43 квадрата док се не припали централно грејање неки прелазни период.Кућа је тренутно без изолације која се планира колико следеће године даће Бог, прозори су квалитетни ПВЦ Рехау, спрат пуна цигла дебљине 28 цм, на крову односно на плочи се налази стаклена вуна дебљине 10-20 цм нисам сигуран јер на исти се нисам пео бар задњих 15 година.Цена климе до 80000 динара, пожељно је да има вај фај, неку апликацијицу која ради чисто због комфора у коришћењу и да лепо модулира.Оно што сам гледао су:
Midea Breezeless и Extreme, Gree Amber pro (не комфорт већ ова новија) и Airy, Daikin ATXC35/ARXC35C Siesta и FTXC35C/RXC35C Sensira и наравно (по мени најгрдније на иглед и по функцијама али међу најквалитетнијима) Fujitsu ASYG12LMCE, KPCA, KETA, KMCG, KMCE и KMCC.Мислим ни да се јапанци не могу да снађу са овим ознакама.Свака сугестија је добро дошла.
Pogledajte prilog 461434