- Učlanjen(a)
- 25.09.2008
- Poena
- 915
Pričam o 9-kama SRK i EF. Obe sa R32 gasom.Pa bolja je jer na sajtu stoji stari R410a model, a u sustini su u klasi te klime, ako pricamo o 7ici srk i 9ci FE(Kirigamine).
Naginjem ka tome da uzmem dve SRK25ZS.
Aha, ja sam video da si mi spomenuo 20, pa sam mislio da to i planiras, nisam obratio paznjuRazumem da je 20 7-ca, a 25 9-ka. Zato sam i napisao:
30? Jeste previse. Gura kompresor ko lud,znaci 'ladi spolja nenormalno a vreme napolju takva da mora defrost.Svakih pola sata defrostuje oko 5 min soba 4x4 m2. Kuca izolirana stiroporom. 30 stepeni podesen inverter mislim da je ipak malo previse
klima >>> https://www.eponuda.com/inverter-kl...2-12000-btu-inverter-klima-uredaj-cena-528352
Pogledaj spolja klimu, da li je zaledila?Svakih pola sata defrostuje oko 5 min soba 4x4 m2. Kuca izolirana stiroporom. 30 stepeni podesen inverter mislim da je ipak malo previse
klima >>> https://www.eponuda.com/inverter-kl...2-12000-btu-inverter-klima-uredaj-cena-528352
Ne radi ni meni samodijagnostika, nešto su čačkali sigurno.Primjetih da mi ne radi 'samodijagnostika' preko Midea aplikacije, ima onih 118 stavki da isprovjerava. Prije je radilo uredno, nista strasno ali eto. Je li se susretao neko sa tim, da li je nesto do aplikacije ili klime, samo vrti ovako kao na slici ..?!
I da, upravu je covjek za lulu gore iznad, okrene se za 90 stepeni i izvuce lagano. Malo sam tamo/vamo pomalo mrdao, dok.nije popustilo i uspio sam. Bas je leda bilo oko lule i naravno lula skroz zacepljena.
Ne mogu da stavim na 25c vise me tako "ladi u ledja" nego sto greje30? Jeste previse. Gura kompresor ko lud,znaci 'ladi spolja nenormalno a vreme napolju takva da mora defrost.
Nasa posla, vecina naroda tako razmislja u fazonu nekih stednja. Ali, obicno, to jeftinije na kraju izadje skuplje.Neki moj rođak za ljubav dve hiljade dinara uštede uzeo klimu od dunđera. Ajde klima ko klima nego mu on i ugradio za 10000 dinara a nema ni servis ni pečat, nije mu overio garanciju. I sve je bilo ok dok nakon dve godine nije otišla elektronika na Hisense.
E onda je nastao problem jer nema garanciju, platio popravku i to bogami dobro, bilo mi glupo da ga pitam koliko, inače tada je imao baš teleći pogled.
Savet, nemojte to da radite za ljubav par hiljada dinara.
Onda moraš da se navikneš na DF, ili da uzmeš bolju klimu...Ne mogu da stavim na 25c vise me tako "ladi u ledja" nego sto greje
Prvo, AEQI je krš od klime. Mislim da su već neki pre pisali za stari model valjda da radi na fiksnim potrošnjama u zavisnosti od podešene temperature.. nemoj me držati za reč. Vivax ne treba gledati ispod AERI serije za iole bolje grejanje.Svakih pola sata defrostuje oko 5 min soba 4x4 m2. Kuca izolirana stiroporom. 30 stepeni podesen inverter mislim da je ipak malo previse
@fatza
Evo snimak defrosta u mrtvoj tišini, samo se čuje sat u pozadini. Stolarija očajna drvena dvoprozorska, ne trebam da luftiram, to ide po defaultu🤣. Ovo je bio kontrolni defrost od 5min. Na snimku oko 0:53 se pali ventil i kao što (ne)čuješ nema šištanja gasa. Nakon toga kreće kompresor i zaleće do odredjene vrednosti, stoji tu neko vreme i odmah spušta na modulaciju na kojoj je bila pre defrosta, to bi par sekundi nakon prekidanja snimanja (to nisam uspeo da snimim jer me prekinuše ostali ukućani - Mislim da ima kod mene na YT na snimku gde sam snimao spoljnu tokom defrosta). Uglavnom vidi se da diskretno radi svoje, nema velikog zaletanja posle df i slično. Uporedi sa svojom pa javi.
Kad je spoljašnja ko omanja TA peć 😁-12° jutros Daikin fino prede, ne trebam još paliti TA peć. 😂
Što jest, jest. 😂Kad je spoljašnja ko omanja TA peć 😁
Ma kakvi da nema dalje, šta zna klima šta je -15°C?!Što jest, jest. 😂
Večeras idemo na -15°. Kažu do te temperature grije i kapak. Baš da vidimo. 🥱😂😎
Gdje zivis? Koja klima bi?Što jest, jest. 😂
Večeras idemo na -15°. Jučer je bilo -14° u mom gradu čitam na vijestima, dao sam jutros krivi info, ja gledao senzor klime kad sam ustao. Kažu do -15° grije i kapak. Baš da vidimo čija baba crnu vunu prede. 🥱😂😎
Srednja Bosna, FTXF60D.Gdje zivis? Koja klima bi?
Moja bas fino prede, tiha i df nimalo nije bucan. Neosjetim ga uopste po noci. Trenutno ni nisu nesto hladnoce, oko -8c do -12c nocne pa se preko dana popne u plus dva, tri stepena. Kod buraza isto na njegovih 80m2 radi jos uvijek bez opterecenja.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari