Boy_81
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 13.12.2022
- Poena
- 155
Mozda nekom bude od pomoci vezano za tacnu ispod... Posto je bila prica o curenju ispod klime, spricanje po fasadi itd... odlucio sam se za jedan mali projekat kod roditelja. Posto je otac napravio tacnu, ustvari dve posto ima jedna klima i ubrozo jos jedna ispod, postavicemo tacne i odvod koji ide kroz fasadu. Sto se tice smrzavanja rjesenje cu ovako uraditi. U tacnu, znaci obe cu ubaciti grijac koji ce biti spojen na sonoff Basic r2 a pokretace ga water level sensor, u prevodu kad se zaledi tacna doce do senzora koji ce upaliti r2 basic i otopiti led. Kako se otopi led tako ce sensor dati signal da nema vise vode i odma ugasiti r2 to jest grijac. Da bi to radilo treba jos samo bridge za komunikaciju. Ovo je iz razloga da nebi neko palio i gasio, ustvari strazario, sve ce biti automatski. Jos veci razlog za tim je sto ce grijac raditi samo po potrebi, nema visoke potrosnje struje. Ako uzmemo moju bivsu klimu gdje se grijac palio vec na 0c i tako stalno radio dok nebude + to samo dolazi do velike potrosnje struje. Posto imam viska djelova nece izaci ni puno para a svakako tacne nece biti u ledu. Ako mi nepane nesto drugo do tada napamet. 🤣🤣