Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

To je najnizi model Mice elektrik sklapan u Turskoj, posle LN serije imas jos tri kategorije Mica pa tek ond ova koju si nanisanio, bucnija je od LN min 28dB po spec slicna je ovim klimama od 60K e sad nadam se da je software bolji tako da modulise bolje, to sto ti je rekao @Boy_81 to ti je to, treba da dodas jos 70K i da te ne boli glava ako mislis da se tako grejes desetak godina

Ako ces Fujitsu, idi na KG 12, bolje nego LU, ako ces Mitsu, idi na AP 35, ako imas love, AP 42 idelno.

Jel normalno da klima ode u defrost na spoljnoj 5c. Danas 13c, veceras bilo oko 5-6c i sad navatah ambera da je otiso u defrost? Manje vise se danas ceo dan palio i gasio i modulirao po malo na 193w. Bio ugasen(pirkanje) zadnjih sat vremena i malopre ode u defrost.
Treba li da se brinem?
Potrosio danas do sad 5kwh.

Midea ide ponekad random u defrost i na +15, tako da je ok, ne moraš da brineš.

Ako ces Fujitsu, idi na KG 12, bolje nego LU, ako ces Mitsu, idi na AP 35, ako imas love, AP 42 idelno
U redu, hvala na odgovoru. A zasto ne Lu serija nego Kg, pitam iz radoznalosti, vidim da je Kg 10.000 skuplja. Inače izmedju te Fujitsu i ove Ap35 šta mislite? Da li neko ima preporuku za neki servis za montažu u Bg-u?

Tokom sledeće nedelje doći će do razvoja jakog AZORSKOG anticiklona takodje nakon poslednjeg prodora hladnog artičkog vazduha u sklopu POLARNOG VRTLOGA razvio se i jak SIBIRSKI anticiklon, što će usloviti da predstojeća ZIMA bude hladna sa čestim prodorima hladnog artičkog vazduha a biće i dosta snega. Osnovni pokretač hladnih i snežnih zima je baš ta sprega izmedju azorskog i sibirskog anticiklona!!!

Sutra posle oblačnog i maglovitog jutra, smena oblačnih i sunčanih intervala, vetar slab promenljivog pravca. Najviša dnevna temperatura kretaće se od 3C do 6C. U nedelju tokom dana jače naoblačenje sa kišom na planinama snegom temperatura bez bitnije promene. Početkom sledeče nedelje kraće otopljenje maksimalna temperatura u postepenom porastu i kretaće se od 10C do 15C ali se očekuje povremeno i kiša. Više kiše biće u sredu i četvrtak, 13. i 14. decembra. Zatim od petka, 15. decembra ponovo dolazi hladan vazduh i donosi pad temperature ali i postepeni prestanak padavina jer jača greben azorskog anticiklona tako da će se vreme stabilizovati. Jutra će biti hladna sa slabim mrazem od -5C do 0C a najviša dnevna temperatura biće od 2C do 6C. Tokom treće dekade, najverovatnije oko katoličkog Božića, 25. decembra doći će do prodora hladnog artičkog vazduha koji će osim pada temperature doneti i sneg tako da polako rastu šanse da Novu Godinu dočekamo u pravom zimskom ambijent u.

Ina čovek super detaljne objave, da se spremimo na vreme 😊👌

Prilozi

• IMG_20231213_113713.jpg
    IMG_20231213_113713.jpg
    174.7 KB · Pregleda: 55
  • IMG_20231213_121017.jpg
    IMG_20231213_121017.jpg
    111.4 KB · Pregleda: 28
  • Screenshot_2023-12-13-12-09-03-004_com.windyty.android.jpg
    Screenshot_2023-12-13-12-09-03-004_com.windyty.android.jpg
    106.4 KB · Pregleda: 41
Ja sam klimu ugasio na 20c kad je stavim samo vent vrti. Dok ne zahladi se ne pali. Haos vreme.

I kod nas je popustilo, klima laganice odrzava temp na +8

Prilozi

• Screenshot_2023-12-13-12-18-49-738_com.coolkit.jpg
    Screenshot_2023-12-13-12-18-49-738_com.coolkit.jpg
    59.9 KB · Pregleda: 62
Ова атланска мемла долази до мене крајем недеље, топло време (и до 10 степени) и киша без престанка. :(

Ова атланска мемла долази до мене крајем недеље, топло време (и до 10 степени) и киша без престанка. :(
Mitre, cudo da se ne obradujes zatopljenju kad tamo temperatura u minusu zna da zaredja nedeljama i to valjda bez suncevog zraka? Ekstremni uslovi za 95% svjetske populacije.

Више ми годи кад је права зима, хладно и ведро и са снегом који се бели, него кад дође овакво "топло" време са Атлантика. Био је минус од краја новембра, и сад се смењује са кишом и облацима.

Ovo blesavo vreme nemogu ni naj bolje klime da isprate ova moja Mica se drzala negde do 12 sati od tad se pali i gasi ko semafor i trosi duplo vise nego da modulira tako da sam je iskljucio kad sam dosao kuci temp 23C, i cekam da padne spoljna temp na ispod 10C

Ovo blesavo vreme nemogu ni naj bolje klime da isprate ova moja Mica se drzala negde do 12 sati od tad se pali i gasi ko semafor i trosi duplo vise nego da modulira tako da sam je iskljucio kad sam dosao kuci temp 23C, i cekam da padne spoljna temp na ispod 10C
Na koliko ti se spusta modulacija? Jel kod tebe bi ono stan?

Ne, kuca 30m2 u startu plus sve otvoreno i sprat. Do 12 je modulirala na 130-140W, kad je pocela da semaforise otrci do 600 i gasi se na 300W.
Postoje klime koje kontrolisu temp i spolja i onda taj parametar uzimaju i vrv pale i gase klimu.
Ne znam da skinem sliku sa Tapo bas se lepo vidi kako je izludela

Prilozi

• klima3.jpg
    klima3.jpg
    108.1 KB · Pregleda: 53
Poslednja izmena:
Kakvih sve likova ima majko mila...razmisljam da podesim klime na 28 i da drzim tako 24h...zanima me sta ce se desiti!

Poslednja izmena:
Postavi na 26 pa ce raditi. Kako mislis da bez gasenja odrzava 23 a napolju 15

Pa da modulira na 50W :LOL: :LOL: :LOL: Šalu na stranu, isti model kao kod kolege @gaca je i kod mene i isto se ponaša, samo nije tako dramatično kako ovaj njegov grafikon pokazuje, upali se produva malo toplog vazduha i ugasi na svakih 15-20 minuta, možda je kod njega češće jer je kuća.
Smanjiti temp na 21-22 ili kad se već hvatamo daljinskog/telefona, ugasiti i to je to dok ne zahladni.

Edit. Kad kažem dramatično, nisam hteo da elaboriram na temu da povuče ona 600-700W, ali u jako kratkom periodu pa smanjuje dok se ne ugasi, kad se to izravna na sat vremena, dobije se manje više ista potrošnja kao i dok je modulirala najniže moguće, jedino eto, pokretanje i zaustavljanje kompresora možda ne deluje baš najzdravije po njega, ali ako ga je proizvođač tako podesio, kapiram da ipak bolje zna od nas korisnika. :)

Poslednja izmena:
@mickeyrs , @Boy_81 Pustio sam je opet oko 19 sati i evo sad modulira oko 140W, mislim da je onaj haos bio zato sto je nekako sistem zabo, zasto i zbog cega bem ga, mozda je bio i neki pik u mrezi i zabudalio procesor, to mi proslo kroz glavu pa tako dok se ladila je je skinem skroz sa napajanja za svaki slucaj da se lepo resetuje. Koliko znam ove nase klime imaju kontrolu spoljasnje tem. tj. tacno se vidi gde je postavljena sonda za merenje na spoljasnjoj. Temp napolju na 2m 12C a na 5cm 9C, temp u sobi 23,2C zadata 22C na daljinskom fan auto.

Prilozi

• klima4b.png
    klima4b.png
    1.2 MB · Pregleda: 39
@ribolovacr kako se ponasala ova tvoja nordic nonsens danas na kolko je mogla da se spusti, ovi u Gorenju mi kazu da mogu posle Nove da je zamenim za Energy pro posto je nisam ni pipnuo.

Danas je vecinu vremena bila ugasena. Potrosila da sad 2.7kwh. Upali se na 650w radi 5min na 400w i ugasi se, tj ppcne da pirka. Pirka jos nekih 5 min, a onda i to prestane. Danas kod mene bilo oko 10c napolju. U kuci 23c. I amber isto brljavio ceo dan potrosio 5kwh.
Prilicno se unormalio nordic. Pali se kada temp padne 1c ispod setovane i to radi jako precizno. Problem je sto je setovana danju na 20c, nocu na 19c, a u sobi konstantno 23c. Znaci gresi 3-4c. Hoce povremeno da zabrljavi pa da umesto fan5 koji je setovan bude tipa 3 ili 4. Tad joj gasenje resava problem. Aplikaciju ne koristim ni ifeel zato sto tad pobudali nacisto. Ne spusta ispod 360w i to kada je napolju 2c ili toplije. Na 0c i ispod pali te grejace i onda je najniza modulacija 560w. Kad ode u tim uslovima u pirkanje grejaci i dalje rade pa trosi 165w(ne mogu da shvatim koji ***** je pisao
softver). Nocu je tiha fan2 i 19c je super za odrzavanje.
Pitaj gaco slobodno sta te jos zanima. Okacio sam snimak spoljasnje kako se cuje na 650w pa pogledaj.

@ribolovacr video sam pratim sesiju nordic, znaci spoljasnja se dere za razliku od energy pro plus kako kaze @LukasP mada on je u Bosni tamo su zime jos uvek kolko tolko normalne, ovo ovde kod nas je bolesno.
Pazi mozda ce ovi iz nonsensa da se dozovu pameti pa da urade software kako treba sto nije neka muka al im se jb. Jer vidim da im nista od softa ne radi, nordik bi trebala da bude korak napred a ono ispade dva nazad. Najgore sto imam s cim da je poredim al za ovu Micu mozes da kupis tri nordic, ali sa Micom te ne boli glava, video si kolika je modulacija manja nego tvoj grejac za tacnu, dal moze da se iskljuci, bilo bi pametno

@ribolovacr video sam pratim sesiju nordic, znaci spoljasnja se dere za razliku od energy pro plus kako kaze @LukasP mada on je u Bosni tamo su zime jos uvek kolko tolko normalne, ovo ovde kod nas je bolesno.
Pazi mozda ce ovi iz nonsensa da se dozovu pameti pa da urade software kako treba sto nije neka muka al im se jb. Jer vidim da im nista od softa ne radi, nordik bi trebala da bude korak napred a ono ispade dva nazad. Najgore sto imam s cim da je poredim al za ovu Micu mozes da kupis tri nordic, ali sa Micom te ne boli glava, video si kolika je modulacija manja nego tvoj grejac za tacnu, dal moze da se iskljuci, bilo bi pametno
Koja ti je to nonsens nordik klima o kojoj pricate?

@gaca
I ja sam mislio da je popeglan energy pro ali misliti i sra sracunato govoriti nisu iste stvari ocigledno 😀. Zeznuo sam se samo tako ali sta da se radi. Raspitaj se jos o energy pro da ne ispadne da ima jos neku manu za koju neznas. Aplikacija je ista kod svih nonsense klima, znaci lose radi. Ovaj amber comfort je mercedes za ovog nordica. Mogu da zamislim kako lepo radi tvoja mica i koliko je prijatno i uzivanje pored nje ( prim.prev. govori se o klimi i njenom ugladjenom radu😁).

Da me neko ne shvati pogresno, mislim da su Hisense generalno najlosije klime na trzistu, totalno nepouzdane, ne znas sta ces da dobijes i koje ces probleme da imas. Pobedili su i Gree sa problemima.

• Like
Reagovanja: rtx
Nista. I moj ga zet kupio na moj nagovor, pre dve godine. Vodio sam se logikom televizora gde su ok za te pare.

Nazad
Vrh Dno