Spoljasnja -1-1C, vlaga 90%, LN ne ebe zivu silu. 24c setovana.
Ma ovo meni lici na cetvororedni...unutrasnja je ogromna sa troredim izmjenjivacem(meni malo estetski nezgrapna, kockasta nekakva)
Znaci da i UruruSarara kod Daikina samo prljavstinu skuplja nista visheТроредни измењивач тешко да има било какву предност, једино може више прљавштине да се скупи и теже да се чисти.
Ftxc50d ??Kod mene daikin fxcd 18 izgleda ne misli df raditi oko nule. Temp 1 stepen i gotovo da se ne vidi prst pred oko od magle, ako izuzmem nocni rezim kod kamere. Vuce 650-700w na 25 stepeni, izolacija 0 i sve spoljni zidovi. Kakva bi to tek bila kulturica uz neku pristojnu izolaciju. Meni najinteresantnija stvar da vlaznost vazduha u kuci gotovo da ne prelazi vrijednost 50.
Има и Panasonic Heatcharge, у новим моделима су одустали од тог концепта и имају само два реда.Znaci da i UruruSarara kod Daikina samo prljavstinu skuplja nista vishe
A i njena unutrasnja nije neshto bas estetski privlacna al je ogromna...
Definitivno nije sve samo do hardvera i tezine nadvoresna jedinicatreba malo bolje elektronike i software da sve to ishendla i daje maxxx...
kod mene Daikin 12ca cca 6kw na dan , ne gasi se .... greje hodnik, kupatilo vertikalu, još jedno kupatilo i sobu 36m2 dobro izolovanog prostora....Daikin FTXF35 vec dve noci za redom radi bez gašenja. Za 29h rada potrošila je 9kWh. Smešno, preko dana potrošnju vrti na 260w/h ukljucen Comfort i autofan, obicno duva na prvoj brzini. Druga spavaca, deo hodnika i kupatilo se lepo uspeju zagrejati i pored lošeg rasporeda.
Koliku površinu greje?Spoljasnja -1-1C, vlaga 90%, LN ne ebe zivu silu. 24c setovana.
Nakon Samsunga i LG. Nisu li ovo samo monoblok varijante? Pošto je R290 eksplozivan, čujem da se ne rade u split varijantama.Evo LG predstavio novu toplotnu pumpu u Beogradu R290 umesto starog R32...
Ovo nije standardan COP, vec COP pri njihovom testiranju i sa jasno zadatim uslovima i podesavanjima.Bar tako ja gledam na stvari, jer ocigleno kineze ugraduju jako bolji hardware u vrvnih modelima, evo na primer, model sta je bio naj najbildanih od kineze - Gree Amber (ultra kod vas, nordik kod nas u MKD) sa dvoipol redni izmenjavac u nadvoresnja spored finskih VTT testova na +12C daje max COP < 4!
![]()
Mitsu LN na iste VTT graph daje skoro pa duplo!
I nemoj mi opet spominjete SCOP jer to ne otslikuje karakteristike i kapaciteta uredjaja!
Koliku površinu greje?
Nakon Samsunga i LG. Nisu li ovo samo monoblok varijante? Pošto je R290 eksplozivan, čujem da se ne rade u split varijantama.
Sta se tice brzine protoka pri testova u pravo si da nema bas detalji, nego samo koristene fan brzine...Ovo nije standardan COP, vec COP pri njihovom testiranju i sa jasno zadatim uslovima i podesavanjima.
Za pocetak, fan je podesen na 4, gde Mitsubishi uma ukupno 5, a Amber ima ukupno 7 brzina.
Drugo sto ne treba da zaboravis, jeste da Amber 9ka kosta 800e, dok LN 9ka kosta 1800e i solidno je jaca od Amber 9ke na plusevima.
Takodje pogledaj jos jaci i skuplji Mitsubishi model, RW, koji u tom testu daje manje od LN-a, COP mu je na 12c takodje ispod 4 kao i Amberu, sto govori da su ovi testovi jako cudni i da nemaju puno veze sa realnim radom uredjaja u normalnim uslovima.
Po tom testu ispada da nijedna klima nije ni blizu svog SCOP-a.
Nista ti to ne valja. Moja kad je iskljucena iz struje trosi 0w 😁Evo da se danas pohvalim sa potrošnjom lmce na ovom bogougodnom danu na plus 16°,iskljucena troši 3,5-4w,prezadovoljan sam
Na -15 i da joj COP bude 1, odlično je. Takvih dana u Srbiji ima 0-5 u godini (osim u planinama). Važnije je kako radi na nekim uobičajenim temperaturama koje su tu 60 dana u godini, znači negde oko 0, eventualno -par stepeni.Tehnolosko ogranjicenje je u gasu koji se koristi.Sta mislite zasto su presli na R32. Ali i tuj je granica jer ne postoji perpetum mobile. Ono sto je bitno za nas na ovom podrucju je da drzi COP na 3 za -15C i da kriva ne bude strma posle -15 a da drzi COP na 4 i vise na 0C i to je ono sto treba da odlikuje skupe klime, i sto treba platiti
Neznam gdje zivis ali mislim da ti ova Mitsubishi ide do -10 cini mi se. Meni je to previse rizicno da bi uopste u tom smjeru razmisljao. Radije se protegni jos malo pa da nemas straha od zime.Luca 14 ili MITSUBISHI MSZ-HR42VF/MUZ-HR42VF. U tom nekom cenovnom rangu, Mitsubishi je skuplji 100e. Otprilike bi mi takva klima trebala, stan sa izolacijom 40m^2 pisao sam već, nego me interesuje kvalitet i dugotrajnost klime
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari