Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Toshiba Shorai edge 18 je jeftinija od te tvoje, a i Daiseikai 13-ica je takodje jeftinija, obe su ~180k dinara, tvoja je 190?
Koju 18 si nasao da je 230k?
Moje misljenje je da su ti sve te klime, ukljucujuci i tu tvoju overkill za 35m2, ali nije da si kupio nesto lose, svakako je Perfera vrhunska klima i ima da ti traje dok ti ne dosadi :)

Pa ova 14 je za dnevni boravak i hodnik,a devetka za moju sobu od 20 m2,ma lomio sam se dugo dugo dal micubisi tosiba ili daikin i uzmem daikin.hteo sam prvo toshibu ali je skupa,daikin mi odgovarao jer je 14btu a toshiba je 18btu i pritom 230 000 sto mi je bilo skupo da dam iskreno
Ta toshiba shiba po usi koliko je jeftina..Pa dal sprema zimnicu za te novce...Pitam se pitam🤔

Toshiba Shorai edge 18 je jeftinija od te tvoje, a i Daiseikai 13-ica je takodje jeftinija, obe su ~180k dinara, tvoja je 190?
Koju 18 si nasao da je 230k?
Moje misljenje je da su ti sve te klime, ukljucujuci i tu tvoju overkill za 35m2, ali nije da si kupio nesto lose, svakako je Perfera vrhunska klima i ima da ti traje dok ti ne dosadi :)
E taj daisekai 16 btu izvini porbrko sam,u acs msm da je bila 215 000, ma sve preko 200 000 mi mnogo i za ovo sam se jedva nategao...mada rece mi ovaj iz acs monter za te daisekai da si strava ali za delove su *******i haos,kao retko ko ima i onda se cekaju delovi...sad ne znam...
Ta toshiba shiba po usi koliko je jeftina..Pa dal sprema zimnicu za te novce...Pitam se pitam🤔

Monter mi prica za njih da su najbolje ali kao sto sam napisao da su *******i za odrzavanje jer su retke i cekaju se delovi

Uff, pa kakva crna 16, kada je i 13 prejaka :D Daiseikai 13 je jaca klima od tvoje, to je high-end model Toshibe.

Ko te to lozio da ti trebaju tako jake klime, verovatno neko ko nije ni pogledao specifikacije, nego napamet...

Cuti, dobro je kada je pozitivan ***** :)

Da li je neko imao problem sa klimom Fujitsu 12 LUCA (to je ona sto je ima pola foruma), naime cesto se cuje kako nesto tandrce, mislio sam da je ventilator i da udara negde medjutim nije, izgleda da je motor ventilatora, gde ima da se kupi novi motor ventilatora za tu klimu?
Vise se cuje kad je na hladjenju.
I majstor je gleda i on kaze da je motor...

Poslednja izmena:
Da li je bolje grejni kabl za odvod kondezata staviti u crevo ili oko creva? Koji termostat je za preporuku?

Da li je neko imao problem sa klimom Fujitsu 12 LUCA (to je ona sto je ima pola foruma), naime cesto se cuje kako nesto tandrce, mislio sam da je ventilator i da udara negde medjutim nije, izgleda da je motor ventilatora, gde ima da se kupi novi motor ventilatora za tu klimu?
Japan ima problema.. Nemoguće..
To samo kina ima...

Nije u garanciji?

Kako si zakljucio da je ima pola foruma kad je ima mozda 4-5 ljudi ?
Zavrsena ugradnja Fujitsu 💪,3m instalacije, vakumiranje..., cekamo zimu🙂, Vox prebacen u trpezariju, konacno sve zavrseno💪💪Pogledajte prilog 409991
Kada zapekne minus skines lukicu,ako curi po fasadi javi se na pp za improvizaciju,a dzezvu daj kinezima kad bude pregrejavanje prostorije da ne pale sporet za kafu.

Poslednja izmena:
Petrovic89 hvala puno, prosle zime je crevo bilo tu Voxu i nije zaledilo, lako cemo to resiti, vazno da je klima montirana 🙂. U dnevnoj radi Fujitsu u trpezariji Vox, nema vise zatvaranja vrata izmedju prostorija, top💪

Jel se ovako cuje?

@Ddee Ima je preko 15 ljudi na forumu, samo neki vise nisu na forumu, a neki ne ucestvuju ovde :)

@Kompresor Prosla zima je bila vise kao jesen, na vecim minusima ces morati da skines.

Ja kad sam kupovao i trazio savet svi zivi sa foruma su imali tu, pa i ja kupio...
Inace nisam rekao radi se o motoru ventilatora spoljne jedinice. ako neko zna gde ima da se nabavi i da je ok nek napise ili sibne u dm

Ja kad sam kupovao i trazio savet svi zivi sa foruma su imali tu, pa i ja kupio...
Inace nisam rekao radi se o motoru ventilatora spoljne jedinice. ako neko zna gde ima da se nabavi i da je ok nek napise ili sibne u dm
Evo ti broj dela ukucan u google pretragu, pa bukvalno biraj gde hoces, a kod nas u Viacom-u mozes poruciti.

Neka, preskocicu :)

Ekipa, nisam aktivan clan ali ne znam gde drugo da potrazim pomoc jer sam veliki skeptik sto se tice majstora, smatram da je vecina naucila posao slucajno i eto strucnjaka koji je ugradio 1000+ klima ali EER i COP su za njega tamo neka nebitna informacija 🤣
Zapravo LG 12RQ tiho zviždi pri radu nevezano od brzine ventilatora i opterecenja kompresora. Najvise je cujem kad je na najmanjoj brzini ventilatora. Sta bi moglo biti? Inace klima nije jos pojela 500kw struje.

Ekipa, nisam aktivan clan ali ne znam gde drugo da potrazim pomoc jer sam veliki skeptik sto se tice majstora, smatram da je vecina naucila posao slucajno i eto strucnjaka koji je ugradio 1000+ klima ali EER i COP su za njega tamo neka nebitna informacija 🤣
Zapravo LG 12RQ tiho zviždi pri radu nevezano od brzine ventilatora i opterecenja kompresora. Najvise je cujem kad je na najmanjoj brzini ventilatora. Sta bi moglo biti? Inace klima nije jos pojela 500kw struje.

Pozovi ili im pisi.. Opisi sta je problem. U svakom slučaju ces u jednom trenutku morati ako to nastavi da te nervira .. Bolje pre nego kasnije

Zasto ljudi ubacuju grejni kabal ...nije mi jasno...prvi put kad me klima izda skinem je uzmem bolju i miran,u klimu od 600e da ubacujem grejni kabal zbog 0 a deklarisana na -10...ne znam.

Deklarisana je klima na -10 ili -15, ali ne i lula i odvodno crevo koji nemaju defrost.
Ja sam morao u Mideu Mission da stavim lulu i crevo, ali sam stavio i kabl.
Na 3 Ambera(koje su deklarisane na -30c i imaju grejace tacne) u kuci mi je serviser po automatizmu stavio lule, zaledile su prve zime, ja poskidao kada sam video.
I kabl moze da prodje zato sto kod nas ne budu ekstremne zime, a da su nam zime -20 i nize, mislim da ni kabl u odvodu ne bi pomogao.
Mislim da cak i u uputstvu pise da ako se koristi za grejanje u hladnijim predelima, da se ne stavlja lula.
Evo, direktno iz Fujitsu instalacionog uputstva(32F je 0C):

1697954071779.png

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno