Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

hladna hladna kuca. Ma ne ocekujem ja od VOX-a da greje kucu i da trosi 250w. Ako je upalim u hladnoj prostoriji i ona trosi 1kw na sat dok ne postogne temperaturu i to je ok. Ali kada postogne zadatu ona ugasi i spoljni i unitrasnju jedinicu iz nekog razloga. onda kada ooet upali i narednih sat vremena trosi dosta struje iako je to fakticki dogrevanje a ne zagrevanje prostorije.
Ako su masivni zidovi trebaće do sutra da se greje sa se sva cigla zagreje. Ti sad greješ i ciglu i vazduh. Kad ugreješ ciglu, klime će ti trošiti manje. A to što unutrašnja prestane da duva, to je normalno, jer kad bi duvala onda bi ti bilo hladno, kao ventilator da radi. Mada, trebala bi da vrti vazduh, lagano, skoro neprimetno, takozvanom kontrolnom brzinom

Te uticnice nemaju skalu potrosnje, kod nas se mogu kupiti TP-Link Tapo uticnice koje imaju skalu potrosnje, da mozes tacno da pratis koliko je trosila u svakom trenutku, a ne samo po satu.
Kostaju duplo vise. Kome treba potrosnja po satu moze da kupi tu. Ja sam uzeo ove i kad klima konstantno radi po trenutnoj mozes tacno da znas koliko trosi, plus ima total po danu pa se moze izracunati. Ja sam narucio tapo jedan bas zbog toga sto ima po satu potrosnju.

9ka je jaca od Luca 12ice, a covek koji je ovde bio aktivan clan pre 6-7 godina je grejao ususkan 45m2 stan sa jednom Luca 12.
Ti dodatno ako uzimas HZ Nordic model, onda je tu prica jasna.

@pulasin1987
Isto smo godiste, istu klimu smo zamenili istom klimom :D

Sto si se odlucio na zamenu Luca za LN, odakle si, imas li neke jake minuse?

@zlatko_ti412
Naravno da ce u Kini i Tajlandu da prave kompresore, nisu poludeli valjda da ih prave u Japanu, placali bi klime kao toplotne pumpe :D
Znas li gde mogu naci informacije o KVB073 kompresoru, uopste se ne spominje na Siam sajtu?
Razlog zamene je sledeci, LUCA ide u hodnik na sprat iznad stepenista i trenutna funkcija bice joj da pomaze Mitsubishi LN35 i Panasonic Z25XKE Etherea, nije to bas 27m2 vrata na ovoj sobi su skoro uvek otvorena ka hodniku koji u 2 etaze iznosi oko 28m2 i desavalo mi se da kad je dosta vlage i temp oko 0c LUCA i Panasonic idu stalno u defroste i rade punom snagom. Kuca je u pitanju 180m2 od toga oko 90-100m2 se greje (ceo donji sprat i hodnik) izolacija 5cm stiropor i zadnja ploca 10 cm stiropor PVC stolarija REHAU dvoslojna stakla. Zamisao je da Mitsubishi LN ide u dnevnu sobu a LUCA kao treca klima pomaze u tim danima sa temperaturama oko nule i kad bude hladnije.

Prilozi

• 2023.jpg
    2023.jpg
    49.8 KB · Pregleda: 202
Live :)

Prilozi

• IMG_3142.jpeg
    IMG_3142.jpeg
    395.4 KB · Pregleda: 114
  • IMG_3143.jpeg
    IMG_3143.jpeg
    271.2 KB · Pregleda: 158
tesla tm36i13 vs vivax aeri+ vs midea extreme ag12. Da li su ove druge dve puno bolje od tesle i da li je midea mnogo bolja od vivaxa za nekih 10k razlike u ceni?

Evo ako neko kupuje klimu. Ovo mi je sad izletelo. Neralno niska cena

Prilozi

• IMG_1191.png
    IMG_1191.png
    369.5 KB · Pregleda: 138
Resio rodjeni brat da kupi klimu.Grejaće sprat kuće od nekih 30kv.+10Jedna soba,kuhinja,hodnik i wc.Nova stolarija bez izolacije..Ja mu preporucio Amber kpmfort..ali on resio da "baci"novac za Primijum ultra..i plati sve to 120-130.000..ako ne i vise..Mene zanima.sta dobijas i dali vredi platiti duplo skuplje klimu za tako malu kvadraturu..Ozbiljno pitanje za ozbiljne.forumase😁

Resio rodjeni brat da kupi klimu.Grejaće sprat kuće od nekih 30kv.+10Jedna soba,kuhinja,hodnik i wc.Nova stolarija bez izolacije..Ja mu preporucio Amber kpmfort..ali on resio da "baci"novac za Primijum ultra..i plati sve to 120-130.000..ako ne i vise..Mene zanima.sta dobijas i dali vredi platiti duplo skuplje klimu za tako malu kvadraturu..Ozbiljno pitanje za ozbiljne.forumase😁
Ima stara izreka.. Ili ces da budes srecan ili ces da budes u pravu..

Otvori pivo i nazdravite što ima para da uzme takvu klimu.. 😊

Kupio je vec.. Nećeš sigurno da mu pomogneš tako što ces mu dokazivati sta je bolje..

P. S.
Nikada neces pogresiti sa boljom klimom

Ima stara izreka.. Ili ces da budes srecan ili ces da budes u pravu..

Otvori pivo i nazdravite što ima para da uzme takvu klimu.. 😊

Kupio je vec.. Nećeš sigurno da mu pomogneš tako što ces mu dokazivati sta je bolje..

P. S.
Nikada neces pogresiti sa boljom klimom
Nisi mogao bolji odgovor da das!

Ako je vec hteo ultru bolje da je uzeo 9 amber ultra.

Bio bi interesantno kad bi na forumu bila opcija za live stream uz opis koja klima i kakav prostor... mogo vi se vidjeti uz odredjene Smart uticnice kako koja radi -)

Prilozi

• Screenshot_2023-10-19-05-42-50-556_com.coolkit.jpg
    Screenshot_2023-10-19-05-42-50-556_com.coolkit.jpg
    62.9 KB · Pregleda: 130
Пре бих гледао фарму или који већ ријалити него колико ми клима троши уживо.

Имати неке информације о потрошњи и начину рада је ок, али не треба претеривати. Нарочито што то не показује ни близу довољно о томе какво и колико угодно је грејање. То што клима ради са 200, 300 или 400 вати не показује ни колико јако дува, ни како одржава температуру.

Ево последњих пар дана се на форуму јављају поједини који су набавили некакве мераче, не знају довољно ни о климама ни о мерењима, али укључе новог љубимца, очекују да он ради како су прочитали негде на интернетима, па се одмах жале што нови љубимац истог момента не ради како су замислили и како мисле да треба.

Имати неке информације о потрошњи и начину рада је ок, али не треба претеривати. Нарочито што то не показује ни близу довољно о томе какво и колико угодно је грејање. То што клима ради са 200, 300 или 400 вати не показује ни колико јако дува, ни како одржава температуру.

Ево последњих пар дана се на форуму јављају поједини који су набавили некакве мераче, не знају довољно ни о климама ни о мерењима, али укључе новог љубимца, очекују да он ради како су прочитали негде на интернетима, па се одмах жале што нови љубимац истог момента не ради како су замислили и како мисле да треба.
Mitre sve si upravu, ali ovdje se nevjerovatno uvjek ista pitanja postavljaju bez da se procita par strana unazad. Par modela i uvjek ista pitanja.

Koji je neki best buy 18.000BTU inverter? Bitnije mi je grejanje. Wifi, odvlazivanje vazduha je poželjno... Hvala.

392864357_310853881695292_6934995333398560888_n.jpg

За још идеја како да уклопите климу и не нарушите класичан дизајн простора јавите се на пп.

Meni je najjace kad se neki forumas buni na potroanju klime od npr 500 w, ocekuje da trosi kao stara sijalica,a grije pofinu kvadraturu.
Pri tome 3 puta manje trosi nego sto je do sada na grijanje ali *** klimi koja ne vrti strujomjer unazad, sto mora da trosi ista.

Temp bila napolje oko 7 stepeni nocas...Daikin ftxm 😂😂😂

Prilozi

• Screenshot_2023-10-19-17-44-58-465_com.daikineurope.online.controller.jpg
    Screenshot_2023-10-19-17-44-58-465_com.daikineurope.online.controller.jpg
    61.3 KB · Pregleda: 122
Ok, verovatno toliko trosi jer si je tek upalio, pa nije zagrejan prostor.
A i ipak je to 14ica, logicno da ne moze da bude efikasna kao 9ka.

Ok, verovatno toliko trosi jer si je tek upalio, pa nije zagrejan prostor.
A i ipak je to 14ica, logicno da ne moze da bude efikasna kao 9ka.
Pa ova 14 je za dnevni boravak i hodnik,a devetka za moju sobu od 20 m2,ma lomio sam se dugo dugo dal micubisi tosiba ili daikin i uzmem daikin.hteo sam prvo toshibu ali je skupa,daikin mi odgovarao jer je 14btu a toshiba je 18btu i pritom 230 000 sto mi je bilo skupo da dam iskreno

Vrh Dno