Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Za vikend najverovatnije idem da kupim klimu, dakle odluka je pala Fujitsu LLCE12 (eventualno LMCE???? ) ili Daikin FTXC 25 (9000). Ono sto sam saznao je da Daikin tisa klima i da nema zaletanja u startu itd dok je Fujitsu Rols Rojs 🙂, ima li jos neke razlike tj sta je bolje uzeti prvenstveno izmedju ove dve klime, iskreno ne interesuju me detalji tipa wifi....

Ja bih uvek izabrao Daikin radije, pouzdanije su.

Prilozi

• IMG_20231013_074548797.jpg
    IMG_20231013_074548797.jpg
    81.9 KB · Pregleda: 105
Poslednja izmena:
Za vikend najverovatnije idem da kupim klimu, dakle odluka je pala Fujitsu LLCE12 (eventualno LMCE???? ) ili Daikin FTXC 25 (9000). Ono sto sam saznao je da Daikin tisa klima i da nema zaletanja u startu itd dok je Fujitsu Rols Rojs 🙂, ima li jos neke razlike tj sta je bolje uzeti prvenstveno izmedju ove dve klime, iskreno ne interesuju me detalji tipa wifi....
Na -10 taj Daikin se oseca ugrozeno dok 12llce to radi dosta bolje,uzmi koja bude jeftinija nema greske ni sa jednom,ako imas para moze i LMCE sto da ne !

Na -10 taj Daikin se oseca ugrozeno dok 12llce to radi dosta bolje,uzmi koja bude jeftinija nema greske ni sa jednom,ako imas para moze i LMCE sto da ne !
Daikin i LMCE su skoro 10000rsd skuplji u odnosu na LLCE. Bice sutra sigurno u radnji " vrtim se ko u....n golub i kao pitam zenu koja nema pojima o klimama koju da uzmem a ona ce da gleda u mene i kao jel me ti to *****avas".

Ja vidim da je FTXC 9ka samo 5 hiljada jeftinija od 12ice, zasto ne 12icu/ftxc35 za 85k i to direktno od uvoznika, ACS?

E pa eto, zasto ne to?

Ok, nego si spomenuo i LMCE 12icu, pa reko tu su sa cenom.
Za 20m2 izolovanog prostora ce da te pokrije ta 9ka sigurno.

Ok, nego si spomenuo i LMCE 12icu, pa reko tu su sa cenom.
Za 20m2 izolovanog prostora ce da te pokrije ta 9ka sigurno.
LMCE spomenuo ako je bas toliko bolja od ostale dve pa ako treba da se dobaci ali bice def izmedju LLCE i Daikin ftxc25. Mislis Daikin celokupno bolji. Pezo imas Daikin ili?

Zasto tvrdiš da se oseća ugroženo na -10,eto ja imam tog daikina u sobi od 15 m2 i kad je bilo -10 održavao zadatu bez problema sa najviše 450w i to ne stalno sa tom potrošnjom uglavnom manja,kad je temperatura oko 0 potrošnja varira između 180 i 250w a testirao sam ga i koliko moze max da povuče iz uticnice i ide do 1350w tako je sve samo na slaba klima kako pojedini pišu ovde a nemaju tu klimu da mogu da argumentuju to.

Jel to moze tako, mislim da im se signal-komunikacija slazu ? Mislio sam da samo od istog proizvodjaca moze da se uparuje
Radi bez problema. To je inace polovno kupljena klima od servisera

Ja vidim da je FTXC 9ka samo 5 hiljada jeftinija od 12ice, zasto ne 12icu/ftxc35 za 85k i to direktno od uvoznika, ACS?
35tica je odlicna,daleko bolja kupovina od 25
Zasto tvrdiš da se oseća ugroženo na -10,eto ja imam tog daikina u sobi od 15 m2 i kad je bilo -10 održavao zadatu bez problema sa najviše 450w i to ne stalno sa tom potrošnjom uglavnom manja,kad je temperatura oko 0 potrošnja varira između 180 i 250w a testirao sam ga i koliko moze max da povuče iz uticnice i ide do 1350w tako je sve samo na slaba klima kako pojedini pišu ovde a nemaju tu klimu da mogu da argumentuju to.
Zato sto za tu klimu nisam cuo nista pozitivno pogotovo na minusu,nije ovaj forum jedino izvoriste informacija niti je ta klima proizvedena 2023 godine.
Fasada gotova drugari 12 cm,tu je i daikin i veka tri stakla i vuna na tavan 20 cm.pozz
Svaka cast,uz Salamandera verovatno broj 1 profil sto se tice pvc-a,taj klima ima samo da prede. Jedino mi zapalo za oko obican nosac koji korodira s'vremenom i zasto je nosac z fasadi to mi nikako nije jasno,a da ces se ogrejati i te kako da hoces.
LMCE spomenuo ako je bas toliko bolja od ostale dve pa ako treba da se dobaci ali bice def izmedju LLCE i Daikin ftxc25. Mislis Daikin celokupno bolji. Pezo imas Daikin ili?
LLCE,sto se tice isplativosti ovde kolega Joza fura fujitsu vise godina i nema zime.

Poslednja izmena:
Slazem se, daleko od toga da je ta Daikin slaba. Ista situacija i kod moje FTXF35D sa potrosnjom ispod nule. Klima ima izuzetno kulturan rad. Najvise koliko sam je naterao da povuce je 1700W.
Ljudi se greju sa Vox inverterima od 350€ a kamo li sa Daikinom koji je 700+ eura. A zime nisu vise kao sto su nekad bile. Po mom misljenju vise je bespotrebno uzimati Nordic modele klima uredjaja na prostorima Balkana. Retko kad da koja noc padne ispod -10 u sezoni i to je to.

35tica je odlicna,daleko bolja kupovina od 25

Zato sto za tu klimu nisam cuo nista pozitivno pogotovo na minusu,nije ovaj forum jedino izvoriste informacija niti je ta klima proizvedena 2023 godine.

Svaka cast,uz Salamandera verovatno broj 1 profil sto se tice pvc-a,taj klima ima samo da prede. Jedino mi zapalo za oko obican nosac koji korodira s'vremenom i zasto je nosac z fasadi to mi nikako nije jasno,a da ces se ogrejati i te kako da hoces.

LLCE,sto se tice isplativosti ovde kolega Joza fura fujitsu vise godina i nema zime.
To si čuo od ljudi koji ne koriste daikin ja na ovom forumu a i na drugim nisam procitao da ljudi koji koriste daikin imaju neke zamerke kao sto i ne mogu da pišem za klime npr.fujitsu da su dobre ili lose posto je nemam i nemam iskustva sa tim proizvođačem .

Nisi citao gde treba,ja ne slusam ja citam,uostalom imam svoje misljenje koje ne treba uopste da te tangira. Mislim da je taj daikin losija opcija nego llce, a 35tica odlicna,i za taj prostor sam coveku rekao da pogleda llce i to je to,nema potrebe za "rasprava"nek uzme gree sto se mene tice,njegov novac. Posto imam lmce,luca,kmta shodno tome sam i preporucio fujitsu llce koja se pokazala odlicno ,ima snage,dobro greje i na minusima je bolja opcija od daikana 25,ja tako mislim,kao sto drugi ovde misle drugacije i oprem dobro.

Nisi citao gde treba,ja ne slusam ja citam,uostalom imam svoje misljenje koje ne treba uopste da te tangira. Mislim da je taj daikin losija opcija nego llce, a 35tica odlicna,i za taj prostor sam coveku rekao da pogleda llce i to je to,nema potrebe za "rasprava"nek uzme gree sto se mene tice,njegov novac. Posto imam lmce,luca,kmta shodno tome sam i preporucio fujitsu llce koja se pokazala odlicno ,ima snage,dobro greje i na minusima je bolja opcija od daikana 25,ja tako mislim,kao sto drugi ovde misle drugacije i oprem dobro.
Mozda si ti u pravu ali ne možeš da tvrdiš da nije dobra a nemaš je i nisi mogao da uporedis a to rekla-kazala a nikad nisu imali nikakav kontakt sa tom klimom je bezveze.Neka se jave ljudi koji koriste daikin na ovom forumu a ima ih dosta sa lošim iskustvom.

Ja verujem da je ta Daikin 25 na minusima jako slicna LLCE12ici po snazi, a sve ostalo je na strani Daikina.
LLCE je osrednja klima, ulazni Fujitsu model od pre 15 godina, ne znam odakle to da je to neka specijalno dobra klima?
Pogotovo sto covek greje 20m2...

Poslednja izmena:
Evo i ja da se malo pohvalim. Stigne email od klime, neka greska... Grijanje vise hladi nego sto grije... pogledam i imam sta vidjeti. Po nekom mom malom iskustvu iscurio plin .. Morao sam ponovo da dopunim, naravno ponovo perlovanje i kontrola senznorom dali curi. 130€ punjemje 🙈🙈 Skola se placa. PS cugalo se cjeli dan kad smo ugradjivali ja i komso koji vise pije nego sto zna na koju stranu se saraf zavrce. 🤣🤣

Prilozi

• Screenshot_2023-10-13-17-47-08-453_com.whatsapp.jpg
    Screenshot_2023-10-13-17-47-08-453_com.whatsapp.jpg
    61.1 KB · Pregleda: 68
  • Screenshot_2023-10-13-17-46-26-247_com.whatsapp.jpg
    Screenshot_2023-10-13-17-46-26-247_com.whatsapp.jpg
    59.8 KB · Pregleda: 49
  • Screenshot_2023-10-13-17-45-53-536_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2023-10-13-17-45-53-536_com.google.android.apps.photos.jpg
    58.1 KB · Pregleda: 55
Nazad
Vrh Dno