Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Drugari, da li mozete da mi kazete koji mod i jacina ili sta vec se vama pokazalo kao najbolje? I grejanje i hladenje me zanima..
Za model Hisense Energy Pro Plus
Za hladjenje nastimas zeljenu temperaturu koju zelis u prostoriji, krilca uvis, i fan mozes na auto osim ako nisi u bas velikoj prostoriji.
Za grijanje nastimas zeljenu temperaturu koju zelis u prostoriji, krilca dole, ali nemoj fan na auto vec na 2-3 crtice, zavisi od velicine prostorije, meni se najbolje za grijanje pokazao obicni heat bez I feel i bez ostalih dzidzabidza opcija.

Na grijanju kao da je termostat pogresno bazdaren pa grije za stepen, do 1.5 stepeni vise. (ne prebacuje temperaturu i ne fula) ali jednostavno ako zelis 24 stepena nastimaj 23 i ona ce odrzavati tacno 24.

Za hladjenje nastimas zeljenu temperaturu koju zelis u prostoriji, krilca uvis, i fan mozes na auto osim ako nisi u bas velikoj prostoriji.
Za grijanje nastimas zeljenu temperaturu koju zelis u prostoriji, krilca dole, ali nemoj fan na auto vec na 2-3 crtice, zavisi od velicine prostorije, meni se najbolje za grijanje pokazao obicni heat bez I feel i bez ostalih dzidzabidza opcija.

Na grijanju kao da je termostat pogresno bazdaren pa grije za stepen, do 1.5 stepeni vise. (ne prebacuje temperaturu i ne fula) ali jednostavno ako zelis 24 stepena nastimaj 23 i ona ce odrzavati tacno 24.
Kad postigne temperaturu i ugasi kompresor, da li temperatura u sobi opadne i koliko pre nego upali grejanje opet?

Na e-ponudi greskom ubacili u standardne klime novi vox inverter
Za 40.000 po specifikaciji deluje ok za tu cenu.

Vox klima inverter IJL12-SC4DWH WiFi
Energetska klasa: A++/A+
Antifungus: Da
AutoRestart: Da
Boja: Bela
Eliminacija vlage: Da
iFeel: Da
Silver Ion filter: Da
Automatsko čišćenje unutrašnje jedinice: Da
Grejni pojas na vanjskoj jedinici: Da
Integrisani WiFi: Da

Kapacitet grejanja: 3800 W
Kapacitet hlađenja: 3500 W
LCD ekran: Da
Nivo buke spoljašnje jedinice: 62 dB
Nivo buke unutrašnje jedinice: 53 dB
Noćni režim rada: Da
Nominalni kapacitet: 12000 BTU
Potrošnja struje pri grejanju: 1100 W
Potrošnja struje pri hlađenju: 1180 W
Protok vazduha (zatvoreno) (m3/h): 600 m3/h
SCOP koeficijent: 4.03
SEER koeficijent: 6.19
Vrsta gasa: R32
4D protok vazduha: Da
Grejanje: Da
Hlađenje: Da
Samo-dijagnoza: Da
Zaštita od curenja plina: Da
Dimenzije pakovanja spoljašnje jedinice (ŠxVxD): 825x595x326 mm
Dimenzije pakovanja unutrašnje jedinice (ŠxVxD): 855x350x270 mm
Dimenzije spoljašnje jedinice (ŠxVxD): 705x530x279 mm
Dimenzije unutrašnje jedinice (ŠxVxD): 792x292x201 mm
Ovo ima očajne specifikacije

REWI je poskupeo, 83.000 do 90.000 kako gde. Ono za 63.000 piše "proveriti stanje". Ko je kupio do juče za 57.000 napravio je odličan potez
E super, vidim da cu da preskocim ja tu klimu do sledece godine. Leto je skoro pa proslo, za grejanje mi ne treba. bas me zanima ko ce da uzme Vivax za te pare pored drugih boljih brendova.

Od aktuelne ponude Vox 12-ca valja samo ovaj novi model IHD12. Ostatak ponude ima spoljašnje kao da su 7-ce

18 tica je prejaka klima za 23 kvadrata. Za tu kvadraturu neka ok 12 odgovara.
I naravno budžet nisi naveo, a to je najbitnija informacija za dalje predloge

Поздрав свима,
потребан ми је савет за климу инвертер 18, која би служила као основно грејно тело за спољни локал 23 квадратна метра?
Параметри које бих поставио су: што боља енергетска ефикасност (мања потрошња струје), температурни опсег (да може да ради на што нижим температурама), могућност недељног програмирања укључивања и искључивања, квалитет и цена.
Хвала унапред

Хвала вам на упутствима.
18 зато што би требало да буде основно грејно тело и јер је спољни локал са доста стаклене површине, ужи зид.
Цена је остављена као последњи параметар јер бих уложио и више, за климу која би сигурно завршила посао што се тиче основног, по могућству јединог грејног тела и што је квалитетно. Рецимо до плафон 110-120000.
1. Енергетска ефикасност (мања потрошња струје)
2. Температурни опсег (да може да ради на што нижим температурама)
3. Могућност недељног програмирања укључивања и искључивања
4. Квалитет
5. Цена.

Sa čime se grejao lokal do sada, ima li izolaciju, itd?

Kad postigne temperaturu i ugasi kompresor, da li temperatura u sobi opadne i koliko pre nego upali grejanje opet?
Nisam primjetio da opadne znacajno, sto kaze aleksa, mozda pola stepena. Tu je prilicno precizna, nema variranja nekog. Energy pro plus je vrh klima. Potrosnja jako mala, vanjska od dvanaeske je teska 35kg cop joj je 4.3

Hvala puno brate, živ bio!

Pre nego sto pocnu cene gore da idu def uzimam uskoro klimu, vas predlog
LG S12EQ
Hisense Energy Pro Plus12
Fujitsi LLCE12 ili LMCE 12(skuplja 100eur od svih modela)

Htio sam i ja bas pitati sto se tice modulacije na hladjenju i grijanju? Ima li kakvih parametara?
Na hladjenju 100w najnize u odrzavanju. Na grijanju na zalost ne ide ispod 400w. Ponekad kratko na 350. Tako da nije za malu prostoriju, minimum 20 kvadrata zbog te velike vanjske jedinice jednostavno ne moze drugacije.
Dobro je sto mi ni na jakim minusima nije puno rasla potrošnja

Na hladjenju 100w najnize u odrzavanju. Na grijanju na zalost ne ide ispod 400w. Ponekad kratko na 350. Tako da nije za malu prostoriju, minimum 20 kvadrata zbog te velike vanjske jedinice jednostavno ne moze drugacije.
Dobro je sto mi ni na jakim minusima nije puno rasla potrošnja
Za moje misljenje to su dobri rezultati. Ja cu sada probati vikedicu sa 12kom 60m2 da grijem 🤣🤣

Hisense Energy SE 24-ka ima spoljašnju od 49kg sa 1.5kg freona, to je mali sportski tenk. Jesi li siguran da želiš 24-ku u stambenom prostoru? Minimalna brzina izduva je 770m^3/h, što mu dođe maksimum većine 12-ca
Hvala na odgovoru! Na kraju sam porucio MDV All Easy pro 24000 btu. Imam visinu polafona skoro 4 metra. I bitno mi je da zagreje brzo. Nadam se da će biti ok.

Jel sam se bas toliko zeznuo :(
Ne, ne... Iskreno nemam iskustva sa tim modelom pa nisam nista ni komentarisao kao ni sugerirao. Tebi kao i bilo kome ko je uzeo novu klimu ( mislim na ovom forumu ) sam u isto napisao. Sretno i da te dobro sluzi 👍
Nista vise, javi kako radi a svakako ima dosta novih korisnika pa ljeto nekako proguramo al na zimu vidimo ko se zezno 🤣🤣

Narucio AEYIs pa javljam iskustva kad se instalira.
Imamo li prve utiske, ili je klima i dalje u kutiji?
Jel sam se bas toliko zeznuo :(
Na papiru je to ozbiljno jak uredjaj, 1.5kg freona, 20kg neto mase unutrašnja jedinica, kompresor može da povuče i preko 3kW, a opet piše da može da se postavi duvanje u minimumu na samo 370m^3/h. Ne znam koliki ti je prostor, ali se nećeš smrznuti to je izvesno. Ostaje samo da prijaviš kulturu rada, koliko precizno održava temperaturu, itd.

Na papiru je to ozbiljno jak uredjaj, 1.5kg freona, 20kg neto mase unutrašnja jedinica, kompresor može da povuče i preko 3kW, a opet piše da može da se postavi duvanje u minimumu na samo 370m^3/h. Ne znam koliki ti je prostor, ali se nećeš smrznuti to je izvesno. Ostaje samo da prijaviš kulturu rada, koliko precizno održava temperaturu, itd.
Po meni tih 370m^3/ je prejako da bi bila postavljena u neposrednoj blizini. Ja po nekom svom iskustvu sam misljenja da sto vise indirektnije je bolje. Naravno ako postoji mogucnost. Za vikend imam priliku da montiram vivax pa cu ubaciti odma i online kontrolu rada/potrosnja struje kao i senzore toplote, kako bi vidjeli modulaciju i odsupanje od zadate.

48 kvadrata sa tim sto nije jedna celina. I plafon skoro 4 metra u centralnom delu. Da da. Nameravam da kupim uredjaj za merenje pa javljam potrosnju
Po meni tih 370m^3/ je prejako da bi bila postavljena u neposrednoj blizini. Ja po nekom svom iskustvu sam misljenja da sto vise indirektnije je bolje. Naravno ako postoji mogucnost. Za vikend imam priliku da montiram vivax pa cu ubaciti odma i online kontrolu rada/potrosnja struje kao i senzore toplote, kako bi vidjeli modulaciju i odsupanje od zadate.
Sada imam Gree Muse 18k kojoj je izduv 800/720/650/610/570/520/470 m3/h. Onda bi ovo trebalo da je bolje? Pogubio sam se vise :(

48 kvadrata sa tim sto nije jedna celina. I plafon skoro 4 metra u centralnom delu. Da da. Nameravam da kupim uredjaj za merenje pa javljam potrosnju

Sada imam Gree Muse 18k kojoj je izduv 800/720/650/610/570/520/470 m3/h. Onda bi ovo trebalo da je bolje? Pogubio sam se vise :(
Ma opusteno, ja sam se grijao sa 18kom podnom marke Gree u 60m2 koja je stigla sa problemom, bila zastopana i opet grijala, onda ce i tvoja. Ja sad sa 18ke preso na 12ku u tih istih 60m2 vikendice pa se nadam da ce grijati dobro. A kod buraza smo tu istu u 80m2 stavili 🤣🤣🤣

Ispod 370 m3/h sigurno nece nista grejati...ja sam na Luca 12 drzao na 550m3/h ili ti drugoj brzini, a nekada pojacam i na trecu od 710m3/h u 20m2.

Ocekujem da ta 24k Midea bude skoro kao Amber Premium 12ica, sto znaci da ce lagano da odradi tih 48m2.

Ispod 370 m3/h sigurno nece nista grejati...ja sam na Luca 12 drzao na 550m3/h ili ti drugoj brzini, a nekada pojacam i na trecu od 710m3/h u 20m2.

Ocekujem da ta 24k Midea bude skoro kao Amber Premium 12ica, sto znaci da ce lagano da odradi tih 48m2.
Spavas li u toj prostoriji? Koji ti je nivo buke kad stavis na tri? Ja recimo uvjek drzim na automatski i nekako mi se uvjek cinilo bolje.

Nazad
Vrh Dno