Ne znam sta drugo ocekivati za taj nova...ta klima vredi 100e manje od sadasnje cene ali *** takvo je trziste sada.Procitao temu, breezeless ne radi stalno ni po ukljucenju vec tek kad postigne odr. temp, malo krcka plastika, aplikacija ima par opcija vise nego Extreme i moze da prati potrosnju i Makedonac kaze da je unutrasnja jedinica veca, kao 18ica...to su izgleda razlike
Nemam komentar,toliko se razume u klime kao mara u krivi.Vesic je izbacio video u vezi klime - nije promo video nego me zanima misljenje clanova.
A sta te zanima?Vesic je izbacio video u vezi klime - nije promo video nego me zanima misljenje clanova.
Zanima me koja je razlika izmedju varenja/lemljenja bakarnih cevi sa blowtorch umesto da se koriste holenderi? Prednosti i mane da budem tacan.A sta te zanima?
To sto dobije gratis uredjaj pa ga hvali?
Zasto mislis da je sve na YT istina,zasto mislis da taj mali nema neku korist u vezi svega onoga što snima ? Jedan sistem vs drugi sistem zar ne ? Pa vidi,u zivotu smo uvek na nekoj raskrsnici,tako i ti imas 50/50 šanse da se odlucis sta zelis.Zanima me koja je razlika izmedju varenja/lemljenja bakarnih cevi sa blowtorch umesto da se koriste holenderi? Prednosti i mane da budem tacan.
Koliko najnize idw u crown na grejanju?Koliko znam nemaju istu spoljnu amber premium i ucrown?Sta pricas ti, jesi li ok? Ajde barem pricaj sa osnovnim osecajem za logiku i smisao.
Vec sam ti napisao da znam detalje i te detalje sam ti i napisao, da Daikin i Gree imaju zajednicku firmu za proizvodnju klima uredjaja, gde Daikin razvija, a Gree proizvodi proizvode poput PC ploca(elektronike), kompresora i maski klima uredjaja(Ovo zapravo radi druga zajednicka firma u sklopu te iste saradnje), kao i da je Gree 51%, a Daikin 49% vlasnik.
Ali je do sada jasno da samo trolujes i da vec odavno ovo sve znas.
Nemoj pisati izmisljotine, kao da U-Crown ne ide ispod 600-700W i da Hansol lose radi, svi ovde znaju da koriste Google.
Odakle tebi da Gree ima losu elektroniku?
Znas li ti opste o cemu pricas?
A evo ti jos nesto zanimljivo da procitas, da vidis koliko ti iz Gree-a ne znaju nista:
![]()
Daikin and Gree share Global Cooling Prize - Cooling Post
INDIA: Teams led by Daikin and Gree have been named as joint winners of the Global Cooling Prize, the international innovation competition...Read More...www.coolingpost.com
Pitam nesto sto nema mnogo veze sa tim zato jer neki instalateri koriste razlicite nacine povezivanja cevi, varenje ili holenderi, sada mene zanima zasto nekada koriste prvu opciju, a nekada drugu, nisam 100% upoznat sa tim pa zato pitam, ko ima vise iskustva da mi odgovori ili ispravi... A to da je ovaj video sponzorisan je tacno, verovatno su mu poslali klimu, ali on je pokazao kako se ugradjuje pravilno, ako nije onda mi reci gde je pogresio zato jer zelim znati.Zasto mislis da je sve na YT istina,zasto mislis da taj mali nema neku korist u vezi svega onoga što snima ? Jedan sistem vs drugi sistem zar ne ? Pa vidi,u zivotu smo uvek na nekoj raskrsnici,tako i ti imas 50/50 šanse da se odlucis sta zelis.
Mana je sto u 99% slucajeva gde se cevi vare ne koristi neki inertan gas za zaštitnu atmosferu. Dodatno, nekada je bilo reci o gubitku garancije kad se holenderi odseku, ne smem da tvrdim da je to tačno.Zanima me koja je razlika izmedju varenja/lemljenja bakarnih cevi sa blowtorch umesto da se koriste holenderi? Prednosti i mane da budem tacan.
Nemam vremena da potropim 26 min svog života. Radi kako ti on kaze,uštedećeš 130e +- i sam sebi ugradi klimu,kakvih majstora ima mozda budes i bolji od većine. Pre toga u Ap-r da mozes rešiti garanciju ako nešto bude.Pitam nesto sto nema mnogo veze sa tim zato jer neki instalateri koriste razlicite nacine povezivanja cevi, varenje ili holenderi, sada mene zanima zasto nekada koriste prvu opciju, a nekada drugu, nisam 100% upoznat sa tim pa zato pitam, ko ima vise iskustva da mi odgovori ili ispravi... A to da je ovaj video sponzorisan je tacno, verovatno su mu poslali klimu, ali on je pokazao kako se ugradjuje pravilno, ako nije onda mi reci gde je pogresio zato jer zelim znati.
Vec mi je ugradjena klima, nisam planirao da sam instaliravam, nego me je zanimalo razlika izmedju jedne i druge opcije, clan @Sg kamikaza mi je odgovorio i zahvaljujem mu se na objasnjenju. Lose si me shvatio misleci da sam zelim instalirati klimu, ne, nego me je samo zanimalo zasto neki servisi/instalateri vare a drugi srafe.Nemam vremena da potropim 26 min svog života. Radi kako ti on kaze,uštedećeš 130e +- i sam sebi ugradi klimu,kakvih majstora ima mozda budes i bolji od većine. Pre toga u Ap-r da mozes rešiti garanciju ako nešto bude.
A Fujitsu LLCE je ili bucnija ili slabije hladi tu kvadraturu u tihom rezimu rada? Ako sam dobro razumeo?Ne znam sta drugo ocekivati za taj nova...ta klima vredi 100e manje od sadasnje cene ali ********* takvo je trziste sada.
Ide isto do oko 400W na odrzavanju.Koliko najnize idw u crown na grejanju?Koliko znam nemaju istu spoljnu amber premium i ucrown?
Hvala za preporuke! Eto gde god sam gledao klime u ciljanom cenovnom rangu nigde nije izašla Haori tako da je uopšte nisam bio svestan. Definitivno najbolji dizajn. Interesantno da nemaju standardne 9-ke i 12-ice, već 10-ke i 13-ice. jedino sto je unutrašnja jedinica dzinovska od skoro metar širine, ali definitvno mi se trenutno najviše dopada. Mada i Mitsu LN35 deluje moćno.UV zracenje u klimama slabo radi, a koriste marketinske fore kada ga opisuju sa mfazon 99% unistavanjem, pa ti onda objasne da otprilike da bi dosao do tih 99% da unisti u prostoriji, treba klima da radi jedno 2 dana i da se nista ne otvaraDakle radi, ali je otprilike zanemarljivo.
Jedinu pravu filtraciju vazduha ces imati sa jednom LG klimom: https://www.lg.com/rs/klima-uredaji/lg-ap12rk, koja takodje ima i taj UV.
Ostalo je sve ok, ali nemoj ocekivati neke drasticne razlike ili rezultate, vise se tu marketinski provlaci prica.
Sto se moje preporuke lepe klime tice, tu je Toshiba Haori.
To im je ujedno i poslednji model, jer je Daisekai 9 dosta stariji uredjaj.
Kazu ovi iz Carriera da ce da izbace novi Daisekai, verovatno i dalje pod Toshiba imenom, ali nista konkretno za datum.
Moze se i staviti Daikin Emura 3 tu, dosta noviji model od Stylish-a, vise klase, a mozda i najlepsi daljinski koji sam koristio(i ako i haori ima lep daljinac).
Mada, ako ti Stylish ispada iz budzeta, verujem da ti Emura 3 tek otpada kao opcija![]()
Hvala na odgovoru.Ja mislim da i ovaj novi crown radi na r32 nisam siguran.Za Soyal znam da ide oko 170w na grejanju.Ide isto do oko 400W na odrzavanju.
Nije isti kompresor, ali je slican princip, samo R410 model i sama klima je podesena da mirnije radi, da bude dosta tisa i da ima slabiji izduv, ali ona na -10c daje 100% svog nominalnog kapaciteta, 3.6kW toplote, a na -20c daje 3.5kW, bas zato sto ima dosta viska.
I U-Crown Premium je deklarisan na -30c, kao i Amber Premium i takodje ima ~45kg spoljasnju.
Haori ima u svet klima.Hvala za preporuke! Eto gde god sam gledao klime u ciljanom cenovnom rangu nigde nije izašla Haori tako da je uopšte nisam bio svestan. Definitivno najbolji dizajn. Interesantno da nemaju standardne 9-ke i 12-ice, već 10-ke i 13-ice. jedino sto je unutrašnja jedinica dzinovska od skoro metar širine, ali definitvno mi se trenutno najviše dopada. Mada i Mitsu LN35 deluje moćno.
Još jedno važno pitanje, koja od pomenutih (Daikin, Toshiba, Mitsu, Pana) ima najbolju podršku/servis kod nas?
Ako se vari instalater moraVec mi je ugradjena klima, nisam planirao da sam instaliravam, nego me je zanimalo razlika izmedju jedne i druge opcije, clan @Sg kamikaza mi je odgovorio i zahvaljujem mu se na objasnjenju. Lose si me shvatio misleci da sam zelim instalirati klimu, ne, nego me je samo zanimalo zasto neki servisi/instalateri vare a drugi srafe.
Ako se cevi vare stvori se mala kolicina sljake unutra, pa kao to moze da pokvari kompresor ako dodje do njega.Vec mi je ugradjena klima, nisam planirao da sam instaliravam, nego me je zanimalo razlika izmedju jedne i druge opcije, clan @Sg kamikaza mi je odgovorio i zahvaljujem mu se na objasnjenju. Lose si me shvatio misleci da sam zelim instalirati klimu, ne, nego me je samo zanimalo zasto neki servisi/instalateri vare a drugi srafe.
Pogledaj i Mitsubishi Heavy ZS (X) modele, po meni nešto lepša i kompaktnija unutrašnja na ZS iako su to slabiji modeli, na ZSX je ogromna i malo drugačije konstrukcije, one su već u klasi LN od Electric.Pozdrav društvo, moze li preporuka za neku premium klimu 150-180k din? Namena skoro iskljucivo hladjenje stančića od 50-ak kvm, sa akcentom na dnevnu sobu (20-ak kvm) u kojoj je klima. Dogrevanje samo u prelaznom periodu dok ne krene grejna sezona. Nešto sam gledao, zamislio sam da za takvu cenu klima treba da ima neku vrstu tretmana kvaliteta vazduha ali izgleda to nije pravilo. Našao sam da Panasonic Etherea ima nanoeX, i Toshiba Daisekai 9 jonizator, ostalo ili ja nisam dobro gledao ili su moja očekivanja prevelika. Ima li još predloga?
-BreezlessA Fujitsu LLCE je ili bucnija ili slabije hladi tu kvadraturu u tihom rezimu rada? Ako sam dobro razumeo?
Dogodovština je na primer kada izađeš sa prijateljima pa se neko napije i padne na primer a kasnije to prepričavate.Moraš malo da preformulišeš post.Da li postoji obaveza iznošenja samo ličnih iskustava na ovoj temi ili je dozvoljeno preneti tuđa iskustva bez citiranja kao što sam ja uradio.Ово су претпостављам лична искуства, а не препричавања догодовштина са интернета!?
Поруку би требало ти да преформулишеш. прилично самоуверено препричаваш непроверена искуства уређаја које ниси користио, и још изводиш неке закључке на основу таквих непроверених претпоставки.Dogodovština je na primer kada izađeš sa prijateljima pa se neko napije i padne na primer a kasnije to prepričavate.Moraš malo da preformulišeš post.Da li postoji obaveza iznošenja samo ličnih iskustava na ovoj temi ili je dozvoljeno preneti tuđa iskustva bez citiranja kao što sam ja uradio.
Mane su joj da se cuje sustanje vazduha kad radi u breezeless modu (nalik na duvanje vetra), u standardnom rezimu rada toga nema.Ova Breezless izgleda da bi i meni odgovarala, i tu je solidna sa cenom.
Ovako na papiru sve deluje super. Koje su mane?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari