Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Okacih naknadno slike, isti je model spoljne i unutrasnje:

VAC-12CHSD/XA71-I​

Po oznaci bih rekao da je TCL stancao. Nemoj to da te brine, kod mene na 18000 BTU TCL klimi pise min 500W max 2350W, pa na odvlazivanju ide ispod 200W (180W je min sto sam je video da drzi satima), na hladnjenu oko 220-240W, na grejanju do 280W, a kada treba da potegne, moze lagano preko 2500W (nesto preko 2650W je max sto sam ja video), naravno kada ne radi kompresor i vent spoljne, onda bude tih 15-20W... E, sad, postoji sansa da se ove novije ne ponasaju tako, moja je iz 2014, hladi i greje svaku sezonu od tada- glavno grejno/rashladno telo u kuci.
Eh da, zaboravih da je kod moje dvoredni izmenjivac, 40.5kg, ali R410A gas.

Poslednja izmena:
Kod caleta je to. On je suterenu tako da je i ne ukljucuje leti :) Zimi je dobro grejala prostorjiu od 40cm2 lose izolovanu.

Nzm tad je bila 85.000 i ruke 11.000

Sad je imas za

uzeo bi je glat.

p.s vratanca ~ ma radi sve ko sat. Na kp je 66k al vidim 2 god garancija.

Poslednja izmena:
Šta sve Ford Cmax u titan opremi ima a moj Toyo Verso nema,js viđam majstore na 10k radi servisa a komšija malo malo kuka. Mislim da i nije neka usporedba kmta 12 i amber krmača..da li uopšte ima neka 12ka da priđe amberu ?
Ne vredjaj mi Amber🤣Nije lepo uporedjivati dobru klimu sa krmačom..Pu,pu da je neuročim..radi kao satić😁

Daleko bilo ,ja sam rekao da uzme Amber ako nece 18kmta

Hajde kolege da mi pomognete u odabiru klime.

Opcije:

Hisense Energy Pro Plus QG35XVOEG -12 K. Mogu da je nadjem na nekih 60500 dinara x4, 242000 dinara.

GREE Comfort Amber 12k Inverter Wi-Fi
Za nekih 65000 dinara x4, 260000 dinara.

MIDEA AG-12NXD1-I.WIFI
Za nekih 60870 x4, 243490 dinara.

Šta vi preporučujete i ima li neka četvrta opcija u ovom cenovnom rangu?
Gde ima amber za 65k :)

Daleko bilo ,ja sam rekao da uzme Amber ako nece 18kmta
To je u drugoj temi, ovde covek gleda 4 Amber Comfort da kupi, ne Amber Premium ili ti krmacu :) A kao vlasnik te 4 krmace, mogu reci da sabija :)

Da li ima negde da se kupi klima jedna spoljna jedinica dve unutrasnje, i ako neko to vec koristi nek podeli svoja iskustva?

Ako ima tema o kućnim ventilatorima izvinjavam se unapred dajte link da brišem ovo
Zna li neko nesto vise oko ovih Tower vents, uzeo bi za sobu neki ali pod broj 1 je da je nečujan na min brzini.
Imam klimu u sobi ali me ubija i na 27° noge hladne nos zapušen, ne volim je nikako, a ne mogu da otvorim prozore jer sam na glavnoj ulici
Dreo Cruiser Pro 106 cm Smart Tower Fan, WiFi Alexa Fan, 90° Oscillating Fan, 6 Speed Levels, 12 Hour Timer, App Control, Voice Control, Remote Control, LED Display

U potrazi sam za inverterom koji će dogrevati(svaka će obaviti posao sa hladjenje) potkrovlje nekih 40m2 I na jednoj online prodavnici trenutno ima par interesantnih modela, cenovno između 50 I 60 hiljada. Pa bi mi značilo misljenje vas strucnijih I iskusnijih kolega.

Midea AG-12NXD1.WIK 58.000

VIVAX ACP-12CH35AEVIs 52.000

LG W12EG 57.000

Ili ako imate preporuku za neku drugu varjatnu u tom cenovnom rangu.
Naručena Midea, 61.700 u G... plaćena. Kad bude montirana I malo koriscena napisacu utiske I ja. Nadam se da nece raditi kao 9ka kolegi sa foruma 😀

Najverovatnije da nece, al zasto 61.700 kad ima za 57.000? Osim ako nije neko placanje na rate onda ok...

Poslednja izmena:
Koju klimu uzeti za prostoriju od 30m2 ?
U pitanju je soba u kući na spratu. Poseduje pvc i izolaciju. Prvenstveno za grejanje, a i za hlađenje. Cena do 50-60k ..

Video sam razne modele : vivax aeri, bergen apolo comfort, hisense energy, itd..

Molio bih Vas za preporuku?

Da li ta klima Hisense energy pro ima tablicu kapaciteta za grejanje i hlađenje ili koliki protok vazduha ima po brzinama zajedno sa bukom u određenim brzinama.Trebalo bi da imaš te podatke u dokumentaciji koja dolazi sa klimom.Da bi imali jasniju sliku o mogućnostima te klime uz naravno iskustva korisnika iste.

Ja imam Hisense energy pro plus ja sam prezadovoljan radom iste.

Da li ta klima Hisense energy pro ima tablicu kapaciteta za grejanje i hlađenje ili koliki protok vazduha ima po brzinama zajedno sa bukom u određenim brzinama.Trebalo bi da imaš te podatke u dokumentaciji koja dolazi sa klimom.Da bi imali jasniju sliku o mogućnostima te klime uz naravno iskustva korisnika iste.

Dvoumim se izmedju vivax aeri i hisense energy pro… Vase misljenje?

Energy pro je ozbiljnija klima.
Ja nisam ni obracao paznju na to.Meni je najbitnije da hladi i greje dobro.Radi za sta je i kupljena.

Naručena Midea, 61.700 u G... plaćena. Kad bude montirana I malo koriscena napisacu utiske I ja. Nadam se da nece raditi kao 9ka kolegi sa foruma 😀
Neka ti je sa srećom. :) Ja i dalje imam 12icu, sa njom sam zadovoljan za sada, a 9ku sam im vratio i uzeo Daikina 9ku. Javi utiske kada krene grejanje....Nemoj da se čudiš ako ti ponekad ode u defrost na temperaturama iznad nule.

Prvi utisci što se tiče hlađenja Daikinom (9ka): primetio sam da nekako postepeno kreće da rashlađuje sobu. Nema ono "udri" na maksimum i forsiraj da temperatura bude što pre spuštena već ide postepeno. U početku duva mlako, pa malo hladnije, pa se tek posle 10ak minuta oseti da je rashlađeno. Spoljnu jedinicu uopšte ne čujem.

Da, tako nesto, ali ovo je preozbiljno i verovatno preskupo. Meni treba nesto za dve sobe koja su jedna do druge samo za hladjenje pa sam mislio da ne postavljam dve klime nego jedna spoljna jedinica, a dve unutrasnje. Ako neko ima neko iskustvo sa tako necim neka ga podeli.

Nazad
Vrh Dno