Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Midea 12ka osnovni inverter model sa wifi kad postigne temp spusti na 350w ako nekom znači informacija
Platio sam je 480 evra sa cevima i izolacijom, brat ugradio za dž tj par piva, malo šunke 😂
Ne znam dal moze bolje za te pare
Neko mi reče da ugrađuju klime i po 100 evra

Hajde kolege da mi pomognete u odabiru klime.

Opcije:

Hisense Energy Pro Plus QG35XVOEG -12 K. Mogu da je nadjem na nekih 60500 dinara x4, 242000 dinara.

GREE Comfort Amber 12k Inverter Wi-Fi
Za nekih 65000 dinara x4, 260000 dinara.

MIDEA AG-12NXD1-I.WIFI
Za nekih 60870 x4, 243490 dinara.

Šta vi preporučujete i ima li neka četvrta opcija u ovom cenovnom rangu?

Opcije:

Hisense Energy Pro Plus QG35XVOEG -12 K. Mogu da je nadjem na nekih 60500 dinara x4, 242000 dinara.

MIDEA AG-12NXD1-I.WIFI

Gree Amber Comfort, bez dileme, to je jako dobra cena.

@mamalucija
To je super cena ako su sigurni da je samo to u pitanju, isplati se za tvoje potrebe.

Nesto najjeftinije sto ti je pametno sada da kupis, izadje te oko 450e sa ugradnjom.

Opcije:

MIDEA AG-12NXD1-I.WIFI

Ja imam Hisense i zadovoljan sam kako radi.Gledam koliko je sad pala cena klima ja kad sam uzeo Hisense prosle godine bila 65 u bc grupu na akciji nekoj,a sad vidim ima i za 52 hiljade.Amber comfort mislim da nije imala ispod 700 evra.

Zašto ništa ne mogu naći konkreno za Gree Amber Comfort? Tipa sveža iskustva.

Opcije:

MIDEA AG-12NXD1-I.WIFI

Najbolje je da u izbor uključiš i Fujitsu KMTA/CC/CE12 odlična klima koja sigurno ima bolju modulaciju i kulturu rada nego ove tri koje si naveo u spisku.Pogledaj gde ih ima u prodaji i traži da ti daju ponudu naravno sa popustom na količinu.

Nema bolju kulturu rada i modulaciju od Ambera, ne izmisljaj.
Skuplja je 20k dinara po klimi, a losija je od Ambera po svakom kriterijumu.

Nisi ni ti od juče na forumu prema iskustvima korisnika klima već znamo dosta tačno šta i kako radi od modulacije preko kulture rada.Vrlo je smela tvoja izjava da citiram "Nema bolju kulturu rada i modulaciju od Ambera".

Pa opisi koja je to losa kultura rada i losa modulacija?
Jel 160W na grejanju lose?
Amber na -10c daje 2.7kW, kmta12 ma -7c daje 2.2kW.
Amber je A+++ energetska klasa na grejanju i hladjenju.
Kmta je samo A+ na grejamju i A++ na hladjenju.

Jel kmta ima el. pomeranje krilaca u oba smera i 3d kruzenje vazduha?
Jel ima jonizator, pokazivanje unutrasnje temperature, osvetljen daljinski, wi-fi, grejac oplate spoliasnje jedinice, i-feel?

Da, sve to kmta nema u odnosu na Amber.

Amber ima tezu spoljnu jedinicu 34kg,kmta 25kg.Amber moze da greje do -22 kmta do -15.

Jel ima jonizator, pokazivanje unutrasnje temperature, osvetljen daljinski, wi-fi, grejac oplate spoliasnje jedinice, i-feel?

Da to sam prevideo 3d kruženje vazduha i jonizator još osvetljen daljinski razni grejači i na kraju I-feel sa dodatkom pomeranja horizontalnih krilaca preko daljinskog.To sve nema ali KM ima nešto mnogo važnije a to je da podesiš temperaturu i zaboraviš gde je daljinski mislim da je to od neprocenjive vrednosti za korisnika.

Sta, izaziva amneziju?

Za sada i dalje nisi napisao nista sto je konkretno bolje na kmta.

Izaziva fiskulturu nosanja daljinskog kao da je ona mene kupila a ne ja nju.

Dobro, to jeste, ja na Fujitsu Luca 3-4 puta dnevno menjam temperaturu i smara sto moram da nosam daljinski sa stola na krevet i slicno.
To wi-fi resava, a i da imam el. pomeranje krilaca, mogu da ih preusmerim, mozda ne bih ni menjao temp. toliko.

Jos jedna prednost Ambera na koju je Pezo2008 skrenuo paznju.

Sta, izaziva amneziju?

Za sada i dalje nisi napisao nista sto je konkretno bolje na kmta.
Valjda smo do sada apsolvirali zašto su neke klime bolje od drugih i ne bi trebalo to stalno ponavljati.Možda nisi neko vreme pratio forum i naravno iskustva korisnika ali slobodno odvoji vreme i potraži postove jednostavno informiši se to ne bi trebalo da bude problem.

Da li klima može da se podesi da 23:00 do 07:00 radi na 18 stepena, pa od 07:00 do 15:00 na 21 stepen pa od 15:00 do 23:00 na 23 stepena.

Znači da tako podešeno radi i da ne čačkam daljinski uopšte.

Braćo forumasi...Snajka.resila Hisens..iako je ja predlazem Gree..Ima li neko iskustvo sa ovim modelom..i ako ima mnogo bi mi znacio prvo meni..pa posle njoj neki savet..Najbolje iz licnog iskustva...Ili mozda neki slicni model 18-ce..za slabije izolovan prostor..Grejna povrsina oko 60kv...Klima bi bila u spavacoj,dnevnoj..pa sobna vrata..trpezarija..pa ako.dobaci do kuhinje..ako ne.tu je.Ta pec..Izabrani mod.klime je ovaj

Prilozi

• Screenshot_20230709_151752_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20230709_151752_com.android.chrome.jpg
    76 KB · Pregleda: 70
Valjda smo do sada apsolvirali zašto su neke klime bolje od drugih i ne bi trebalo to stalno ponavljati.Možda nisi neko vreme pratio forum i naravno iskustva korisnika ali slobodno odvoji vreme i potraži postove jednostavno informiši se to ne bi trebalo da bude problem.
Koje su bolje od kojih i ko je to apsolvirao?
Ja ovde vidim da je samo brend fanatizam apsolviran.

Za sta da se informisem tacno?
Prenesi ta iskustva, kada vec pricas...za sada nista korisno napisao nisi, nikakav kontra argument za 20k skuplji kmta nisi dao.

Na Amber 12 je kadica stradala, zato je curila unutra. Servis zamenio kadicu, u garanciji, za sada nema curenja.

Da li kadica moze stradati sama od sebe nakon 2-3 sezone? Cudno mi je tek tako pukne..

Na Amber 12 je kadica stradala, zato je curila unutra. Servis zamenio kadicu, u garanciji, za sada nema curenja.

Da li kadica moze stradati sama od sebe nakon 2-3 sezone? Cudno mi je tek tako pukne..
Verovatno je loša plastika u pitanju kao što sam ti i napisao u postu bilo je primera kod Gree klima da se plastika raspadne u unutrašnjoj jedinici posle godinu ili dve upotrebe klime.Ti si dobro prošao bilo je slika na kojima se plastika bukvalno raspada i mrvi.Naravno tako nešto je apsolutno nedopustivo i neuobičajeno.

Meni nije strasno dok god garancija pokriva. Klima je samu sebe otplatila odavno, na osnovu ustede vremena i novca u odnosu na bilo koji drugi vid grejanja.

Amber 12 je na -15c grejao 45 kvadrata u leru, plus je dogrevao jos toliki prostor iznad, jer je kroz neizolovanu plocu izlazilo na drugi sprat. To je radio neoptereceno, a bio je jedino grejno telo u kuci.

Cekajuci offgrid solarni komplet za kontejner da pitam... uz kontejner 6x2.4 sam dobio neku Venting inverter 12kBTU klimu sa wifi, nisam mogao da biram...
Kapiram da je domaca marka jer nemaju sajt, a sam model izbacuje samo domace prodavnice.
Ima li neko iskustva sa Venting inverter klimama? Najvise me zapravo interesuje bucnost spoljne jedinice, posto u specifikacijama pise 50-60dB MAX.
I opseg samog rada mi je krajnje sumnjiv, na nalepnici pise, tokom hladjenja, da vuce 300-1500W.
U stanu mi Brezeless vuce od 20W-680W (po aplikaciji Midea Air)... ali 300W da je donja granica ovog invertera, jel to normalno/moguce
i kako ce to da radi uopste na tako malom prostoru, sa strane potrosnje struje?

EDIT:
Evo i slika sa nalepica indoor i outdoor jedinice:
IMG_20230628_134426.jpg
IMG_20230628_134059(1).jpg

Poslednja izmena:
Okacih naknadno slike, isti je model spoljne i unutrasnje:

VAC-12CHSD/XA71-I​

Šta sve Ford Cmax u titan opremi ima a moj Toyo Verso nema,js viđam majstore na 10k radi servisa a komšija malo malo kuka. Mislim da i nije neka usporedba kmta 12 i amber krmača..da li uopšte ima neka 12ka da priđe amberu ?

Vrh Dno