Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

@Klimazzi kolega malo opiši klimu, objekat, od kad je koristiš......

Upozorenje da treba očistiti filtere.To sigurno može da se isključi po defoltu fabrički to upozorenje je neaktivno.Pogledaj uputstvo mora da piše nešto.

This RED Light indicator will glow to indicate that it is time to clean your after filter. After cleaning just press filter button of your AC remote so that this indicator will turn off and again glow when your AC filter gets dirty again. No need to press reset button.

ma jok

kad je u režimu grejanja svetli crvno a kad je na hladjenju zeleno

logično
nego ovo nije bilo na 12ci pa me zbunilo mislio sam da je neki error

Baci koju sliku kad stignes

Turbo mod ... vuće do 1,9 kw.... posle lepo modulira .... najniže što sam video za ovih par dana 246w .... obično radi oko 350-400w+
spoljna brutalna a nečujna ... kao frižider Miele :)
unutražnja metar i kusur dužine 14kg

Prilozi

• DAIKIN FTX50B turbo.jpg
    DAIKIN FTX50B turbo.jpg
    38.6 KB · Pregleda: 77
  • 20230308_152514.jpg
    20230308_152514.jpg
    167.8 KB · Pregleda: 78
Mislio sam na ovakvo plastično kućište za senzor.

I ovaj je isto žicom produžio termo senzor i kaže da lepo radi.

Izmestio sam senzor, mogu reci da je odlicna stvar. Imam manje on off perioda na ovim spoljnim temperaturama 14C trenutna potrosnja se spustila sa 400w na 244w sto nikad nisam video sem na hladjenjnu. Najmanje sto je ikada isla je 350w i to na oko spoljasnje 0-5C ako je vise u plusu onda bude oko 400w. Eto sad 244w - "preee zaa dovoljan :)" I umesto sto sam drzao na 25C da bi dobio 23-24C gde sedimo sad drzim na 23C i to je to bude 23-23,5C
koristio sam paricu iz lan kabla punog preseka i nikakava razlika u otporu na 5m, senzor iz nekog pokvarenog digit. sata sa termometrom.

Prilozi

• viber_image_2023-03-10_12-39-09-672.jpg
    viber_image_2023-03-10_12-39-09-672.jpg
    56.7 KB · Pregleda: 57
Poslednja izmena:
Turbo mod ... vuće do 1,9 kw.... posle lepo modulira .... najniže što sam video za ovih par dana 246w .... obično radi oko 350-400w+
unutražnja metar i kusur dužine

unutražnja metar i kusur dužine 14kg
Jel 12-ca..Koja je cena..

Izmestio sam senzor, mogu reci da je odlicna stvar. Imam manje on off perioda na ovim spoljnim temperaturama 14C trenutna potrosnja se spustila sa 400w na 244w sto nikad nisam video sem na hladjenjnu. Najmanje sto je ikada isla je 350w i to na oko spoljasnje 0-5C ako je vise u plusu onda bude oko 400w. Eto sad 244w - "preee zaa dovoljan :)" I umesto sto sam drzao na 25C da bi dobio 23-24C gde sedimo sad drzim na 23C i to je to bude 23-23,5C
koristio sam paricu iz lan kabla punog preseka i nikakava razlika u otporu na 5m, senzor iz nekog pokvarenog digit. sata sa termometrom.
Koja klima je u pitanju?

Racun za februar 5340din. 486kw potrosnja. Grejem 57m2 sa jednim pularom 12k. Vise nego zadovoljan
Super potrosnja.za tu kvadraturu..iskreno nisam.ocekivao.da pular moze tako.uspesno.da.zagreje 57kv.jer.je.to jedna prostorija ili je podeljena u vise.soba...Kuca,stan..kakva je izolacija..

Super potrosnja.za tu kvadraturu..iskreno nisam.ocekivao.da pular moze tako.uspesno.da.zagreje 57kv.jer.je.to jedna prostorija ili je podeljena u vise.soba...Kuca,stan..kakva je izolacija..
Dnevni boravak 37kv i soavaca soba 20kv. Izolacija spolja i iznutra stiropor, plafon takodje stiropor, ovc izolacija U pitanju je jedan sprat kuce. Sto znaci da su svi zidovi oko spoljni

Hisense Energy Pro Plus potrosnja
IMG_20230311_214433.jpgOvo je potrosnja na al smart+ifeel.I naravno odjavljen sa app.

Poslednja izmena:
A kod mene se grejalo oko 55 kvadrata sa dve klime, potrošeno oko 400kwh. Ukupna potrošnja za prošli mesec 700kwh. Imam osećaj da kradem struju a ne kradem.

Poslednja izmena:
Bravi za Pular..Doduse i izilacija je 10-ka
Moja gree lomo eco je grijala cijelu zimu stan od 50kv,jos nemam izolaciju. Stan u sredini,sa strana prazni stanovi i stan ispod. Jedino iznad mene zivi netko u stanu. Iz trepezarije direkt kroz vrata puse u dnevni,a u sobu sta udje topline udje. Oko 21 se kretala temp u sobi. Radila na 26 fan 3 skoro cijelu zimu,jedino kad je vani 10 stepeni onda 24 fan 1

18ca Daikin ... instalirana na severnoj strani jutros na -1C drugi defrost u roku sat i po
vlaznost 75%
prilikom defrosta ne otapa i ne curi nista iz spoljne jedinice
mislim da je u pitanju "kontrolni defrost" ... traje par minuta

12ca Daikin na južnoj i od pre sat vremena sunčanoj strani radi od jutros bez defrosta

je li ovo normalno ponašanje 18ce ?

Nema gorih uslova zar ne ? Taj daikin pokazuje sve svoje kvalitete na -10 pa nadalje.

Nema gorih uslova zar ne ? Taj daikin pokazuje sve svoje kvalitete na -10 pa nadalje.
ozbiljan si ?

-1C i 75% vlaga najgori uslovi ?
udje u defrost par minuta ali ne otapa ništa jer očito i nema inja na isparivaču

Koliko sam video po pređašnjim postovima i drugi su se žalili da im Daikin ide u defrost na oko 0 stepeni. Mislim da je to normalno, jer je ipak spoljna temperatura ispod nule i poprilična vlažnost, pa se možda hvata malo inja na saću.

Budi srećan što ti ne ide na +10 kao meni.

Ja sam ove godine u test fazi sa klimom kao grijanjem i mogu reci da sam zadovoljan. Hisense Energy Pro Plus i konvektor od 2kw griju neizolovan prostor od 70kv pvc stolarija pod 5cm stiropor i spusten plafon sa 5cm vune sprat se grije. Na minusu sam lozio vatru u kaminu. Temp u kuci je oko 21-22C

I meni je u pocetku bilo cudno da klima udje u defrost ja izadjem napolje pogledam na vanjskoj nema nista.

18ca Daikin ... instalirana na severnoj strani jutros na -1C drugi defrost u roku sat i po
vlaznost 75%

12ca Daikin na južnoj i od pre sat vremena sunčanoj strani radi od jutros bez defrosta

Jel 18ka malezijska sensira?

Ja sam ove godine u test fazi sa klimom kao grijanjem i mogu reci da sam zadovoljan. Hisense Energy Pro Plus i konvektor od 2kw griju neizolovan prostor od 70kv pvc stolarija pod 5cm stiropor i spusten plafon sa 5cm vune sprat se grije. Na minusu sam lozio vatru u kaminu. Temp u kuci je oko 21-22C

I meni je u pocetku bilo cudno da klima udje u defrost ja izadjem napolje pogledam na vanjskoj nema nista.
To je kontrolni defrost traje 3-4 minuta.Posle nastavi normalno.

Nez za 18ku, ali znam da 12ka ta serija ima te ceste programirane defroste. Msm na svakih 40tak minuta ih zna oko 0 c radit. E sad navodno su kratki i tihi.

Kolega -1 i 75% vlaga jesu teži uslovi jer vlaga iz vazduha ako se nije pretvorila u inje i pala dole onda jeste problem. Mi smo navikli da ako na aplikaciji piše -1 da to jeste -1. Hm, kako onda objašnjavaš činjenicu da mi aplikacija kaže +2 a zamrzne šoferka? Tako da nebih se ja baš kleo u aplikacije.
Izvni nisam ispratio koju Sensiru imaš B ili C? Za B18 sam video na par mesta u gradu da se nisu nešto proslavile a za C sam čuo od par njih da su sasvim druga priča,kažu da su se iznenadili kako dobro rade. A može biti i od uslova u kojima klime rade, ko će ga znati.

vlaznost 75%

Ja na Amberu od jutros nisam primetio ni jedan defrost..Preko noci setovana na 20c..fan 1...Dnevni.set 21-22c.fik.fan 2

Kolega -1 i 75% vlaga jesu teži uslovi jer vlaga iz vazduha ako se nije pretvorila u inje i pala dole onda jeste problem. Mi smo navikli da ako na aplikaciji piše -1 da to jeste -1. Hm, kako onda objašnjavaš činjenicu da mi aplikacija kaže +2 a zamrzne šoferka? Tako da nebih se ja baš kleo u aplikacije.
Izvni nisam ispratio koju Sensiru imaš B ili C? Za B18 sam video na par mesta u gradu da se nisu nešto proslavile a za C sam čuo od par njih da su sasvim druga priča,kažu da su se iznenadili kako dobro rade. A može biti i od uslova u kojima klime rade, ko će ga znati.
FTX50B .... 2016 Malezija.... radi extra lepo i tiho, fino greje, modulira lepo
jedino ovi defrosti od jutros za moj pojam česti
jes da kratko traju i da su tihi
Nez za 18ku, ali znam da 12ka ta serija ima te ceste programirane defroste. Msm na svakih 40tak minuta ih zna oko 0 c radit. E sad navodno su kratki i tihi.
koji je signal klimi da radi defrost ?
vlaga ili temperatura ili nešto treće ( smrzavanje spoljne jedinice očito nije ) ?

Nazad
Vrh Dno