Hvala puno,sad radi normalno.Ako prostor dozvoljava bolje kmta nego llce ..
Ugasi klimu,iskljuci iz struje,digni poklopac,otvori ga,zatvori sa levo na desno u tri tacke ,izvadi baterije iz daljinca,vrati baterije,ukljuci klimu u uticnicu ,kad spusti poklopac,sacekaj minut upali klimu,auto fan,heat mod.temp po zelji.
Da li se gas može izvući, izmjeriti i vratiti nazad? Ako jeste onda nije dovoljna samo vaga...Hm, ako ti dođe majstor sa vagicom onda ga očekaj sa mezetom i rakijom a ako ti dođe sa manometrima onda zaključavaj kpiju i ne puštaj ga unutra.
Šalu na stranu, gas se meri po težini. Mislim da treba da izvuče sav gas pa da ga izmeri i tek onda da bude načisto šta je šta. Moraš naći dobrog a ne "iskusnog" majstora.
Da,to je samo kod fujitsu 12 luca klime ,univerzalni reset,desava se 5 puta mesecno......Hvala puno,sad radi normalno.
A sta je ovo bilo,hoce to cesto da se desava?
Hvala puno 👍Da,to je samo kod fujitsu 12 luca klime ,univerzalni reset,desava se 5 puta mesecno......Ma nista nije bilo,neki korak si preskocio kada si cistio filtere, verovatno kod zatvaranja poklopca mada mozda i nije to,u svakom slucaju popravili smo to je najbitnije.
Nema na cemu,ovo za 5 puta mesecno je fora...Hvala puno 👍
Skini lulicu i rešen problemDa li neko zna da li u opste postoji nega lulica sa vecom rupom kroz koju prolazi voda i da je prava? Kad je minus zamrzne mi sve i voda ne moze da otice, a tu em je mala rupica em ima pregib tu. Pa sam hteo da probam da uzmem neku siru i da voda brze otice da se smrzava tu i u crevu. Takodje bih creveo stavio pod uglom da se nista ne zadrzava unutra.
Usput pitanje, koliko stetno moze biti za klimu kad zamrzne tako voda? Pretpostavljam da se onda u njoj skupi dosta vode, pogotovo sto cesto udje u defrost kad je minus, pa ima jos dodatna kolicina vode koja ne moze da izadje?
Gdje to piše?@kizo1987 Ako je klima ispravna, max temperatura izduva (na max podešenoj temp na daljinskom) treba da bude 65°C
Evo meni 3 klime greju oko 90 Kvadrata, 1 x 18 Midea Extrime + 2 x 12 LMCE, zajedno torse , sada u decembru dnevno oko 22 KW prosek ( nekad 18 - 25 ) za 24 sata. Sve do 35 KW dnevno je meni ok. Sobzirom da je kuca, nije stan da me i komsije greju ... svaka soba ima bar 2 spoljanja zida. kolko sam trosio drva i uglja prosle godine, ovo se itekako isplati , meni treba 4 Tone kamenog uglja + 4 m3 drva svake zime, sto je oko 150 000 din. racunam klime ce se isplatiti za 2 godine vec. i da mi je racun za struju 12 000 din mesecno. sobzirom da redovno imam 4500 za ostele uredjaje ( ves masina, bojler, ... ) ispade grejanje znatno jeftinije na klime.Pusti priče, ko da je bitno. Nema jeftinog grejanja pod 1, bitno je ogrejati se pod 2.
Manite se praznih priča
Ko je tebe i zasto savetovao da pitas jel imaju vagicu i za sta se ona koristi?Dobro jutro. Pozvala servis u Zrenjaninu. Posto sam zensko, majstor mi je rekao da nece da stavi klimu kod mene….Ima vagicu, pitao me je zasto? Ja ne znam da objasnim zasto treba vagica. Ispreskakao me je. Kad se stavlja nova klima ne treba vagica, eto tako sam ga razumela. Svakako ga ne bih ni ja uzela. Rekao je da sam krenula naopacke, da prvo kupim klimu. Pa kako da kupim nesto a da nemam servis u gradu? Osecaj grozan jer tako sigurno ne bi pricao sa muskarcem. Kazite mi molim vas sta trebam da pitam? Imam par klima koje bi kupili u opticaju, pa sam mislila da pozovem ovlascene servisere pre kupovine i bas sam se “lepo” provela.
Prelistaj malo stranice na ovoj temi, Nejvise hvale Japanske klime, daikin, fujitsu , mitshubishi, mada su im cene vece, sto se tice klime, kolko ja znam vazan faktor je kolicina freona u sistemu, za kvalitetnije grejanje treba vise, recimo klima 12 negde oko 850 - 1000 grama. A to imaju uglavno ove skuplje klime.Dobro jutro. Pozvala servis u Zrenjaninu. Posto sam zensko, majstor mi je rekao da nece da stavi klimu kod mene….Ima vagicu, pitao me je zasto? Ja ne znam da objasnim zasto treba vagica. Ispreskakao me je. Kad se stavlja nova klima ne treba vagica, eto tako sam ga razumela. Svakako ga ne bih ni ja uzela. Rekao je da sam krenula naopacke, da prvo kupim klimu. Pa kako da kupim nesto a da nemam servis u gradu? Osecaj grozan jer tako sigurno ne bi pricao sa muskarcem. Kazite mi molim vas sta trebam da pitam? Imam par klima koje bi kupili u opticaju, pa sam mislila da pozovem ovlascene servisere pre kupovine i bas sam se “lepo” provela.
Procitala sam da ako dodje majstor sa vagicom odmah da mu mezetluk iznosim. Mislim karikiram ali jel to obavezno ili nije? Sad ne znam da li sam pogresila nesto, po reakciji majstora izgleda da jesam…Ko je tebe i zasto savetovao da pitas jel imaju vagicu i za sta se ona koristi?
Mislim da se to ondosi za dopunu gasa ako nedostaje u sistemu, jer se gas meri po tezini , ne po pritisku ili slicno ... jer ima majstora koji ce doci pa meriti pritisak, kod dopune se sav gas mora izvaditi , izmeriti i vratitit propisana kolicina, al to sa novom klimom nema toga ... ima dosta freona ...Procitala sam da ako dodje majstor sa vagicom odmah da mu mezetluk iznosim. Mislim karikiram ali jel to obavezno ili nije? Sad ne znam da li sam pogresila nesto, po reakciji majstora izgleda da jesam…
Ok, hvala puno na odgovoru. Znaci nova klima bez vagice.Mislim da se to ondosi za dopunu gasa ako nedostaje u sistemu, jer se gas meri po tezini , ne po pritisku ili slicno ... jer ima majstora koji ce doci pa meriti pritisak, kod dopune se sav gas mora izvaditi , izmeriti i vratitit propisana kolicina, al to sa novom klimom nema toga ... ima dosta freona ...
Nabavi amortizere za spoljne jedinice cene su te kao što si napisao kod mene koštalo 14k.Pročitaj uputstvo pravilno pozicionirajte unutrašnju i spoljašnju jedinicu.Treba da mi se ugrade 3 Fujitsu klime,
2 kom su LMCE i 1 kom LTCA,
jel može neko iz iskustva da mi preporuči dobar servis koji overava garanciju?
Cene su blago rečeno raznolike, od 8k do 14k po ugradnji...
Što se ugradnje tiče, znam da bi sistem trebalo da se vakumira,
da se stavi bar 3m instalacija i da se svaka cev izoluje posebno,
jel treba da obratim pažnju na još neke detalje?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari