@Jovandeka da se nadovežem - za to što ti hoćeš nikad ti se ta razlika u uštedi biomase neće isplatiti...
Ja imam gas ali imam i 1 inverter klimu(doduše stan je 50m2)
Sa njom se grejem do decembra, kada palim gas ali na nižu temperaturu i gasim ga uveče jer je je jeftina struja pa tad inverter koliko toliko održava
Realno ti wifi ne treba jer klima može da ostane svo vreme upaljena, pa kako ti budeš grejao ona će tako manje da radi
Klima (radi uštede treba obavezno da radi uveče tokom jeftine struje)
Koliko je sve to ekonomično, zavisi i od toga u kojoj si zoni po potrošnji struje i koliko košta to grejanje na biomasu, ako je relativno isplativo, ja bih možda stavio samo 1 klimu ili eventualno 2 pa držao otvorena vrata (tako je kod nas)
Što više klima kupuješ, veći je komfor ali i potrošnja i manje ti se isplati da koristiš druge izvore grejanja
Tako da, evo konkretnog predloga, ako je samo budžet u pitanju i ako grejanje na biomasu nije skupo (ne znam) za dogrevanje možeš 1 klimu u dnevnu sobu da duva ka vratima dečije sobe... ako je izolacija ok, biće u dečijim sobama 2-3 stepena manje dok su otvorena vrata...
Ja bih npr uzeo fujitsu kmta 18, ali imaš dosta izbora
Sa jednom klimom ćeš se grejati do nekih 5 stepeni i nećeš u crvenu zonu, a posle toga možeš taj kotao na neku manju temperaturu
Ako ti se svidi, onda kupi još klima i pređi skroz, mada je uvek dobro imati backup za teški mraz ako naiđe.