Gibli
Čuven
- Učlanjen(a)
- 25.01.2005
- Poena
- 645
Ok, hvala na odgovoru.Ovako, moje mišljenje je da se ne zanosiš sa devetkama jer ne nemaju šta da traže u neizolovanim objektima. U sobi od 12 kvadrata devetka japanac ali Fujitsu ajd nekako al u 16 neizolovanih sa podrumom ispod.....nemoj da ti neko priča bajke. Ta soba neki Fujitsu LU ili KMTA 12 ili tako nešto.
A sad zašto? Ne slušaj bajke o neizolovanim debelim zidovima, oni ne mogu da se porede sa normalnim a izolovanim zidovima. Neizolvan zid brzo provodi toplotu a kad je konstantan minus napolju od je izvor hladnoće i potrebno je dosta konstantne toplote da se on drži makar promlakim. A kad klima radi stalno pod srednjim opterećenjem ona kad je temperatura od 5 do -5 ide često u defrost a to je izvor problema u grejanju neizolovanih objekata. Moj savet, radi šta hoćeš i slušaj koga hoćeš al TA peći ne diraj ni za živu glavu, ne traže hleba.....
U slučaju da se odlučim da mi klime služe samo za hlađenje, da li je za moje uslove (nećemo stavljati izolaciju) bolje da uzmem on/off klime?