Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Imam veoma dobro izolovanu kuću od 90+85 kvadrata, grejem se godinama na gas sa podnim grejanjem i to radi savršeno. Kotao zimi uglavnom na 33-34 stepena, a sobna temperatura oko 25.

S obzirom na nepoznanice oko toga da li će i koliko biti gasa sledeće zime, hteo bih da napravim rezervnu varijantu sa inverterima.

Trenutno imam samo jednu on/off Midea 12 na spratu, koju bih skinuo. Zbog dobre izolacije klima dole mi nije ni trebala za hlađenje, drastična je razlika u temperaturi kada se uđe u kuću leti. Samo u najtoplijim danima sam malo potpomagao hlađenje puštajući klimu na spratu. Sa druge strane, na spratu mi je zbog kosih krovova i tegole ta 12-ica bila nekada slaba.

Razmišljao sam o Gree Amber 24 dole i Midea AG-24NXD0.WIK gore. Bitno mi je da dole može idealno da greje gde je veliki povezan prostor, plus jedna soba, a gore između ostalog zbog rasporeda prostorija više da bude ispomoć, a da poboljšam hlađenje leti. Verujem da ni Amber gore ne bi mogla da zagreje hodnik i četiri zasebne sobe. Ukoliko definitivno bude problema sa gasom moralo bi dogodine neko konkretnije rešenje, verovatno toplotna pumpa.

Nema klime koja može da zagreje više odvojenih prostorija odjednom.
Ja sa Amberom 12 grejem 80ak kvadrata, ne mogu da zamislim šta bi bilo da imam 24ku.
Imaš i Fuji LT koja je iste snage kao Amber samo niže modulira a mislim da su i cenom slični. Za Mideu ne mogu ništa da pišem jer nemam nikakva iskustva sa tim modelom.

IMG_20220518_203250.jpg
Stigla muse, ali zasto mi prilikom kucanja gwh12acc-k6dna1f/i izlazi gree comfortx, a ne muse?

Za tu prostoriju od 13m2 bila bi previše jaka 12LM tako da pogledaj 09 LMCE.

Kod mene je bila 7 mjesec 2021 godina
Oznaka unutrašnje i vanjske je ista kao i kod tvoje
Ako je ta tvoja novijeg datuma možda su i riješili problem?
A gde mogu da vidim datum proizvodnje, sad sam gledao spolja na kutijama nigde ne pise, na unutrasnjoj ili spoljnoj jedinici?

Prilozi

• serijski broj spolja.jpg
    serijski broj spolja.jpg
    104.7 KB · Pregleda: 16
  • serijski broj.jpg
    serijski broj.jpg
    158.7 KB · Pregleda: 22
  • viber_slika_2022-01-04_11-39-35-213.jpg
    viber_slika_2022-01-04_11-39-35-213.jpg
    236.7 KB · Pregleda: 26
Pa da
U drugoj sobi je 09 LMCE
Obzirom da su iste snage 09 i 07 sto se grejanja tice zato i gledam da nadjem 07LMCE.
Izgleda da nema nigde Fujitsu LMCE07.Kontaktiraj Viacom u vezi te sedmice i da li uopšte imaju neku 07.

Narode, treba mi klima, inverter, Gree, Midea, Daikin, Lg.... da hladi prostor koji je na slici oznacnen sa brojem 11 (dnevna soba) i da preliva malo ka hodniku i sobama, pa koliko stigne (povrsina dnevne sobe je 32m2, hodnika 13, sobe su od 11 do 15m2, ali ajde, da ne preterujemo). Pozicija klime je oznacena crvenom elipsom, donji levi ugao. Vazno je napomenuti da je dnevna soba na juznoj strani, izolacija kuce od odlicna, stolarija solidnog kvaliteta u PVC izvedbi.

EDIT: Napomena je da spolja jedinica nece biti dugo na suncu, ima strehu i bice visoko podignuta, a unutrasnja jedinica nikada nece biti izlozena direktnom suncu, bice ususkana u cosku.

Budzet bez montaze da bude do 120k rsd, da valja i da me sluzi i da ne mislim :)

presek.jpg

Gledam te površine koje bi hladio i evo ti moj predlog Fujitsu KMTA18.Ide malo cena preko 120k tačnije 129k je cena.
Druga opcija bila bi Fujitsu KGTB12 cena 113k.
Možda bi ipak više odgovarala ova dvanestica.Određena količina hladnog vazduha ohladiće i druge prostorije ali je pitanje koliko.Kod tebe je najbolje rešenje staviti nekoliko klima 12,07 i 09.

Gledam te površine koje bi hladio i evo ti moj predlog Fujitsu KMTA18.Ide malo cena preko 120k tačnije 129k je cena.
Druga opcija bila bi Fujitsu KGTB12 cena 113k.
Možda bi ipak više odgovarala ova dvanestica.Određena količina hladnog vazduha ohladiće i druge prostorije ali je pitanje koliko.Kod tebe je najbolje rešenje staviti nekoliko klima 12,07 i 09.
Hvala na odgovoru, trenutno nema budzeta za vise klima, ali se slazem da bi vise njih resilo problem. Ali ajde za pocetak da taj glavni deo kuce sredim kako valja i da dobacim sto vise do nekih drugih prostorija. Neke te prostorije (2,3,7,4 itd) nikad nisu direktno izlozene suncu i nemaju direktno zagrevanje.

EDIT: Sta je sa Gree i Daikin, Midea tog ranga, moze da se nadje nesto oko 117k, tipa MUSE evo.... ili Amber 12k... ima li smisla to uporedjivati sa Fujitsu i zasto ne ? :)

Hvala na odgovoru, trenutno nema budzeta za vise klima, ali se slazem da bi vise njih resilo problem. Ali ajde za pocetak da taj glavni deo kuce sredim kako valja i da dobacim sto vise do nekih drugih prostorija. Neke te prostorije (2,3,7,4 itd) nikad nisu direktno izlozene suncu i nemaju direktno zagrevanje.

EDIT: Sta je sa Gree i Daikin, Midea tog ranga, moze da se nadje nesto oko 117k, tipa MUSE evo.... ili Amber 12k... ima li smisla to uporedjivati sa Fujitsu i zasto ne ? :)
Normalno da je sve sklono upoređivanju od cena preko dizajna do tehničkih karakteristika uređaja.

Koliko vidim na nekoliko mesta Gree Amber18 ima cenu od 184k do 204k dinara.

Moze preporuka do 1000e, za stan od 40m2 sa izolacijom (bila bi u dnevnoj od 20m2 u kojoj ima i norveski od 2000w), da ima wi-fi i da je tisa?

Poslednja izmena:
Od 100 ljudi koji traže da klima ima wi-fi 99% ga proba dali radi i onda u realnom životu njih 99% nikada više ne upotrebi wi-fi da uključi-isključi klimu. Ali zato se njih 90% žali da klima ne radi kako treba, uvek se slatko nasmejem kad čujem zatev da neko iz kola na putu do kuće pali hadi klimu i podešava temperaturu. A u realnom životu se ispostavi da to njesra ne radi od prvog ažuriranja. Ljudi gledajte klimu a ne panele i wi-fi. Ako neko ima para da kupi klimu od 1000 eura a kuka što će da potroši 1000 dinara mesečno više za struju? Onda je to već ozbiljan problem sa glavom, veoma ozbiljan....

Nazad
Vrh Dno