Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Da li je majstor koji ti je instalirao klimu pravi tj. da li je registrovan kao serviser klima uredjaja.

Meni je na preporuku burazera instalirao lik koji je registrovan za video nadzor i strujne instalacije a instalacijama klima se bavi onako usput , ne znam da li ce mi vox praviti problema oko garancije.
Kakva su tvoja iskustva sa njihovom sluzbom za reklamacije.

Vivax E+ trenutno greje dnevni boravak 35 kvadrata i dve sobe otvorene po 25m2 za spavanje mozda ima oko 20 stepeni u njima okvirno.Izolacija 5cm dupla cigla gore trska i koljic.Realno nisam očekivao ovo od shnj marke.Na izduvu lepo prži , mnogo mi deluje jaca od AERI modela.Jos nije zima ali za sada nisam se pokajao trunke, vidi se da ima snage.Jos samo kada stavim na tavanicu 10 cm vune izmedju greda zavrsavam posao.Toliki za sada a zima kad dodje javljam utiske ovo je jos neki medju period.

Prilozi

• Screenshot_2021-09-23-22-37-56-836_com.midea.aircondition.jpg
    Screenshot_2021-09-23-22-37-56-836_com.midea.aircondition.jpg
    46.2 KB · Pregleda: 27
Meni je na preporuku burazera instalirao lik koji je registrovan za video nadzor i strujne instalacije a instalacijama klima se bavi onako usput , ne znam da li ce mi vox praviti problema oko garancije.
Kakva su tvoja iskustva sa njihovom sluzbom za reklamacije.
Nisam pametan sta da ti kazem ... mislim da hoce, svakako mora da ti izadje Vox ov serviser (neki sa kojima saradjuju) jel ti ima na garanciji pecat servisa?

Nemam iskustva sa vox servisom u vezi klima... sto je crnjak od 3 vox klime ovo je najmladja i evo ima problem :/

Sada ćeš ti da kupiš ovu, pa ćeš prvi prohladan dan da dođeš i da napišeš kako bljuje vatru na izduvu i da je čak bolja nego što si očekivao.

Vivax E+ trenutno greje dnevni boravak 35 kvadrata i dve sobe otvorene po 25m2 za spavanje mozda ima oko 20 stepeni u njima okvirno.Izolacija 5cm dupla cigla gore trska i koljic.Realno nisam očekivao ovo od shnj marke.Na izduvu lepo prži , mnogo mi deluje jaca od AERI modela...
:sneaky:

Zasto menjas klimu posle "samo" 5 godina?

Menjam je iz razloga sto mi je bucna , a svidja mi se sta sve nudi Hisense sa svojim klimama.

Zato sto je uzeo Vivax umesto Fujitsu, Daikin, Mitsu, pa i Gree, Midea. Sad ce opet Hisense pa za 5 godina opet novu.
Jel imas Hisense klimu pa znas da cu za 5 godina uzeti novu? A i da za 5 god uzmem novu, pa sta?

Kad cujem nekog kako prica da se mora kupiti samo Futjitsu,Gree,Mitsubishi kako bi mogao da se ogrejes dobro , iskreno ke*ja mi se .
Ja sam ziv dokaz da i klima od 37000 (pre 5 god) moze lepo da se iskoristi , moze ona da potraje jos mnogo vise ali iskreno sam prezadovoljan sto je izgurala i 5 god , ispunila je moja ocekivanja.

Grejao sam sa njom 44m2 stan , srednje zalosno izolovan. Trosila je za sezonu izmedju 1500-1800KW na 23C , 24/7 kao jedino grejno telo.

Tako da ljudi ako niste pri parama slobodno uzmite Vivax od 30-35000 i verujte mi posluzice Vam , ove price da morate puci 70-100000 za Fujitsu LU itd batalite

Pročitaj koje klime koristim u potpisu. I mogu reći samo da silno grešiš, a možda je to i danak neiskustvu.

Nisam pametan sta da ti kazem ... mislim da hoce, svakako mora da ti izadje Vox ov serviser (neki sa kojima saradjuju) jel ti ima na garanciji pecat servisa?

Nemam iskustva sa vox servisom u vezi klima... sto je crnjak od 3 vox klime ovo je najmladja i evo ima problem :/
Imam pecat, lik je registrovan u apr. Jutros na izgled radi kako treba, mozda joj treba malo vise vremena da startuje kompresor i cini mi se da se zalece malo vise nego do juce, ali modulira. I dalje mi deluje da senzor laze, mozda je to do aplikacije ne znam moracu je testirati preko vikenda kad budem imao vise vremena.
Crnjak takodje prva klima pa "musko", uzeo je na osnovu preporuka po forumima za hladjenje i dogrevanje u prelaznom periodu, ali videcemo...

Imam pecat, lik je registrovan u apr. Jutros na izgled radi kako treba, mozda joj treba malo vise vremena da startuje kompresor i cini mi se da se zalece malo vise nego do juce, ali modulira. I dalje mi deluje da senzor laze, mozda je to do aplikacije ne znam moracu je testirati preko vikenda kad budem imao vise vremena.
Crnjak takodje prva klima pa "musko", uzeo je na osnovu preporuka po forumima za hladjenje i dogrevanje u prelaznom periodu, ali videcemo...
Ukljuci i-feel pa vidi onda kako se ponasa.

Do sad nije bilo pritužbi na VOX. Ali to je onaj mali problem, gde vlasnik brenda ne može da utiče na proizvođača kada on odluči da malo promeni specifikaciju, tj. kvalitet komponenti. Imao sam dve Galanz Kudo klime. Ona matora radi i dan danas, a ona novija je crkla pred istek garancije. Iz servisa su mi potvrdili da ta dva uređaja (isti model) u pogledu kvaliteta komponenti nemaju mnogo toga zajedničkog.

Zbog toga su se ovde dugo preporučivali ulazni modeli jačih proizvođača za neku osnovnu upotrebu.

Licno sam uvek bio svestan rizika koji sam spreman da prihvatim :)
Videcemo sta je sa ovom mojom bas me zanima da li je iscureo freon ili nesto drugo.
Sta me zbunjuje je da je deblja bakarna cev bas bas vruca na dodir a na izduvu duva nit mlako nit hladno...

Inace sto se tice losije modulacije bez i feel postoje moji postovi gde se zalim na to dok nisam skontao kako i feel radi.
Znaci cim upalis klimu pritisnes i feel, meni je daljinac okacen na zidu prostorije maksimalno daleko od klime (i da klima ne duva direktno u daljinac) sve perfektno radi
I da ako primetis da i feel brljavi promeni baterije, tipa na 6 meseci ...

Poslednja izmena od urednika:
E neka si mi rekao😁👍 al eto dodje covek na forum napise nesto sto je iskreno i realno i eto izbombardova ti mene.Cekaj polako napisacu i u zimu kako stoje stvari.@bombaš Kazem zbog svih ovih ljudi sta da očekuju od ove klime , ne da se hvalim ili nesto tako, ko zna mozda bude i sra... u zimu.Rekao sam samo kako jeste za sada, u zimu javljam realno kako bude.

Poslednja izmena:
Svakih 5 god nova klima dobra racunica.
Polako sa slavljenjem
Kad su se ovima u garanciji kvarile ove skuplje apsolutno niko to nije napisao.

Kad sam pisao prvi post da mi ova moja pravi problem odmah sam znao da ce naucnici poput tebe da se pojave i likuju.
Tipican mentalitet kod nas :)
Zivo me zanima sta ces da kazes ako je iscureo freon hoces da progutas izjavu :)?

@ivanlik999

Druze bombas misli da radis za vivax, sto je mozda i tacno zato je ironican
Kad zakuje zima izmeri spoljnu temperaturu a u kuci izmeri potrosnju klime sa zadatom temperaturom i zapusis svima usta
Ovako ce te ismevati i trolovati

Meni je na onom drugom Galanzu iscureo freon. Uzrok: pukla je cev u izmenjivaču unutrašnje jedinice. Po rečima servisera, cevi su loše i ne isplati se popravka, jer će se pre ili kasnije isto desiti.

@bombaš Videcemo stari, videcemo, ako nista smederevac ne gine 👍 😅
Isplatiće se grejanje na ovakav način, makar morala i ispomoć ako zima bude baš hladna.Mada poslednjih godina su daleko od hladnih. Treba što više promovisati ovakav vid grejanja na struju, isplati se i samo da se dogreva do zime... Dok ne postanemo finansijski jači i budemo u mogućnosti da kupimo bolje klime. Kod mene je grejanje na struju jedino rešenje, postoje i dimnjaci za grejanje na cvrsto gorivo u zgradi,ali loziti na tri mesta... Jos ti dimnjaci ko zna u kakvom su stanju. Na gas otom potom...

Polako sa slavljenjem

Kad sam pisao prvi post da mi ova moja pravi problem odmah sam znao da ce naucnici poput tebe da se pojave i likuju.
Zivo me zanima sta ces da kazes ako je iscureo freon hoces da progutas izjavu :)?

@ivanlik999

Kad zakuje zima izmeri spoljnu temperaturu a u kuci izmeri potrosnju klime sa zadatom temperaturom i zapusis svima usta
Ovako ce te ismevati i trolovatN

Polako sa slavljenjem

@ivanlik999

Nismo se razumeli,mozda i jesmo,moja nepismenost i mentalitet mi nalaze sledece.
Pre cu kupiti klimu od 600e nego od 300e
za 10 godina dacu 600e na klime i 200e na ugradnju. Ustedecu na jednoj montazu. Stim sto ce klime z 5 god od kupovine prve biti losije. Zar ne ?

Nismo se razumeli,mozda i jesmo,moja nepismenost i mentalitet mi nalaze sledece.
za 10 godina dacu 600e na klime i 200e na ugradnju. Ustedecu na jednoj montazu. Stim sto ce klime z 5 god od kupovine prve biti losije. Zar ne ?
Kolega, upotpunosti se slazem sa tobom i ima logike tako raditi. Jedini problem je što neko nije u mogućnosti da trenutno da toliko novca pa kupuje jeftine invertore(naravno mora da napravi i neki kompromis tipa buke, konfora i ko zna cega jos),ali ako i takav invertor njemu donese neku ustedu i mozda se promeni situacija za neku godinu nije iskljuceno da ce dobiti "želju" da sledeci put ugradi kvalitetniji uredjaj. :D Srbija je ovo brale.

Isplatiće se grejanje na ovakav način, makar morala i ispomoć ako zima bude baš hladna.Mada poslednjih godina su daleko od hladnih. Treba što više promovisati ovakav vid grejanja na struju, isplati se i samo da se dogreva do zime... Dok ne postanemo finansijski jači i budemo u mogućnosti da kupimo bolje klime. Kod mene je grejanje na struju jedino rešenje, postoje i dimnjaci za grejanje na cvrsto gorivo u zgradi,ali loziti na tri mesta... Jos ti dimnjaci ko zna u kakvom su stanju. Na gas otom potom...
Tacno slažem se sa tobom svi smo ovde da bih razmenili utiske i omogućili sto bolju kupovinu neke klime sto su korisnici kupili.Nikom nije u interesu da jedni druge zeznemo_Opet su to ozb pare.
Polako sa slavljenjem

@ivanlik999

Nema veze opusteno ,nemam ja nista od toga sto se ismeva @donmarkon ja sam samo ovde da bih izneo realne utiske, onako posteno, ima tu neko kome se to svidi nekom ne itd...niti radim za Vivax niti hvalim Vivax.Kazem samo kakvo je stanje za sada a za zimu i da bude shnj ja cu reci da je snjh.Videcemo opet kad dodje zima Jos je ovo blago pa sta joj Bog da

Poslednja izmena:
Izvinjavam se onda moja greska ne zameri mi ...
U svakom slucaju logikom koju si rekao sam na neki polovican nacin uradio, kupljena je Midea Xtreeme ova pa ce vreme pokazati vredi li razlike u novcu...

Inace dodatno sam uporedjivao simptome klime (dok ne dodju majstoru)
Kao sto sam rekao bas se jako ugreje cev koja izlazi iz kompresora, danas sam ovde u gradu pipao istu cev na ovoj Ivi 3 (u selu je iva 5) temperatura je na dodir ista, ne moze da se drzi posle 2s pece...
Znaci kompresor radi i dostize se neka nominalna temperatura, ali zasto klima ne duva toplo apsolutno nemam pojma ...

Da li neko ima preporuku za najmanju i najtišu klimu jer imam sobu od 6m2 u kojoj se spava i razmišljam kako da rešim problem provetravanja, ili da ugradim neki rekupeator ili možda čak i bolje da otvorim prozor i stavim neku tihu klimu koja može da modulira da bi moglo da se spava tu

Jel imas Hisense klimu pa znas da cu za 5 godina uzeti novu? A i da za 5 god uzmem novu, pa sta?

Kad cujem nekog kako prica da se mora kupiti samo Futjitsu,Gree,Mitsubishi kako bi mogao da se ogrejes dobro , iskreno ke*ja mi se .
Ne, imam Fujitsu već 10 godina koje rade skoro 11 meseci godišnje pa zato kažem, uzimaj kvalitetnije da ne menjaš na 5 godina jer kao što vidiš cena montaže ide gore, ja sam ove 2011-te ugradio za 70e a sad je ugradnja 100e i ide na gore.
I ja sam uzeo VOX IVA5-12JR za spavaću sobu koja je 12m2 i za to je odlična, već sam pisao, do 20-25m2 može lepo da greje ako postoji izolacija od bar 5cm fasada i tavan.

Da li neko ima preporuku za najmanju i najtišu klimu jer imam sobu od 6m2 u kojoj se spava i razmišljam kako da rešim problem provetravanja, ili da ugradim neki rekupeator ili možda čak i bolje da otvorim prozor i stavim neku tihu klimu koja može da modulira da bi moglo da se spava tu
Dakin

Koja daikin? Video sam ovaj https://www.coolshop.rs/klima-inverter-daikin-ftxb20crxb20c-7000bty

Ali isto tako posto je jako mala soba i deca spavaju u njoj, stvarno bi mi trebalo nesto poput midea breezeless, da bude tiho i da ima jako nisku modulaciju, ili ako nema bas breezeless onda da mogu da se krilca podignu na gore i da ostanu, ne kao fujitsu da spusta kada hladi

Edit: isto ne znam da li da uzmem 7btu ili 9btu, ne znam je li toliko velika razlika

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno