Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Ajde sad snimi i za Gree ako imas mogucnost,ne nalazim na yt nista

I ja svoju moram cistiti cesto jos mi krenu gljivice po turbini ne znam zbog cega iako je upaljeno ono kad se ugasi da turbina radi jos 2 minute

I ja svoju moram cistiti cesto jos mi krenu gljivice po turbini ne znam zbog cega iako je upaljeno ono kad se ugasi da turbina radi jos 2 minute
To je sve marketing...
X-Fan je sviranje onoga, sta ce da osusiti za 2min? Isto kao kod neke Hisense modeli 30sek :rolleyes:
Pred gasenje prebaci je na ventilatoru ili podignes temp. za +2-3c i pusti da turbina radi jos 20-30min

Poslednja izmena:
Ajde sad snimi i za Gree ako imas mogucnost,ne nalazim na yt nista

Na gree sam jednom u životu vadio turbinu i nikad više, bukvalno moraš čitavu klimu da raskupusaš i elektroniku izvadiš kako bi prišao motoru i izvadio turbinu.

🤩

Koliko centimetra imaš od plafona do vrha plastike unutrašnje jedinice?
Nisam tačno siguran, mislim oko 8cm. Potvrdicu kasnije kada dodjem kuci, inace klima radi uredno.
Za nas nije problem, ne znam kako će da te dočekaju dežurni tragači dlake u jajetu na YT :)

Ja turbine nigde ne skidam a davno sam pokusao i to bezuspesno na mojoj staroj midei ali ako se to toliko lako skida na Daikinu onda svaka im čast na tehničkom rešenju.
Ni ne sumnjam :)
Ovako se skida kod vecine Daikina, kazu da je na perferi valjda nesto komplikovanije ali za nijansu. Eto video je potrajao 2 min, a turbina izvadjena. Nista ubrzano.

To je tako samo kod tih slabijih serija, kod stylish, emura i ururu sarara mora fino da se rasklapa.
Znma d ana stylishu ne mora da se dira elektronika, jer se sa leve strane vadi turbina, ali svekedno mora cela plastika da se skine.
Ne znam za ostale, ali verujem da je samo jos komplikovanije.

To je tako samo kod tih slabijih serija, kod stylish, emura i ururu sarara mora fino da se rasklapa.
Znma d ana stylishu ne mora da se dira elektronika, jer se sa leve strane vadi turbina, ali svekedno mora cela plastika da se skine.
Ne znam za ostale, ali verujem da je samo jos komplikovanije.
Ururu sarara je priča za sebe

Mozda je bilo pitanje, ali ne mogu da ga nađem, jel normalno da mi klima radi a da ne kaplje voda napolje?

Napolju 35+C, ona setova a na 27C,lepo hladi, ali napolju suvo ko barut. Nigde voda ne curi. Unutra ne zadržava vodu u posudi.

Prošle godine je punila flašu sa 2-3L vode dnevno.

Mozda je bilo pitanje, ali ne mogu da ga nađem, jel normalno da mi klima radi a da ne kaplje voda napolje?

Napolju 35+C, ona setova a na 27C,lepo hladi, ali napolju suvo ko barut. Nigde voda ne curi. Unutra ne zadržava vodu u posudi.

Ma sve je Ok
Evo i kod drugi clanova ista frka bila oko vode itd.
Zavisi i do vlaznost u prostoru, ako je niska(suv vazduh) onda nema i sta da kondenzuje ;)

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    64.9 KB · Pregleda: 146
  • 2.jpg
    2.jpg
    161.3 KB · Pregleda: 59
Poslednja izmena:

Ja sam postavio isto pitanje ranije.Evo i kod mene od kako je pocela sezona hladjenja iz creva za kondenz nije izaslo ni 100ml vode.Isto potpuno i kod mene.Radi,hladi,a gde ide voda,ja ne vidim.
Ma sve je Ok
Evo i kod drugi clanova ista frka bila oko vode itd.
Zavisi i do vlaznost u prostoru, ako je niska(suv vazduh) onda nema i sta da kondenzuje ;)
Evo kod mene vlaznost vazduha u sobi 52℅,a napolju 40℅ i nema vode.Isto i kad je i oko 20-25%.Druga klima koja je nekih 10-15m od ove moje,lije iz nje kao iz slavine.

Poslednja izmena:
Evo kod mene vlaznost vazduha u sobi 52℅,a napolju 40℅ i nema vode.Isto i kad je i oko 20-25%.Druga klima koja je nekih 10-15m od ove moje,lije iz nje kao iz slavine.
Evo kod mene juce i tokom noci vlaga u prizemlje bila je izmedju 50-55% = balon od 8l prazan!
Rano jutros otvorio sam dva prozora na neki 2h da izvetrim kucu zbog duvana itd. Vlaga ode na 65-68% ona za to vreme napuni skoro 1/3 od balona!
I iskreno ne obracam paznju toliko na to, kad vidim da je pun balon ispraznim ili on me poseti kad krene na rupe gde sam izbusio, da se tako ne moze puni crevo :)
Na drugu klimu na gornjem spratu ide preko terase dole na betonu!

Poslednja izmena:
Evo kod mene juce i tokom noci vlaga u prizemlje bila je izmedju 50-55% = balon od 8l prazan!
Rano jutros otvorio sam dva prozora na neki 2h da izvetrim kucu zbog duvana itd. Vlaga ode na 65-68% ona za to vreme napuni skoro 1/3 od balona!
I iskreno ne obracam paznju toliko na to, kad vidim da je pun balon ispraznim ili on me poseti kad krene na rupe gde sam izbusio, da se tako ne moze puni crevo :)
Na drugu klimu na gornjem spratu ide preko terase dole na betonu!
Kod tebe i 1/3,a ovo kod mene ni kapi u toku celog dana.Bilo kada da je ukljucena.

Kod tebe i 1/3,a ovo kod mene ni kapi u toku celog dana.Bilo kada da je ukljucena.
I kod mene se desi kao sto sam pisao, da nekoliko dana ni kap, a nekad ga praznim po dva puta za 24h :)
Crevo sigurno nije zapuseno, sto onda bi krenulo da kaplje na unutrasnju...
Da li imas slucajno u sobi neki ovlazivac?

Prilozi

• Screenshot_20250715-093435~2.png
    Screenshot_20250715-093435~2.png
    65.6 KB · Pregleda: 129
Poslednja izmena:
Dobro je, sad mi je lakše, već sam mislio da je nešto crklo/zapušio. Hvala momci :)

Jedino s vlaznoscu vazduha mogu to da uporedim. Kod mene je generalno 60% i vise skoro stalno i sipa samo tako. Par dana vjetra,mala vlaznost,radila klima i nista. To bi bilo to .

I kod mene se desi kao sto sam pisao, da nekoliko dana ni kap, a nekad ga praznim po dva puta za 24h :)
Crevo sigurno nije zapuseno, sto onda bi krenulo da kaplje na unutrasnju...
Da li imas slucajno u sobi neki ovlazivac?
Nemam ovlazivac u sobi.Cudi me da nikada nema vode.Svakog dana je isto.

1500 EUR sam je platio
Uzeh je na rate, ne bi je uzeo da nisam mogao na rate 12x 125 eur
Uzeo sam crvenu, bila je još crna.

Poslednja izmena:
Ururu sarara je priča za sebe
Pa da, osim što košta kao osrednji auto polovnjak sa klimom mislim da bi čišćenje i servis te klime koštao koliko i i klasična 12ka jeftinjara xD.

Ono kao majstore koliko je ćišćenje klime.
20e.
Ok, evo izvoli ja odo na odmor nadam se da će da bude završeno kad se vratim hahah.

Pozdrav svima. Planiram da uzmem klimu za grejanje oko 40kvm dobro izolovanog prostora. (kuca). Gledao sam Fujitsu KG serija 12ica odnosno KGTG/KGCG i ova gore pomenuta Mitsubishi Muz LN35. Fuji je oko 112000, Muz je na akciji oko 170000. Muz ima veci kapacitet na -10 3,5 a Fuji 2,5kw..sad koliko mi to vredi ovih dodatnih 500.,600e..:)

Ururu Sarara bi trebala imati turbinu u tom donjem plasticnom delu, koji se ceo vadi sa kadicom, bez potrebe da se drkaju lezajevi turbine.
Nije prost posao u smislu 3 srafa i gotovo, ali ne bi trebalo da je neki horor, jednostavnije je nego sto izgleda na prvu ruku.

1752656148895.png1752656202332.png

Kako u praksi rade crne spoljne jedinice koje postavljaju na novim zgradama i kladionicama i koliko im je dug životni vek 😀? Specifikacije kažu da klime mogu da rade do spoljnih 55 stepeni, a na crnom automobilu je izmereno 73.

Pogledajte prilog 499275Pogledajte prilog 499276

Kako u praksi rade crne spoljne jedinice koje postavljaju na novim zgradama i kladionicama i koliko im je dug životni vek 😀? Specifikacije kažu da klime mogu da rade do spoljnih 55 stepeni, a na crnom automobilu je izmereno 73.
I klima ceo dan da stoji na suncu bela ima da izbacuje 60 stepeni kad uperis na lim ako ona ne radi. To sto kazu 55 to je temp u hladu na sta se misli specifikacija.

Ururu Sarara bi trebala imati turbinu u tom donjem plasticnom delu, koji se ceo vadi sa kadicom, bez potrebe da se drkaju lezajevi turbine.
Nije prost posao u smislu 3 srafa i gotovo, ali ne bi trebalo da je neki horor, jednostavnije je nego sto izgleda na prvu ruku.
Kako kome ali ako je nešto horor za rasturanje i čišćenje među klimama onda je to je urura sarara.
Taj je tek sada otkrio da će crni auto više da se greje nego beli?

Nije mi jasan trend crnih prozora, a sad i crnih spoljnih jedinica. U hladnijim krajevima ima smisla, ali ovde nikako. Bitno je da "lepo" izgleda, a funkcionalnost je na drugom mestu.

Nije mi jasan trend crnih prozora, a sad i crnih spoljnih jedinica. U hladnijim krajevima ima smisla, ali ovde nikako. Bitno je da "lepo" izgleda, a funkcionalnost je na drugom mestu.
Ne vidim ni šta je onde lepo, da je u boji fasade pa ajde. Da nisam video svašta uživo rekao bih da je fotomontaža.

I nije, ali je drugačije, pa deluje luksuzno, skupo ili šta već, a to je veoma bitno kad dođu "prijatelji" da vide novi stan. I kod bele se oseti da radi više/teže, kad upekne direktno sunce na nju.

Vrh Dno