Boy_81
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 13.12.2022
- Poena
- 155
.
Mislim da je naj optimalnije mjeriti sa sondom jer tada mjerimo bas temparaturu izduva. Iskreno sada je i mene to zainteresovalo pa cu pokusati naci sondu i izmjeriti kad budem sledeci put na vikendici, ali nisam bas siguran da ce dostici tu temp. Kad smo kod toga evo i neki omjer potrosnje kod roditelja od 3.10.2024g Takodje da napomenem, posto je izolacija zaista dobra, cesto su gasili preko noci dok temparature nisu bile niske. Inace je 24c i znaju ugasiti oko 21h pa do nekih 7h ujutro opet upale 🙈 i tako redom. U prosjeku kad je -7c ugrubo za to vreme spane sa 24c na nekih max 18c ako je jaci vjetar ( kao na grafikonu ) onda klima dok zagrije mozda i povuce vise nego da radi stalno. Ako se zareda duze hladnije vreme onda ne gase.Vidis, ima jedna bitna razlika. Ti imas LN hyper heating od 2k€+ i za takvu azdaju se mozda i moze nesto tome slicno ocekivati. Plus sto povuce preko 2kW. Naravno sonda je najmerodavnija. Ja sam najvise video moju Muse oko 66c @2100W. Mereno na minusu. Moracu da ponovim merenja ovih dana pa da okacim. Doduse, Njemu Hisense LN RW Kawasaki daje 75c @1500W. Ekonomija A+++++. Nerealisticno.