Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Danas ugradio vox iva8, meni prelepa na oko zato i uzeo, staklo crna! Hladi u fullu, i wifi povezan iz prve i radi super i preko aplikacije, i da programiras automatiku... Jedna od lepsih na oko, sad videcemo na duze staze plus kako ce da greje kada zatreba...

Prilozi

• IMG_20210706_141337_1.jpg
    IMG_20210706_141337_1.jpg
    83.2 KB · Pregleda: 154
U druže, što je tako "nabište" u plafon?

Mislim da ta unutrasnja mora jos par cm nize i dalje od zida desno

Kada nema mesta, daj šta daš.

Verovatno da je niže vrata se ne bi mogla zatvarati. Loša pozicija,ali verovatno iznuđena...

Ma kakva vrata, ima 10cm do vrata...zovi ove sto su ti montirali da ti spuste to jos, mislim da je 12cm minimum od plafona. Ovako ce ti biti bucnija, a manje vazduha ce cirkulisati.
Ovi bas nemaju pojma sta rade.
Sada nije ni jednostavno spustiti zbog rupe...au.

Danas ugradio vox iva8, meni prelepa na oko zato i uzeo, staklo crna! Hladi u fullu, i wifi povezan iz prve i radi super i preko aplikacije, i da programiras automatiku... Jedna od lepsih na oko, sad videcemo na duze staze plus kako ce da greje kada zatreba...

Pozovi servis da ti završi kako treba ugradnju. Meni je tako prvi put pri ugradnji bila postavljena baš VOX klima. Na sledećem servisiranju nije bilo moguće da se odradi sedrvis pa sam morao da se cimam da mi spuste klimu dole. Druga stvar...ako se pokvari klima, servis nije dužan da ti popravi u garantnom roku jer nije postavljena kako treba.
Minimum je 10cm od plafona a neki optimum je 20cm. Sve ispod 10 cm utiče na lošije performanse uređaja...nedostatak vazduha, više prašine, smanjen protok vazduha i td.

Moj ti je savet da to odmah središ...kažem ja sam imao isto iskustvo pa je bilo cimanja baš usled neznanja onog ko je ugrađivao klimu a firma važi za renomiranu.

Ma kakva vrata, ima 10cm do vrata...zovi ove sto su ti montirali da ti spuste to jos, mislim da je 12cm minimum od plafona. Ovako ce ti biti bucnija, a manje vazduha ce cirkulisati.
Mora opet bušenje zida, izvlačenje instalacija pa uvlačenje...praktično nova ugradnja. Ja sam imao identičnu situaciju...osedeo sam dok nije sve leglo. Evo kako to izgleda...katastrofa! Zato desetoro očiju da se otvori pre ugradnje i još toliko kod angažovanja servisa za ugradnju.

Prilozi

• IMG_20210629_213708.jpg
    IMG_20210629_213708.jpg
    105.7 KB · Pregleda: 127
Od kad je to ugradnja klime postala "nuklearna fizika"? :oops:

Naći majstore, majstore je nemoguća misija.Naći dobre majstore, naučna fantastika... Sve što vredi ili je u penziji ili otišlo vani.. Ovi klinci sad što rade, ne da ih ništa ne interesuje kako će šta da radi, nego kao da ne mogu da uključe mozak i stanu i razmisle kako da urade najbolje... Ali tako postaje u svim sverama ove zemlje... A ovo da isprave nema sanse... Radiće sve,samo koliko ispod 100% pitanje je... I sve ovo važi za bg, za unutrašnjost.. e to je sve lele i kuku...

Pitanje:
Zanimaju me oni uredjaji sto mere potrosnju struje (sto ide u uticnicu pa se u njega ukljuci klima).
Koliko su pouzdani tj koliko tacno mere?
Imam Gree klimu (inverter) i hteo bi da vidim koliko trosi struje.
Ako neko ima neku preporuku za taj uredjaj?

***** li ga, ovi rade bas za ovu prodavnicu gde sam uzeo, a i sama prodavnica je i servis klima u redjaja... Pa ako bude problema njima cu na vrata zakucam ne ovlascenom... I meni je delovalo visoko i pitam bas za protok, kazu ne sme 5cm do plafona, odn5 pa nadalje moze...otvori i zatvori poklopac, isto se cuje nije bucnija...

Sad izmerio, 6.5 od plafona, 10 od zida desno...

Pitanje:
Zanimaju me oni uredjaji sto mere potrosnju struje (sto ide u uticnicu pa se u njega ukljuci klima).
Koliko su pouzdani tj koliko tacno mere?
Imam Gree klimu (inverter) i hteo bi da vidim koliko trosi struje.
Ako neko ima neku preporuku za taj uredjaj?
Ja imam dva komada...jedan je običan i meri direktno iz utičnice sa prikazom potrošje na displeju. A drugi je wifi smart utičnica sa merenjem potrošnje. Oba uređaja su ok i fino rade...deklarisani su na 3.6kw.
***** li ga, ovi rade bas za ovu prodavnicu gde sam uzeo, a i sama prodavnica je i servis klima u redjaja... Pa ako bude problema njima cu na vrata zakucam ne ovlascenom... I meni je delovalo visoko i pitam bas za protok, kazu ne sme 5cm do plafona, odn5 pa nadalje moze...otvori i zatvori poklopac, isto se cuje nije bucnija...
I ovi koji su meni ugrađivali su po preporuci iz prodavnice ugradili, naravno bio sam i malo uslovljen garancijom. Pride su mi oštetili NOV parket u stanu jer je glavni majstor ''slučajno'' ispustio burgiju od Hilti-ja na patos...5cm oštećenje. Jedva sam ih naganjao da sve isprave...mesecima je trajala agonija.

Ja imam dva komada...jedan je običan i meri direktno iz utičnice sa prikazom potrošje na displeju. A drugi je wifi smart utičnica sa merenjem potrošnje. Oba uređaja su ok i fino rade...deklarisani su na 3.6kw.

I ovi koji su meni ugrađivali su po preporuci iz prodavnice ugradili, naravno bio sam i malo uslovljen garancijom. Pride su mi oštetili NOV parket u stanu jer je glavni majstor ''slučajno'' ispustio burgiju od Hilti-ja na patos...5cm oštećenje. Jedva sam ih naganjao da sve isprave...mesecima je trajala agonija.
Koje su, gde kupiti i posto?

Imaš ih na KP cena je oko 1500 dinara. Ne znam oko reklamiranja da li da postavljam link...ali pogledaj KP i vrlo ćeš brzo pronaći šta te zanima.
Moja je WiFi utičnica WFU-M6PM a druga je Prosto PM001

Imaš ih na KP cena je oko 1500 dinara. Ne znam oko reklamiranja da li da postavljam link...ali pogledaj KP i vrlo ćeš brzo pronaći šta te zanima.
Moja je WiFi utičnica WFU-M6PM a druga je Prosto PM001
Dovoljan je naziv, a da ne bude reklame PM je tu.
Hvala, videcu ovu Prosto

Prosto radi posao kad imaš otvoren prostor tipa utičnica za klimu na gornjem delu zida a wifi je dobra kad je recimo klima uključena u utičnicu iza komode, krevet, police i td.

Meni je klima prikljucena na produzni, jer nemam ni na 2m blizine uticnicu (projektanti zgrade '70-tih bas i nisu razmisljali o vise uticnica), tako da ce ici u poroduzni koji je dostupan za videti

Grrrr, po knjizicama voxa treba 15cm ispod plafona i 20 sa strane da ima... Mada i ja mislim da ne ometa protok, isyo duva i sa otvorenom skroz stranicom direkt vazduh u filtere... Bem li ga...

Videcu za sada Prosto, pa ako ne bude bas dobro resenje imam i tu wi fi opciju.

Klima ide od plafona od 15-20 cm ako nije plafon visi od 3m i sa strane min 20cm od zida/prozora, tako kaze moj majstor i tako je kod mene namesteno (15 od plafona i 30 od prozora)

Može da je spusti i ispod nivoa vrata, samo da na pod stavi graničnik. Rupa može da se proširi na dole i levo. pa da se približi prozoru. Posle da se zakrpi zid. Ovaj plafon mi deluje da je na nekih 2.5 m.

Sad izmerio, 6.5 od plafona, 10 od zida desno...
Ma radi će ti to! Meni stavili na 11cm, rekoh piše da treba min 15cm, kazu "majstori" ako ti stavimo nize ima da uradas glavu o nju! Sto jes jes, gradnja je takva da u jednom uglu imaš 260 cm visine a u drugom 248cm... ***a drzavne firme pravile stanove a majstori izgleda imali puno para za pivo... Sve je krivo... A ne znaš koga da kriviš kao, kriv je zid, nista ispravi ce se malteracijom, krivo posle malteracije, nsita ispravice moler, dodje moler kaze ja mogu da ispravim 2mm... Standard gradnje drugovi ili gospodo, zavisi iz koje ste ere...

Zašto bi pobogu sad menjao kad je već ugrađena!? Ako je Panasonicu dovoljno 6,5 cm iznad preživeće i Vox valjda tako "ekstremne" uslove.

1625651884378.png

Može da je spusti i ispod nivoa vrata, samo da na pod stavi graničnik. Rupa može da se proširi na dole i levo. pa da se približi prozoru. Posle da se zakrpi zid. Ovaj plafon mi deluje da je na nekih 2.5 m.
Ma druže maxi, oni sad u sezoni u ovoj gužvi neće doći to da isprave do decembra...

Jeee meni je 65mm, ako kaze panasonik verujemo njemu😎

Vrh Dno