Verujem da su japanci tu najbolji, mozda se nisam dobro izjasnio.Hisense klime nisu uporedive sa Daikin i Fujitsu inverter klimama.Daikin i Fujitsu možeš da upoređuješ.
Ja ne ocekujem od klime da greje fenomenalno i da ne trosi mnogo na temp. -20⁰C, niti uzimam u obzir takve klime. Ne ocekujem da radi 15 godina bez ijednog kvara. Moja neka logika je da za nase uslove gde je neka najcesca zima, par dana do -10⁰C, a sve inverter su po specifikaciji do -15⁰C ili cak manje, znaci da klima ne bi radila na svom deklarisanom maksimumu, sto znaci da bi radile u nekom rasponu "donjim optimalnim" uslovima. Ajde da zanemarimo kvalitet, trajnost, verovatnocu kvarova, sposobnost klime na extremnim uslovima, razne opcije, buku....to sve pravi razliku, ne sporim to, samo nije ono sto je meni bitno.
Ajde da zamislimo jednu situaciju da u potpuno identicnim uslovima (ista izolacija, isti toplotni gubitci,sve isto, znam da je nemoguce u stvarnosti ali eto hipoteticki da je tako) rade sve tri klime:
Spoljna temperatura -10⁰C (namerno ne stavljam extremno niske temp)
Klime podesimo npr na 500m³/h (opet namerno ne stavljam maksimalne brzine)
Znaci identicni uslovi i identicna podesavanja
Da li je realno da sve tri klime na izduvu daju vazduh manje vise iste temperature ili bar zanemarljive razlike a da pri tom trose makar priblizno isto struje i da mogu da odrze taj tempo danima?
Ako mislite da nije tako, molim vas napisite mi makar pausalno kolika ili sta bi bila razlika u ovoj situaciji.
Kako su vama grejale i trosile te dve LMCE zadnja dva tri dana?Sobu 2 ćeš tesko ugrejati s klimom iz dnevnog i sobe 1 mada je mala...sa dve klime ja bih jednu stavio u hodnik da bije u sobe 1 i 2,a jednu obavezno u dnevni boravak,i soba 3 je mala al je daleko pa bi morao da malo pritvoris vrata od 1 i 2 da ode u 3,al bi se prve god prošvercovo nekako pa bi video,nije ovo za ispod 3 al bolje i na dve prve god nego pelet one cene su oruzana pljačka,nemoj tako da racunas ako jedna u najvecem minusu bije 1300w na sat da to mnozis puta 3 klime jer svaka dodatna klima pospešuje rad ostalih klima i smanjuje im potrošnju jer jednostavno nabiju pre temp.i pada potrošnja,meni je za pelet 2.5 tona trebalo 1000e a proći ću sa dve lmce sa 300e i to sa poskupljenjem,recimo ako jedna vuče 750w drugu kad upališ radiće recimo na 350-400w al će zato ona prethodna sa 750 pasti na oko 600w kapiraš?onda ce obe trošiti ukupno kilovat a ne 750 puta 2,i naravno biće temperatura ravnomernija po prostorijama,meni bi trebala još jedna na 70m2 ,lmce imaš za 72000,gledaj i daikin ,ja ga nemam pa neću ni da njamke,mani se hisense i lampica,tesla,vox,dzuboks...
A taj luca 12 sam hteo i ja al nestade nema ga,bio luca 14 al njega nisam ne znam ni ja zasto ko sve da popamti