Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Mislim da ipak postoji kako idu, obrati paznju na zareze u levom i desnom cosku filtera, bar je kod mene na staroj klimi tako bilo. Mora da bude da se vidi koji je koji.

Ako ti nije problem slikaj filtere pa postavi ovde da vidim. Hvala

Danas mi je klima počela sama da radi, iz čista mira, bez da su se otvorila krilca, samo je počela da duva odozdo. Ne znam da li je zbog grmljavine ili nečeg drugog. Isključivala sam je 3 puta iz zida, i dalje duva da uključim u utičnicu. Klima je nova, montirana pre mesec dana.
Jel imao neko slično iskustvo?

Mislim da ipak postoji kako idu, obrati paznju na zareze u levom i desnom cosku filtera, bar je kod mene na staroj klimi tako bilo. Mora da bude da se vidi koji je koji.

Ako ti nije problem slikaj filtere pa postavi ovde da vidim. Hvala
Ajde pogledaću ponovo da ih skinem i da ti slikam, iskreno nisam gledao uglove, već sam video da i na jednoj i na drugoj na sredini donje ivice stoje isti brojevi. I mislili smo da nije ni bitno koji je na kojoj strani, pa smo ih postavili nazad.
Najčudnije mi je što ni u uputstvu ne piše ništa o tome, a ni na internetu ne pronalazim ništa, pa čak ni neku sliku unutrašnjosti klime, kako bih video kako je fabrički stajalo.

Po nekoj logici smo bili ubeđeni da nema neke bitne razlike koji filter ide desno, koji ide levo.

Ako je samo za hlađenje i nećeš nikada od nje zavisiti za grejanje uzmi neku jeftiniju (ne moraš i najjeftiniju) inverter klimu.
Evo spominju ljudi koji se i greju na klime da je VOX ok, dobro greje i nije previše bučna. Naravno da nije tiha kao znatno skuplji i bolji modeli ali i ne larma kao sto znaju ciniti neki izvikani modeli.
Inverter klima kad je za hladjenje radi lepse od uklj/isklj klime...
Kavlitetnija je skuplja, radi lepse, prijatnija je za korisnika, tako "koliko para, toliko i ..."
Uzmi inverter, neku 7-icu ili 9-ku.
Obavezno uzmi inverter, pogotovo sto je razlika u ceni mala kod jeftinijih modela.
Mali problem je u tome što je ovo za stariju osobu sa penzijom od 22K.
Inverter, recimo ta IVA5-12JR je 33K plus tipa 7K za montažu, 40K...
Gledao sam VSA7-9BE, izađe oko 22K!
U tom stanu ima centralno grejanje, zimi je prevruće unutra.

Danas mi je klima počela sama da radi, iz čista mira, bez da su se otvorila krilca, samo je počela da duva odozdo. Ne znam da li je zbog grmljavine ili nečeg drugog. Isključivala sam je 3 puta iz zida, i dalje duva da uključim u utičnicu. Klima je nova, montirana pre mesec dana.
Jel imao neko slično iskustvo?
Najbolje je da pozoveš servis neka pogledaju o čemu se radi.Nemoj da im pominješ grmljavinu kaži samo je odjednom krenula tako da radi.Pod garancijom je neka je poprave.

Mali problem je u tome što je ovo za stariju osobu sa penzijom od 22K.
Inverter, recimo ta IVA5-12JR je 33K plus tipa 7K za montažu, 40K...
Gledao sam VSA7-9BE, izađe oko 22K!
U tom stanu ima centralno grejanje, zimi je prevruće unutra.
Dobro onda ta klima VOX VSA7-9BE
gledao sam specifikacije ima neki deep sleep to bi trebalo da smanji brzinu i da je koliko toliko tiha da bi moglo da se spava sa uključenom klimom.Obrati pažnju na pozicioniranje unutrašnje jedinice da hladan vazduh ne ide na mesto u sobi gde se provodi najviše vremena kao fotelja ili krevet itd.Može krilom da se usmeri vazduh ali bolje sa majstorom nađite najbolje mesto.Imao sam ON/OFF klime više od 10 godina leti i one završavaju posao posebno noću kad nema šanse da se odmori koliko je toplo.Inverter je bolji ali mislim da će i ova klima da vam završi posao.

Meni je klima van prostorije koju najvise hladi, duva kroz vrata, namestena unutrasnja jedinica naspram vrata, a jos sam usmerio krila od vrata pa hladi ukupno 4 prostora (2 sobe, trpezariju i kuhinju, a nesto malo manje dobaci i do dnevne sobe) tako da ne mora biti klima u sobi i veoma je vazan izbor polozaja.
Ipak nisam siguran kako ce on/off raditi jer one hlade svom snagom ili greju svom snagom i jedino je moguce podesiti zeljenu tepmperaturu i brzinu duvanja dok inverterske smanje snagu hladjenja/grejanja kad se primakne temperatura prostora zeljenoj temperaturi i jos se podesi brzina ventilatora i bude mnoooogo ugodnije sa inverterom.

Ove novije on/off duvaju non stop samo periodicno ukljuce kompresor tako da nije toliko strasno za hladjenje, naravno inverteri su bolji.

Ove novije on/off duvaju non stop samo periodicno ukljuce kompresor tako da nije toliko strasno za hladjenje, naravno inverteri su bolji.
Zeha kada je pisao za on off klime nije mislio na nju dali je stresno da radi, ona je svakako napravljena da radi pa radi ali racun koji posle dodje da se plati e to je ono sto je stresno.

Meni je potrošnja bila smešna sa on-off klimom za hlađenje i malo dogrevanja.

Ne trosi puno nijedna klima na hladjenju, potrebno je da spusti par stepena. Na grejanju je vec druga prica.

Naručio sam dve dvanestice wik u gigatronu. Dobio sam ih po 48.500 za popust na količinu.

Pitanje za znalce, da li mogu da ih integrišem u smarthome preko nekog midea appa, ili kako to već ide? Gree smo namerno izbegli jer jer smo čuli da smart home app ne radi uopšte.

Hvala

Otkud znam sta im fali ali valjda se bira klima da bude dobar uredjaj a me zbog aplikacije.
Pa ti pogledaj specifikacije klime pa ces znati da je jedan od boljih za ovu cenovnu klasu.

ProizvođačMidea
ModelMB-12N8D6.WIK
Tehnologija motoraInverter
GasR32
Snaga grejanja953 W (110 -1480 W)
Snaga hlađenja916 W (120 - 1650 W)
Kapacitet grejanja13000 BTU (3650 – 14950 BTU)
Kapacitet hlađenja11600 BTU (4700 – 14700 BTU)
Temperaturni opseg pri grejanjuOd -25°C do +30°C
Temperaturni opseg pri hlađenjuOd -15°C do +50ºC
Energetska klasa grejanjaA++
Energetska klasa hlađenjaA++
EER/SEERSEER: 7,4
C.O.P./S.C.O.P.SCOP: 4,6
Wi-FiDa
Zemlja poreklaKina
Garancija2 + 3 godine
Više informacija na linku
FunkcijeSkriveni displej
Eco režim
8°C grejanje
Turbo funkcija brzog hlađenja
Funkcija spavanja (Sleep)
Funkcija "Ne uznemiravaj" (Do Not Disturb)
Autorestart
24 h tajmer uključenja i isključenja uređaja
Detektor gubitka freona
Automatska zaštita
Funkcija sprečavanja hladnog izduvavanja u režimu grejanja
SamodijagnostikaDa
SamočišćenjeDa
BojaBela
Dimenzije spoljne jedinice (ŠxVxD)800 mm x 554 mm x 333 mm
Dimenzije unutrašnje jedinice (ŠxVxD)810 mm x 300 mm x 200 mm
OstaloDual filter - HD filter i hladni katalitički filter
Hlađenje čak i na niskoj temperaturi od -15°C
Unutrašnja jedinica kompatibilna je i sa singl i sa multi sistemom
Set za montažu klima uredjaja, u dužini od 3 m

Dupli post, izvinjavam se

@BobRock9x

Ima li grejač spoljne jedinice? Wifi da nisi mižda probao? Klkme će se koristiti na udaljenoj lokaciji, pa mi je zbog toga bitno...
Hvala

Dupli post, izvinjavam se

@BobRock9x

Ima li grejač spoljne jedinice? Wifi da nisi mižda probao? Klkme će se koristiti na udaljenoj lokaciji, pa mi je zbog toga bitno...
Hvala

Wifi sam probao ali mora da bude ruter na 2,4 ghz i onda wi fi na klimi radi a posto je meni na 5 ghz ruter podesen kao i telefon i tablet onda mi ne odgovara da drzim ruter na 2.4 posto oko mene ima jako puno signala na 2.4 pa mi pravi problem. Ali inace rade, probao sam Midea Air i sve radi samo eto moj razlog zasto je necu koristiti na wifi samo zbog toga sto imam problema sa signalom.

A sto se tice pitanje za grejac, nisam 100% siguran ali mislim da nema grejac spoljne jedinice... iskreno i ja sam isto pitanje postavio ali niko nije odgovorio pa cu morati da se raspitam u nekom servisu ili kod ljudi koji su meni montirali klimu.

Da ima grejač, proizvođač bi to naznačio.

Iskreno nije mi toliko bitno jer mi je klima u zavetrini ali ne bi bilo lose da je ubacen grejac ali ako nema sta sada da se radi nije kraj sveta.

Pa jel možeš da pogledaš u spoljnu jedinicu? Ako možeš, vidi se grejač na dnu spoljne jedinice.

Izlgeda nešto slično kao onaj grejač na vrhu rerne. Midea ne koristi onaj kabel kao Gree.

640.jpg

Poslednja izmena:
Ne verujem da imaju, jer i Gree kod nas ima samo zato sto dobijamo modele za trziste severne Evrope, postoje modeli i bez toga.
A moram priznati da je kod Gree dosta bolje odradjen taj grejac.

Mission je super klima, imao sam 2, imam i dalje jednu. Mission 2 bi trebao biti samo bolji, javi kako radi, a bilo bi lepo da javis kako radi na grejanju posle leta :)

Ja imam Midea Breezeless i vidi se grejač tacne kad pogledam kroz onaj otvor za ventilator, a koliko se sećam bio je kod nas u prodaji i Mission 2 sa tim grejačem. Ne znam koja je bila oznaka za Mission 2 sa grejačem, a koja bez grejača tacne.

Ubaciću smart utičnicu da gledam potrošnju klime online. Prava stvar bi bilo zapravo uporediti potrošnju u odnosu na spoljnu temperaturu i podešenu temperaturu

Bio danas da preuzmem klimu i lik mi u radnji u SU kaže da nema ipak 5 godina garancije, samo 2. Pobesneo sam, ali ti likovi samo tu rade. Uglavnom klime su ostale u radnji. Poručio sam od Tehnomanije za 47.500, ali pitanje da li ih imaju na stanju. Možda i ostanem bez klime, ali me neče praviti budalom. Još su mi u prodavnici rekli da će proveriti za 2-3 minuta i naravno nisu me zvali.

Kakva je inače politika za garanciju? Zar ne daje midea kao proizvođač 2+3 godine ako se servisira u ovlašćenim servisima?

Poslednja izmena:
Bio danas da preuzmem klimu i lik mi u radnji u SU kaže da nema ipak 5 godina garancije, samo 2. Pobesneo sam, ali ti likovi samo tu rade. Uglavnom klime su ostale u radnji. Poručio sam od Tehnomanije za 47.500, ali pitanje da li ih imaju na stanju. Možda i ostanem bez klime, ali me neče praviti budalom. Još su mi u prodavnici rekli da će proveriti za 2-3 minuta i naravno nisu me zvali.

Kakva je inače politika za garanciju? Zar ne daje midea kao proizvođač 2+3 godine ako se servisira u ovlašćenim servisima?
Kad je akcija onda daju 2+3 , trenutno Vivax daje 2+3

Ide ti 2 godine bezuslovne garnacije i onda jos 3 uslovne garancije gde si u obavezi da pozoves neki servis (najbolje one koji su ti ugradjivali klimu da se sa njima dogovoris da ti odrzavaju klimu em ce te kosta jeftinije a imate dobru saradnju) da ti ociste klimu za tu godinu i produzio si garanciju za godinu dana i tako 3 godine. Sto mu dodje kako i psie 2+3.

Ispada da gigatron ne daje uopšte produženje garancije. U medjuvremenu dobio potvrdu porudžbine od Tehnomanije za još manje novca, nekih 47,500. Nkima na sajtu im piše 2+3 godine.

Uglavnom ovo sa gigatronom ispade luda kuća na kraju. Prodaja telefonom priča jedno, radnja totalno drugo.

Uglavnom, nemojte mi zameriti, ni dalje ne kapiram da li gigatron daje 2+3godine ili uvoznik ako se servisira kod ovlašćenog servisa ili servis na sebe preuzima dodatne 3 godine garancije :/

Ispada da gigatron ne daje uopšte produženje garancije. U medjuvremenu dobio potvrdu porudžbine od Tehnomanije za još manje novca, nekih 47,500. Nkima na sajtu im piše 2+3 godine.

Uglavnom ovo sa gigatronom ispade luda kuća na kraju. Prodaja telefonom priča jedno, radnja totalno drugo.

Uglavnom, nemojte mi zameriti, ni dalje ne kapiram da li gigatron daje 2+3godine ili uvoznik ako se servisira kod ovlašćenog servisa ili servis na sebe preuzima dodatne 3 godine garancije :/
Ja sam je uzeo bas u Gigatornu i sve je ok, doduse ja sam porucio i rezervisao putem call centra a sto se tice garancije samo nadjes ovlasteni servis ako ne budes nasao nikoga dacu ti ja broj ljudi iz Sremske Mitrovice koji su meni ugradjivali da ti odrade posao i kod njih ces imati sve u full-u granciju. Mislim da garanciju obezbedjuje uvoznik, pa tako ako ti se nesto dogodi servis koji ti je radio kontaktira uvoznika porucuju deo oni im salju ovi dodju kod tebe zamene i sve je ok. Bar je tako meni receno.

Vrh Dno