Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Aman više ljudi obustavite to ovo si napisao ono si napisao nema nikakvog smisla više.Dobar je ovo forum ne treba ga srozavati ovakvim prepucavanjima.Jedna replika dve i gotovo ovo već ide u nedogled.

Da slažem se. Podvučite crtu. Već niko ne može da vasa isprati. Evo kad dobijem ovih 5000din za penziju sve castim pivce zaradi pomirenja,a domacu nudim moju... :)

Evo kako prođe Norvežanin koji je 'uštedeo' kupovinom jeftine klime.
2a4072b422d07a8639cca94535bfe8dc.jpg

Ma ajde, taj nosi i AdidUs patike :D

To su filteri, to svaka klima ima.

Mislim da je kod gtech kao i kod p12en, gornji panel je ujedno i filter. Iz jednog je dela.

A sto bi ga bilo svuda kad je usisni otvor odozgo a sve ostalo zatvoreno i vazduh ne prolazi...
Ako usisava samo odozgo sto ne bi stavili samo jednu mrezicu preko toh prostora.

Mislim da klima tiše radi kada je filterom prekriven celi izmenjivač veća je površina za protok vazduha nego kada je prekriven samo otvor odozgo.

Zato sto ce prasina da ulazi u svakom slucaju, nijedna klima nije otvorena napred i usisava najvise odozgore ali je opet ceo izmenjivac prekriven filterom.
Meni nije jasno kako nemas filter uopste, nisu stavili ili nisi dobio uz nju?

Sad sam čitao uputstvo za G-tech to je jedini filter skida se pere itd.

Lepo vam kažem, samo jedan veliki filter ima, koji je ujedno i gornji panel.

Ne znam kako izgleda, ali ako je odozgore zatvoreno tim filterom ceo usis deo onda je ok.

Thanks, sada je jasnije, nema klasican filter, sve je ok.

I dalje su fotografije tu. Promeni pretraživač.

Evo i ja da se javim, nadam se da ce nekom biti od koristi. Grejem stan u prizemlju od 55m2 u ne izolovanoj kuci (nova PVC stolarija) sa Bergen 12BTU inverterskom klimom vec nepuna dva meseca, dobio sam uvecan novembarski racun za 3,600 din. Klima je bila jedino grejno telo prosecna temperatura grejanja 24c na drugoj brzini izduvavanja, temperatura u stanu 22c. Ukupna potrosnja struje za celu kucu je 30-34 kw/24h. Nemam merac potrosnje ali sam vodio evidenciju potrosnje svakodnevno, i dosao sam do zakljucka da klima trosi od 0.8kw-1,2kw/h.
Eto toliko od mene, sve vas pozdravljam.. i pisite ljudi svoja iskustva nekom ce sigurno pomoci. Pozdrav

Poslednja izmena:
Gledam jutros sabajle, napolju neko bezvezno vreme, spustila se maglustina, vlaga 95%, temperatura +2°C, a unutra fino, toplo... pa mi pade na pamet da, uz prvu jutarnju kafu, sem potrosnje (koju uvek mogu da ocitam) recimo sracunam sa kolikim COP mi radi klima.

To je, kod grejanja, mnogo vazniji podatak od onoga na koliko mi klima "mudoli"... ups, modulira, pa me zanima bavi li se jos neko time?

Racunica je prosta:

Q=V x ro x C/ 3600

ili ti...

Q(kW)=V(protok vazduha u m3/h) x 1.2 x (Tizduv-Tusis) / 3600

Te ja tako dobih da mi je Q = 1.9 kW (pri V=470m3, FixFan2), sto kada se podeli sa izmerenom potrosnjom (460-470W u kontinuitetu) ispada da mi je jutrosnji COP 4 "koma nesto", sto meni, za kvadraturu koju "pokriva", i na koliko se greje, deluje sasvim pristojno. Izgleda da ovaj GTech ipak nije tolika "kanta" ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno