Zelena tarifa sluzi samo da penzionerima i onima sa jako skromnom potrosnjom smanji troskove pa im daju prakticno saku KW po jako niskoj ceni i to je to. Vecina potrosnje i u plavoj tarifi i velika vecina se uklapa u plavu. Crvena je klasicno skidanje koze s ledja.
Šta kažete?![]()
Sto se tice Gree Muse klime nije pronadjeno resenje. Tacnije odgovor ljudi iz gree koji su bili kod mene i testirali klimu su uspeli da je spuste na 450w sa izduvom od 44 stepena u trecoj brzini i to je kao super, sto zapravo ne bi i bilo lose da tako nastavi da radi (ako zanemarim buku zbog koje bih morao da pravim kompromis), ali cim su otisli i kada sam ponovo ukljucio klimu nisam mogao da postignem sto i oni. Inace u svim drugim uslovima trosi oko oko 900w (dok god su oni bili tu klima se nije ugasila, tj jeste samo jednom posle sat sat i po testiranja pa se i direktor zacudio, a ja precutao ne znam ni sam iz kog razloga). Kada sam im rekao da prosto ta klima treba da modulira bolje i da smanji t na izduvu ono mi odgovaraju na nacin da je ta klima namenjena za nordijsko trzite, i da sada ne pisem referat i odgovore inzinjerske prirode od kojih me je glava zabolela, u glavnom bezuspesno sam vodio razgovor. Rekao sam im ako je namenjena za nordijsko trziste zasto ne napisete tako da se ljudi informisu. Ja prvi tu klimu ne bih kupio da znam da se tako ponasa. Sta ce mi klima koja kada je prosecna spoljasnja temp oko 10 potrosi 2500-3000 din struje u 30m2 izolovanog prostora, sta ce raditi kada bude -5 da mi je znati. Inace imam gree viola klimu koja spusti na oko 350w sa izduvom od 42 stepena na low brzini i greje 40m2 po ovom vremenu. Kada sam im pomenuo te dve klime njihov odgovor je da je muse klima za klasu bolja od viole i da ce se to videti kada bude dosta hladnije. Na elitu sam digao ruke, za sada ima 3 clana na viber grupi, a ako odavde ima neko sa muse klimom neka mi posalje br na pp.
Moderaciji se izvinjavam ako sam prekrsio neko pravilo foruma, izbrisite ovaj post i recite koje su smernice jer kada procitam prvi post po meni je sve ok sto sam napisao.
I kako mislis, kada si ponovo ukljucio klimu, zasto si je iskljucivao?
Evo slika1. Mogao si bolju sliku nacrtati i vece rezolucije, pravilnijih proporcija, da se vide prozori gde su, duzine i sirine soba, tacan polozaj vrata i velicina vrata, koja visina plafona, kakva izolacija, stan ili kuca, ako je stan gde su zajednicki zidovi...
2. Na osnovu onog vidjenog ili naslucenog, ako su strelice polozaju unutrasnjih jedinica, mozda si dobro procenio polozaj a mozda moze i bolje...
3. Gde su prozori, da li bi u dnevnoj sobi klima mogla vise desno, naspram dvokrilnih vrata, ka vratima malih soba? Mozda bi jedna jaca (kvalitetnija 12-ka) mogla ugrijati barem jednu od soba zajedno sa dnevnom ako bi vrata na dnevnoj i suprotnoj sobi bila otvorena stalno...
4. Ako hoces 3 klima, svaka u po jednu sobu, onda u male sobe 7-ica ili 9-ka, uvek bolje kvalitetnija (ALI to zavisi od para) i jednu kvalitetnu 12-ku u dnevnu sobu. Proporcije ako su tacne (izduzena dnevna soba) onda bi mozda bolje bilo da se klima u nju stavi dole (ili gore), na zid levo (ili desno) od strelice u d.s (ne na isti zid gde je strelica). Tako bi vise ravno duvala kroz sobu i lepse prostirala toplotu (ili hladila leti). Mada vredi razmisliti i o duvanju kroz dvokrilna vrata kroz sobu, hodnik do druge sobe...
Klima se na grejanju ne iskljucuje, to jest, ne treba ocekivati normalan rad i modulaciju kada se pali i gasi.Izvini al sad ja tebe ne razumem, ZAŠTO ne bi iskljucio klimu?
Jeste zbunjujuce sta i kako je bilo podeseno, ukljuceno, izabrano da radi dok su "strucnjaci" bili a sta se desilo nakon njihovog odlaska ...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari