Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uporedjujuci je sa LU modelom na godisnjem nivo, po EV sertifikatu trosi skoro duplo manje ~800kWh naspram ~1400kWh, za grejanje. One ostale brojke nemam pojma kako da uporedim. Dakle, jel bolja ili losija?

edit: @djalf Ha, nisam ni video da si napisao da je zamena za LU :D

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi negdje sam procitao da midea mission12 i vivax aeri 12 dijele isti kompresor?Zna li neko tacnu informaciju?

@arcibalde
Pa Design serija, isto kao LU i LT, deluje mi po ceni da je u istoj klasi. Ovo za potrosnju nije uporedivo jer se drugacije oznacava pdesign, na -10C je samo 2,5kW sto naravno nije tacno kad 09 LLCA daje 2,3kW. LU je 3,9kW tako da se meri drugacije da bi prikazali bolji SCOP. To ne znaci da klima ne moze vise:

Ova bela traka je ispucala na par mesta, ovi sto su radili ugradnju kazu da to nista ne smeta, jel ovo ok?

Isto kazu da na Amber ne moze da se stavi lulica, trenutno mi pri grejanju voda kape po fasadi ispod klime, moracu da stavljam neku zardinjericu ili nesto ispod klime..Pogledajte prilog 291050

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Pa ono ne smeta njima, ali te bice ta izolacija da se rasveta na leto i moraces da je krpis.

sto se lulice tice, to mogu da nestavljaju ovi sto im klima curi sa zgrade ili stoji na terasi, ali kada klima stoji na kuci gde se ispod prolazi, ili curi na fasadu tu mora lulica ma sta majstor mislio o tome, jer curenje vode nekako moras da sprovedes ne mozes da dozvolis nekontrolisano da curi.

Pozdrav ljudi negdje sam procitao da midea mission12 i vivax aeri 12 dijele isti kompresor?Zna li neko tacnu informaciju?

Moguce da je taj vivax AERI serija ustvari ta Midea proizvodnja,zato je i najskuplja serija,u fazonu kolko para tolko i muzike,oni im prave i vece multisplitove i toplotne pumpe

Jeli normalno da mi temperatura konstantno oscilira po 4 stepena na vise mesta sam video da bi trebalo da bude oscilacije do 1 stepena. Kako se meni cini ovaj moj Muse radi kao on off klima a ne kao inverter.

Pa ono ne smeta njima, ali te bice ta izolacija da se rasveta na leto i moraces da je krpis.

sto se lulice tice, to mogu da nestavljaju ovi sto im klima curi sa zgrade ili stoji na terasi, ali kada klima stoji na kuci gde se ispod prolazi, ili curi na fasadu tu mora lulica ma sta majstor mislio o tome, jer curenje vode nekako moras da sprovedes ne mozes da dozvolis nekontrolisano da curi.

Sto se trake tice, nisu stavili traku preko cele izolacije (onog crnog mekanog), ima mesta bez bele trake i rekli su da bela traka ne sluzi nicemu (tj sluzi da se izolacija ne osteti kada se gura kroz rupu u zidu :d). Svakako necu ja krpiti, ako ispuca ti koji su ugradjivali ce je popravljati, njihov je problem.

Za lulicu mi je receno da je Amber specifican i da se ne moze staviti lulica na klasican nacin, a i ako je stavi da ce moci da zamrzne voda iz lulice..

Prolazi se tu gde je klima i kape po fasadi..

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Poslednja izmena:
Jeli normalno da mi temperatura konstantno oscilira po 4 stepena na vise mesta sam video da bi trebalo da bude oscilacije do 1 stepena. Kako se meni cini ovaj moj Muse radi kao on off klima a ne kao inverter.
Imaš na jednom našem forumu kako se podešava offset pa probaj tako. Poslaću ti na pm. Što se tiče rada Muse invertera ja sam kontaktirao uvoznika. Jutros su mi se javili i rekli da će poslati servisera ovih dana. Nešto tu nije u redu definitivno. Vidim da ostali Gree modeli rade kako treba(Lomo, Viola, čak i stariji modeli invertera.....)......

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Imaš na jednom našem forumu kako se podešava offset pa probaj tako. Poslaću ti na pm. Što se tiče rada Muse invertera ja sam kontaktirao uvoznika. Jutros su mi se javili i rekli da će poslati servisera ovih dana. Nešto tu nije u redu definitivno. Vidim da ostali Gree modeli rade kako treba(Lomo, Viola, čak i stariji modeli invertera.....)......

Okaci ovde da i drugi vide kako se offset-uje.

I ima li konacno neko na forumu da je uzeo Hisense Energy Pro? Posto smo konstatovali da su specifikacije odlicne a da li je neko ima da vidimo kakva je u realnom radu? Drugar me pita za nju, hoce da kupi pa se raspituje za iskustva.

I odlucih se za Gree
Da li Muse12 ili G-tech?
Gtech skuplji za 140€ i ima veci Scop za 0.5 prema specifikaciji.
Isplati li se ?
Pre svega za grejanje
60m2 pokusacu sa jednom klimom i konvektorima pa ako budem zadovoljan ugradicu jos jednu klimu.
Dakle Muse ili G-tech?

Nemoj Muse, žale se ljudi da ne radi kako treba na grejanju. Pročitaj prethodnih desetak strana teme, javilo se njih par.

Nikako ne Muse, ima problem!!! Izbor ti je jasan G-tech. ;)

LT održava 23°C u 30kvm, i uz otvorena vrata neposredno se dogreva i ostalih 30kvm. Potrošnja na održavanju 206W. Milina. Kod mojih LMCE troše više, ipak tamo ima samo plafonska izolacija

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Meni nocria 65m² sa 300W radi. Pesma ;)

Tapatalk from Poco loco

@arcibalde
Pa Design serija, isto kao LU i LT, deluje mi po ceni da je u istoj klasi. Ovo za potrosnju nije uporedivo jer se drugacije oznacava pdesign, na -10C je samo 2,5kW sto naravno nije tacno kad 09 LLCA daje 2,3kW. LU je 3,9kW tako da se meri drugacije da bi prikazali bolji SCOP. To ne znaci da klima ne moze vise:
Ovaj novi model je slabiji od LU, i još više slabiji od KGTA

LT održava 23°C u 30kvm, i uz otvorena vrata neposredno se dogreva i ostalih 30kvm. Potrošnja na održavanju 206W. Milina. Kod mojih LMCE troše više, ipak tamo ima samo plafonska izolacija

Uff, potrošnja jutros skočila na 240W [emoji51]
PS: držim klimu na economy modu dok god je napolju iznad -10°C. Kod mojih jednom stavio klime na economy mod, ćale zove, kaže "smrzli smo se". Inače greju na 24-25°C, cirkulacija u kanalu, prohujalo s mladošću, davno...

Poslednja izmena:
troši 240 W po satu ili drži na 240 W?

Kod mene je juče u proseku trošila 240 W po satu, podešena na 23 C. U dnevnoj sobi je bilo oko 23.8 C

Kod mene jutros 800-850W ukupno obe. Napolju 2C, kreće zima lagano...

Jel znas ti uopste sta si pitao?

Tapatalk from Poco loco

Pitao sam za trenutnu potrošnju (pošto je drži na eco modu) i prosečnu potrošnju po satu rada.

troši 240 W po satu ili drži na 240 W?

Kod mene je juče u proseku trošila 240 W po satu, podešena na 23 C. U dnevnoj sobi je bilo oko 23.8 C
Ne razumem pitanje? Drži na 238W, da budem precizan. Sad nisam kod kuće, verujem da će popodne da se gasi kad bude toplije i Sunce ugreje kroz prozore. Minimum u grejanju je 200W. Ako otvorim prozor potrošnja lagano raste, zatvorim prozor opet se vraća na isto. Održava temp "u bocu" što bi se reklo. Spoljašnju ne čujem uopšte.

Poslednja izmena:
Mislio sam na trenutnu potrošnju i prosečnu potrošnju. Recimo, moj nesrećni vivax ima trenutnu potrošnju od 250 W na zadatih 23 C i jako dugo, u kontinuitetu radi tako. Sa druge strane LG drži na 400 W dok radi (održavanje temperature), ali je ukupni dnevni prosek 240 W po satu rada (juče je bila ukupna potrošnja 2.7 kWh na 11 sati rada).

To znači da se LG pali i gasi, ne može nisko da održava

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno