Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala. Jel oni sami prave ili lepe samo svoj brend?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Narode, dobih teško pitanje, pa reko' da podelim muku sa drugarima. Naime, poznanik me pitao da ugradi klimu za grejanje kancelarije u kojoj se neće stalno boraviti. Kvadratura je 30kvm, zid je blok, spolja malterisan, iznutra gips table BEZ izolacije. U pitanju je potkrovlje, tako da nema gore lpoča, već spušteni plafon i samo 10cm izolacije. Ispod je pomoćni objekat, i ne greje se. Moja prva pomisao je neka Midea, Vox ili Gree 18-ca, sve ispod toga je sumLJivo, pogotovo što se prostorija ne koristi stalno. Kakva je sad situacija sa povoljnim kineskim 18-cama? Ja sam ko iz topa preporučio Amber, ali kuka da nema toliko para.

Tesko ako se greje samo na klimu cele zime. Mora neki kalorifer prvo da digne temperaturu ili ce to biti defrosti u nedogled a toplo nigde.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Upravo, bilo kakva klima plus kalorifer su kombinacija za takav prostor i potrebe. Dok je relativno toplo napolju nek' pali klimu, kad zazimi nek' greje kaloriferom, eventualno doda posle I klimu kad se prostor ugreje. Nema svrhe gaziti klimu bez prestanka u takvoj rupi bez dna.

Rekoh mu da uloži u spoljašnju izolaciju, a posle može da se greje i na sveću, ali ne vredi, ne sluša

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Za Gree znalce, kako stoje Muse i Gtech 18-ce sa snagom na minusu? Kapilara ili EEV? Za Mideu Mission znam da je kapilara, al' ne znam šta je poboljšano na Mission II? Kakva je Vox 18-ca?
PS: u šali mu rekoh da probuši rupu za sulundar i ugradi "štedišu" na drva, s obzirom da bi da se j... a da mu ne uđe

Poslednja izmena:
Izolacija ako je njegov objekat, ako nije to samo uz dogovor i prebijanje preko kirije.
Ovako kako je kad krenu minusi nece moci nikako da se ugreje ako se gasi grejanje kada nema nikoga.

Pozdrav svima, potrebna mi je pomoć.

Hoću za majku da kupim klimu za grejanje. Živi u 45m2, izolacija odlična, stolarija nova.
Budžet je 1000e i najradije bi kupio Nocriu koju ja imam ali je nažalost nema više na tržištu. Koja je najbolja alternativa za Nocriu? Zadržao bih se na Fujitsu ako je moguće.

Hvala unapred.

Sent from my I4113 using Tapatalk

18LFCA
PS: bolje da uzmeš dve klime po 500eur, sem ako je to sve otvoren prostor. Od 18-ca može i Daikin Sensira FTXF50A, ili onaj GV3, nikako druge Dajkin modele te cenovne klase, slabiji su na grejanju

Poslednja izmena:
Ili 2 manje klime ili gree amber. Za tu kvadraturu amber ce bez problema pokriti.

Tapatalk from Poco loco

Da ne bude tajfun od 18-ke, bilo koje?

Meni komsija uzeo 18-ku (video prosle godine kad je on montirao), pitam da ne bude prejako, da ne bude duvalo previse, ovog leta mi kaze da je prejaka za prostor u koji dobacuje, previse jako duva... smanjuje joj brzinu da je kvari frizuru (zeni) ...

Neko provao "windfree" klime ?

Za sad mi je ASYG12LTCA deluje kao najbolji izbor. Vidim i da joj je COP odličan.

Sent from my I4113 using Tapatalk

Pozdrav forumasi, hteo bih da grejem dnevnu sobu 25m2, izolacija cigla po sirini i 5ica stiropor, na sobi iznad na podu stirodur 2cm, prozori rehau dvoslojni punjeni argonom, koja klima 9ka ili 12ica, u obzir dolaze samo kvalitetni proizvodjaci, hvala unapred

Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk

Drustvo MIDEA BREEZELESS ili GREE MUSE PROFI?
Midea je skupja 30eur, ali je tisa.
Ne znam koja je bolja za dogrevanje?

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Mnogo bucnija od Brezeless, a obzirom da je DOGREVANJE u pitanju...

Da podelim moje skromno iskustvo. Gree Lomo r410 (stariji model), montirana u maju ove godine.
Ovo leto je lepo izgurala. Uglavnom radila na najmanjoj brzini i u stanu vrlo lepo odrzava temp. Na toj brzini je dovoljno za prostor od nekih 35m2 (dnevna soba i trpezarija i jedna spavaca soba u nastavku dnevne. Obzirom da ne volimo da bude bas hladno, a tu su i mala deca nama bilo dovoljno ovako. Za ostatak stana ipak treba povecati brzinu ventilatora da hladan vazduh dobaci i tamo.
SJ je izlozena suncu skoro ceo dan pa kada su bile one vrucine par dana, preko 35, ponekad se osete vibracije. Ono sto mi je zanimljivo, SJ uopste ni tada nije pravila buku/vibracije, skroz mirna, vec kao da to dolazi od instalacija (7m). Ne tvrdim da je od instalacija, vec mi se stvarno tako delovalo.
Veoma prijatno hladjenje za razliku od recimo Midea on/off klime kod sestre u stanu. Na najnizoj brzini mogu ceo dan da drzim, kod Midee to nije slucaj.
Videcemo u narednom periodu kada malo zahladni kako ce grejati dok toplane ne ukljuce CG. Zbog ovoga najvise i kupio inverter.
Wifi radi OK, par puta iskoristili tu opciju po povratku sa posla i doceka nas fino rashladjen stan.
Iz ugla nekog ko nema mnogo iskustva sa ovom temom mogu samo da preporucim inverter nekome ko se razmislja izmedju istog ili on/off klime, pa makar je koristio samo za hladjenje.
Inace krenuo kupovinu od on/off, pa inverter Vivax pa Bergen pa na kraju ispade ovaj Lomo :).

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Pozdrav,
Treba mi preporuka za inverter 18 sto povoljniju da greje ok,znam da je bila midea ok samo nije spustala potrosnju ispod 700 w ako se ne varam,cak bi i ta odgovarala ako neko zna model i gde ima da se uzme.
Grejao bi se prostor od 40kvm kuca.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Sad je aktuelan Mission II model. Kucaj u eponuda ili shopmania pa vidi gde sve ima i po kojoj ceni. Mislim da je još povoljniji Vox, al' nemam pojma kako greje ta 18-ca

Pozdrav,
Treba mi preporuka za inverter 18 sto povoljniju da greje ok,znam da je bila midea ok samo nije spustala potrosnju ispod 700 w ako se ne varam,cak bi i ta odgovarala ako neko zna model i gde ima da se uzme.
Grejao bi se prostor od 40kvm kuca.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Pa za 40kvm moze da pokrije dobra 12-tica sa manjom potrosnjom od tih 700w.

Ja sam zadovoljan sa Vivax 18 AEVI pisao sam potrosnju na drugom forumu u odeljku vivaxa ukratko prostorija 40kvm potrosnja oko 600w pada do 520w, duva u hodnik prema jos jednoj prostoriji oko 2-3C razlike u toj udaljenoj. Grejali na 24-25C. Kazu jako duva 18tica za kucu, mislim klima ima vise brzina na quiet se ne cuje, na low jedva se cuje Itd. i to ne duva kao sto opisuju kao uragan :) usmeris ili ugradis da ne duva na mesto gde se sedi.
Sad dal je bolje 18 ili u toj ceni 12tica licno cu je porediti sa fujitsu 12llcr i podeliti iskustvo.
https://i.ibb.co/xgjNxjt/image.png
https://kupiklima.com/product/vivax-acp-18ch50aevi/

Poslednja izmena:
Inked119558220_766513120577011_7607647427541012677_n_LI.jpg Pozdrav svima ponovo,pokusao sam nesto da skiciram ,ovo je raspored prostorija i oznaceno mesto gde bih postavio klimu,kuca je zidana blokom,samo omalterisana,izolacije nema,stolarija je veoma dobra.prosle godine stavljena,rehau,iznad ima stiropor 5cm.ukupna kvadratura ovih prostorija je oko 30 m2,sta predlazete u ovom slucaju,mnogo je nezahvalno loziti ugalj i drva u kotlu u prelaznom periodu,tako da mi je potrebno nesto iskljucivo za dogrevanje u tom periodu..pored svega ovoga navedenog imam spavacu sobu 12m2 i tu bih ubacio takodje neku klimu ,nesto najjosnovnije.ranije sam pitao u vezi ovih multi split klima,sta je najpametnije,da li uopste ima neke pogodnosti uzimati multi split,ili jednostavno uzeti dve zasebne klime..

ili opet dodati jos para pa kupiti dvostepenu klimu 12ku,po velicini je kao vrv taj vivax aevi
za grejanje je najbolji vivax aeri,kolko sam video oni im rade i multisplitove,izgleda se iza svake sifre vivaxa krije drugi proizvodjac,i to je razlika u ceni i kvalitetu

Pozdrav

Moze li preporuka Fujitsu ili Daikin modela klime, inverterske s r32 plinom. 53m2 prostora.
Budzet nije nesto ogranicen, uzeli bi najbolju klimu sta je dostupno, posto na to gledamo kao dugorocno ulaganje, trazimo nesto pouzdano, provjereno, za ove brendove smo culi da su vrh.

Izolacija stana je dobra, iako je starija zgrada, ako je to ista bitno.

Dali je nuzno sati nacrte, skice stana?

Hvala unaprijed

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Mitsubishi, Toshiba i Panasonic takođe prave odlične klime. Samo je Fujitsu postao popularan jer je prilično dugo imao najbolji odnos cene i performansi. Pitanje glasi za koju namenu je potrebna klima u tih 53kvm? Grejanje ili hlađenje? I ako je za grejanje, skica je obavezna

Pozdrav

Moze li preporuka Fujitsu ili Daikin modela klime, inverterske s r32 plinom. 53m2 prostora.
Budzet nije nesto ogranicen, uzeli bi najbolju klimu sta je dostupno, posto na to gledamo kao dugorocno ulaganje, trazimo nesto pouzdano, provjereno, za ove brendove smo culi da su vrh.

Izolacija stana je dobra, iako je starija zgrada, ako je to ista bitno.

Dali je nuzno sati nacrte, skice stana?

Hvala unaprijed

Sent from my iPhone using Tapatalk
Daikin Ururu Sarara.

https://klimauredjaji.com/klime/daikin/daikin-klima-inverter-ftxz25n-rxz25n-ururu-sarara

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno