Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mozes da verujes a i ne moras,dve godine grejem 3 prostorije ukupno 25 kvadrata i da ravnomerno.

Ja grejem 65m2. 2 spavace sobe, dnevnu sa trezarijom, kuhinjom i hodnikom u komadu i nema teorije nikada da budu iste temperature svuda. Tebi je samo stan jaaaako mali i verovatno dobro ususkan pa su razlike dosta manje ali to nema apsolutno nikakve veze sa ifeel i slicnim varijantama.
Ja temperature merim u 0.1c, imam senzore svuda i razlike ima, to je neizbezno. Meni licno odgovara da u spavacim bude mrvicu hladnije jer se lepse spava.

Dali stvarno verujes da ifeel u tvom slucaju ista korisno radi?

Ja grejem 65m2. 2 spavace sobe, dnevnu sa trezarijom, kuhinjom i hodnikom u komadu i nema teorije nikada da budu iste temperature svuda. Tebi je samo stan jaaaako mali i verovatno dobro ususkan pa su razlike dosta manje ali to nema apsolutno nikakve veze sa ifeel i slicnim varijantama.
Ja temperature merim u 0.1c, imam senzore svuda i razlike ima, to je neizbezno. Meni licno odgovara da u spavacim bude mrvicu hladnije jer se lepse spava.

Dali stvarno verujes da ifeel u tvom slucaju ista korisno radi?

Kuca 55 kvadrata stara gradnja zidovi debeli 60cm,dve klime, jedna za dve sobe 30 kvadrata i naravno u spavacoj je 2-3 stepena manje ali to je ok.
Druga klima vec opisana ali bez ifeel kupatilo nije toplo da mozem setati u gacama.
Ja merim sa infra crvenim meracem temperaturu.

Narode, po nekom vasem iskustvu, kada bi poredili LLCE i Gree lomo best u grejanju, procentualno, koliko mislite da je lomo iza LLCE?

Da li bi bilo realno ocekivati, recimo, 80% performansi LLCE-a? Ili je to malo ambiciozno.
*mjau**mjau**mjau* jeste bezveze pitanje ali onako, odokativno, pretpostavka?

Drugar sa stanom iste konfiguracije i povrsine bi presao na klime ali nije bas pri parama pa mu Lomo odgovara zbog 7-8k manje cene po uredjaju plus dolazi sa setom za instalaciju sto mu dodje 200e razlike u odnosu na npr dve LLCE koje ja imam i sa kojima sa odlicno prosao zimus.

Predpostavljam da bi naknadno razmatrao neki vox za manju spavacu sobu kao trecu klimu kao i ja ali inicijalno, da li bi mogao da se ogreje sa lomo?

A i cini mi se zdravijim poredjenje uredjaja umesto rasprave o ifeel i quantum entanglement principu rada izmedju prostorija :)

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Čitajući celu ovu temu, LLCE je opisana, da je spoljna bučna kao traktor, dok kod LUCE Eev pisti kao veverica, i zupčanici panela su krckavi.Svi izrazi su citati.

U krivu si, rečeno je da da eev cvrči, a ne pišti.I zupčanici nisu krckavi, već lomljivi.

Veverica i traktor su citati.

Kuca 55 kvadrata stara gradnja zidovi debeli 60cm,dve klime, jedna za dve sobe 30 kvadrata i naravno u spavacoj je 2-3 stepena manje ali to je ok.
Druga klima vec opisana ali bez ifeel kupatilo nije toplo da mozem setati u gacama.
Ja merim sa infra crvenim meracem temperaturu.
Nikada, ali NIKADA, ne moze da bude ista temperatura u svim prostorijama i nemoj da te iko laze i da verujes u gluposti. Kako ti je u kuci 2-3 stepena manje, tako ce biti i u tom manjem stanu samo ce razlika biti manja.
Ako ti je temp svuda ista onda ti ifeel ne treba. Ako daljinski odneses u drugu prostoriju i klima poveca potrosnju (to vidis ako imas merac) onda temperstura nije ista u svim prostorijama. Ako u toj daljoj dostigne odgovarajucu temperaturu znaci da je u onoj prostoriji gde je klima veca temp. Tacka. Stvarnoo je jednostavno i tvoj stan nije neka paralelna dimenzija gde zakoni fizike ne vaze.

Tapatalk from Poco loco

Čitajući celu ovu temu, LLCE je opisana, da je spoljna bučna kao traktor, dok kod LUCE Eev pisti kao veverica, i zupčanici panela su krckavi.Svi izrazi su citati.

Bez soma ipo ne mozes da nadjes finu, pristojnu, kulturnu i prefinjenu klimu :D

edit: evo jel sada bolje :D

edit 0.2: Pa umesto onog Panasonika sto se samogreje pa ne ide nikada u defrost od tri somica uzmes dve one zoksijeve Daskakijaki 9, Bog da te vidi :d

Poslednja izmena:
Ulecem na temu kao padobranac: :D
Dosta novijih LG klima ima problema sa maticnim plocama, kod mene je crkla, pa majstor koji ju je menjao mi je to rekao. Licno se u klime ne razumem, ali odmah sam se setio LG telefona i njihovih problema sa maticnim plocama (G4 najvise + jos 4-5 modela), pa sam odmah poverovao majstoru.

Odavno poznat problem, koji traje jako dugo, uz to imaju i sumanute cene.
Veverica i traktor, bolja solucija.

PS:Nisi padobranac, no migrant.
[emoji3]

Poslednja izmena:

Istina, LLCE ima malo bucniju spoljnu medjutim to,bar kod mene bas kratko traje i to uglavnom nakon defrosta dva tri minuta kad se zalaufa. Mada kada se prebaci na eco mod, radi mnogo tise. Kod mene su na eco modu bile sve dok nije bilo onih nedelju dve sa gadnom maglustinom.
Ja je svakako ne cujem s obzirom kako je postavljena pa mi ne smeta.

Ali me živo interesuje kako bi se Lomo poredila sa llce u grejanju. Lomo ima 5 kila težu SJ, valjda to znači nešto :D

Odavno poznat problem, koji traje jako dugo, uz to imaju i sumanute cene.
Veverica i traktor, bolja solucija.

PS:Nisi padobranac, no migrant.
[emoji3]

:D
Trebalo je da pre kupovine ovde pitam, vidim savete... Jedina dobra stvar kod te LG klime je to sto je nadprosecno tiha, i iznutra i spolja. :)

Bilo bi čudno da nije tiha kad joj ode matična ploča :-devil-:

^ :d
Valjda vise nece crkavati, jednom je bila popravljana, drugi put cela zamenjena. :)

LG i Samsung, dokaz da Korejanci ne znaju da prave klime :D

Pozdrav forumasi. Ako mozete da mi preporucite neki inverter do nekih 600-700€. Grijao bi nekih 45-50 kvadrata. Sto se tice izolacije vani je stiropor 8cm na plafonu je stiropor 5 cm plus daska plus staklena vuna. Prozori su pvc sa troslojnim staklom punjeni gasom. Plan je ove godine u dnevnu sobu staviti neku 12-ku a iduce godine 9-ku u spavacu sobu. Je li bolje uzeti neku "slabiju 18-ku" ili kvalitetniju 12-ku?
Ako si u Sarajevu, pogledaj Daikin RXF50A2V1B / FTXF50A2V1B Pdesign=4,6kW SCOP=4,06. Ako greješ 50kvm to je klima po meri,.pod uslovom da je to jedna celina, a ne 6 soba u cik-cak. A trebalo bi da je dosta povoljnija nego u Srbiji. Makedonci se kunu u nju. Mada je i Hansol odlična klima, samo ova Sensira je jača i novija. Samo gledaj da ti ne uvale slabiju Sensiru, jača mora imati oznaku FTXF50A, ona slabija ima slovo C u oznaci

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:

To za EEV je problem ako SJ instaliraš UNUTRA i to pored uzglavlja u spavaćoj sobi. Ja moje klime NE ČUJEM u radu, a kad staviš glavu pored spoljašnje čuju se svakakvi zvukovi, i to kod svake klime. A to za zupčanike mislim da je neko objasnio da je jedna serija imala problem, pa su posle stavljali deblje. Mada i ti prvi nisu svi loši, moja radi od 2011-te i nema nikakav problem sa zupčanikom. I dalje je ko nov

LG i Samsung, dokaz da Korejanci ne znaju da prave klime :D
Znaju oni kako treba, nego pozele laku lovu, prodajući ime.
Samsung je tu najgori, od njega treba bezati glavom bez obzira, sve im je krs i cist marketing, bez trunke kvaliteta.

Poslednja izmena:
Da znaju bili bi neko ime u svetu klimatizacije. Pre bi Gree uzeo nego njih.

Počeli su dobro koliko se sećam.Krenuli su od no frost frižidera, pa na klime.Tu prvenstveno mislim na LG.Samsung nikada nije znao da napravi krstenu klimu.Sećam se moje, tamo negde 97-me, pa to je stvaralo buku, kao partizanska eskadrila, sekira je morala da radi, da se resim prokletinje.

Pa splitevi su im onako ali bas da nisu ime u svetu klimatizacije [emoji846]
Svet klimatizacije se ne vrti oko split sistema.
aab47df9e5562f3442c5a5600fced17e.jpg
0f43f984f99f4192232990c978d6401e.jpg
2db847821f57842e5830ca63e43c401a.jpg
92ba2b8b43f753593148f214bf4944d3.jpg

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Imam dve fix-speed Vox iz 2004-te, spoljašnja je velika i piše "made by Samsung", i dalje rade ko švajcarski sat. Na grejanju naravno zalede, ali za to nisu ni kupljene, do -5°C rade

Samsung klimatizovao aerodrom u Oslu. :) Ne vrti se sve oko kućnih igračaka.

Pisem o kućnim aparatima, bela tehnika, split klime.Ono sto odes u radnju i kupis.Sve je težak marketing, i roba slabijeg kvaliteta.Prodaju ime, nista drugo, niti inovativno od Samsunga.
Moj novčanik se i vrti oko tih igračaka, ne kupujem opremu za opremanje poslovnog nebodera sa 5 zvezdica.

Poslednja izmena:
Ova Samsung što ja imam kida za svih 200 evrića koliko je plaćena pre više od 10 godina. Hladi, i dogreva kad treba, ceo stan od 62 m2. :D

Poslednja izmena:
Polako sam osuđivanjem LG. Koristim njihovu klimu evo već čitavih 18 meseci i mogu reći da radi odlično :D

Šalu na stranu, da bi se dokazala mora da odradi još 8.5 godina kolika je garancija na kompresor.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno