Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima Vivaxa koji mogu da te greju i na -30, tako da sam siguran da kidaju -5.

Moj Vivax greje do -60 C, nego nisam imao prilike da isprobam.
valjda će jedne godine da zvekne Antarktička zima pa da probam kako radi.

Mi ne znamo da li je ovo isti proizvod sa aspekta kvaliteta. Sa aspekta dizajna verovatno jeste.
Isto imamo ako pratimo i Midea - Vivax - Bosch - Fujitsu, ali ne znamo da li se radi baš o identičnom proizvodu.

Po specifikacijama je doslovno ista klima, a Midea prodaje ovu klimu i pod svojim brendom, i pod svojim brendom MDV i u Ukrajini je Midea Oasis Plus 660 evra, a u Rusiji se prodaje pod brendom MDV i cena je 1000 evra. Cena očigledno zavisi od brenda i tržišta. A video sam i da neki američki brend prodaje tu klimu za 1600 dolara, što bi bilo 1300 evra.

Midea Oasis Plus OP-12N8E6-I /OP-12N8E6-O koja se prodaje i pod raznim drugim brendovima i cena varira od tržišta do tržišta i od brenda do brenda i ide od 660 do 1300 evra.

midea-op-12n8e6-i-op-12n8e6-o-650x650.jpg

A braća Rusi su je otvorili i pokazali šta je unutra.

A stvarno je paradoksalno dokle ide to sa raznim brendovima, oem proizvođačima i svime što se susrećemo na tržištu. Krajnji kupac stvarno ima problema da se snađe.
Kao što sam rekao, Midea prodaje tu klimu pod svojim imenom, npr. u Ukrajini
https://www.midea.com.ua/uk/products/residential-ac/split-type-dc-inverter/op-12n8e6-io
Cena je 750 evra. Pisao sam da je 660, ali sam pogrešio pri konverziji grivna evro.
Istu klimu prodaje pod svojim brendom MDV. To im je brend za komercijalne klime i samim tim skuplje od rezidencijalnih.
https://mdv-ukraine.com.ua/catalog/626/754-2.html
I samo zato što je MDV CAC brend cena je 1200 evra. A specifikacija uređaja ista, totalna *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*ština.

I još jedna zanimljiva stvar, na MDV sajtu piše da je model kompresora koji ide u ovu klimu GMCC KTN110D42UFZ. Isti kompresor koji koristi Toshiba za Daisekai 9.

Poslednja izmena:
Ima kanda i kod nas ako "google" ne laze

Midea Klima Inverter OP-12N8E6-I/O Oasis Plus. 88.680,00 din

Mozda jos interesantniji model je

Midea Breezeless Inverter klima MSFAAU-12HRFN8-QRD6GW za 62 860

Poslednja izmena:
Tosiba valjda koristi samo svoje kompresore?

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Ima kanda i kod nas ako "google" ne laze

Midea Klima Inverter OP-12N8E6-I/O Oasis Plus. 88.680,00 din

Mozda jos interesantniji model je

Midea Breezeless Inverter klima MSFAAU-12HRFN8-QRD6GW za 62 860

Loša na grejanju.

Pa ako je ima kod nas za 89k a koristi isti kompresor kao Daskikakiki 9... Ako elektronika nije krs sta je bolje od te klime?

edit: gde si kod nas nasao tu klimu?

Poslednja izmena:
E da, postoji tu caka, ovaj kompresor ide u Daisekai desetku, a isti model kompresora KTN110D42UFZ je i u Midea Mission osamnaestici i dvadesetčetvorci. U Daisekai trinaesticu i šestnaesticu ide jači kompresor iz iste serije KTN150D42UFZ, koji inače ide u neke Midea multisplit spoljne jedinice.:D
To pokazuje da Toshiba ostavlja baš baš dosta rezerve snage kad proračunava kompresor i kod Toshibe spoljna jedinica radi rasterećenije, a i ova Midea je u principu proračunata sa velikom rezervom snage, da bi mogla da radi na velikim minusima.

Poslednja izmena:
Ukucaj model u google da ne reklamiram ispasce.

"Servis prodaja, održavanje i ugradnja Midea klima uređaja. Kod nas možete kupiti bilo koji ... Midea Klima Inverter OP-12N8E6-I/O Oasis Plus. 88.680,00 din."

E da, postoji tu caka, ovaj kompresor ide u Daisekai desetku, a isti model kompresora KTN110D42UFZ je i u Midea Mission osamnaestici i dvadesetčetvorci. U Daisekai trinaesticu i šestnaesticu ide jači kompresor iz iste serije KTN150D42UFZ, koji inače ide u neke Midea multisplit spoljne jedinice.:D
To pokazuje da Toshiba ostavlja baš baš dosta rezerve snage kad proračunava kompresor i kod Toshibe spoljna jedinica radi rasterećenije, a i ova Midea je u principu proračunata sa velikom rezervom snage, da bi mogla da radi na velikim minusima.
Džaba Midei i da je od zlata kompresor, upravljanje kompresorom, EEV-om, i brzinom spoljašnjeg i unutrašnjeg ventilatora je jedno 20 godina iza Tošibe. Midea Mission 18 (ona prva generacija) je kompresorom upravljala u diskretnim koracima. A o ostaloj "uglađenosti" rada nema šta da se napiše. Da ne grešim dušu, nisam probao novije modele, ali ono je bio promašaj. Hardver na papiru ispao best buy za cenu koliko je onomad koštalo, ali rezultati u radu poražavajući. Ugradio 3 komada u kuću, i čim je krenula sezona grejanja vratio ih uvozniku i montirao Fujitsu. Mission 18 nije htela da vuče manje od 880W iz utičnice. To je na nivou fix-speed klime, dakle pali-gasi. Komfor nula. 3 klime, oko 20m instalacije... Koštala me ponovna ugradnja, plus živci i sekiracija. Bogu hvala pa je uvoznik za Mideu prihvatio da im vratim sve tri

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Greška u firmveru, očigledno. Pogotovo što Mission 12 modulira kako treba.

Inače, u onoj Midea aplikaciji za smartfon postoji opcija da se vidi koji je firmver u klimi i da se uradi apdejt firmvera, ako postoji noviji. Ne znam da li je to iko ikad radio.

Ne ostavlja Toshiba rezervu, nego dimenzioniše kako treba za optimalan i dugovečan rad. Na stranu ostali detalji koje je pomenuo Jozza. I moja devetka ima kompresor od 132ccm (ako se sećam to predstavlja ova brojka u oznaci). Radi lagano i rasterećeno, greje sa lakoćom po svim vremenskim uslovima.

Greška u firmveru, očigledno. Pogotovo što Mission 12 modulira kako treba.

Inače, u onoj Midea aplikaciji za smartfon postoji opcija da se vidi koji je firmver u klimi i da se uradi apdejt firmvera, ako postoji noviji. Ne znam da li je to iko ikad radio.
Za to je potreban "alat" u vidu nekog konvertera i program za PC.
Ja radim update starih softvera ili download na novu blanko plocu kod Carriera ali ne kod spliteva naravno.
Za Toshibu imamo dijagnostiku bez mogucnosti updatea i to za modele iznad RAS serije.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Klimu koju jozza stalno pominje se verovatno više ni ne proizvodi,
Pa midea godišnje izbaci bar 3 nova modela samo je naziv isti.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Zoxore

Čiji je kompresor u tvojim Toshibicama?

Otkud se onda dedose ,ovi KTN kompresori za Daisekai????
Za Talibansko tržiste???

Pronadjoh katalog za mog on-off Panasonika proizvedenog 2000-te.
COP=3.58
Maximum na grejanju daje 4.050w.

Kako vam se to čini, sa ove vremenske distance?

98bf439c6f6aaa30682b2ac755cf5451.jpg

Poslednja izmena:
Ako si pogledao link koji sam okačio, ono je Tošibin zvanični sajt za Francusku. E sad, da se za Srbiju prave neke posebne Tošiba klime, a za Francusku da se šalju krševi, nešto ne verujem u tu priču.

Zoxore, kači slike svog kompresora, da odbranis čast, i osvetlas obraz[emoji3][emoji3][emoji3]

Poslednja izmena:
Pa GMCC je nekad bila Toshibina fabrika u Kini, dok je Midea nije kupila. Ja verujem da Toshiba i dalje sarađuje s njima u razvoju kompresora, verovatno dosta toga razvijaju u Japanu, ali je jeftinije proizvoditi u Kini. Isto kao što Daikin sarađuje sa Gree.

Već smo ja i zoxor raspravljali o tome koliko su Carrier, Toshiba i Midea povezani. Pa na Toshiba Carrier sajtu piše da su Mideine fabrike klima, ustvari njihove podružnice u Kini.

Evo ti jedan video gde se lepo vidi koliko su te kompanije povezane i da imaju zajednička postrojenja u Kini. Uspesi sve 3 kompanije se veličaju u istom promotivnom videu.

Poslednja izmena:
To je, kao kada bi rekli da HONDA iz Japana, ima motor koji je napravljen u Kini, to se jednostavno, nikada neće desiti, za vrhunske modele, bilo čega iz Japana.

Japanci su malo specifična nacija.Na primer, njihova AV ,ili časovničarska industrija, ima potpuno posebne modele, kojima je apsolutno zabranjena prodaja van Japana, u smislu da su nedostupni ovlascenim distributerima, a mogu se naći isključivo na ebayu, kada ih neko privatno prodaje, i cene su puno veće, od takvih istih, ili sličnih modela za ostala tržista.

Poslednja izmena:
Cuda su moguca, BMW ima fabriku u kini sto je interesantno razvojni centar im je cak tamo i sve baterije za elektricne BMW-e se tamo prave.
Svi zele da ustede ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno