Evo ja sam na četvrtom spratu i bilo je dosta prašine na spoljnoj u jednom momentu. Pored naše zgrade pravila se druga, užas jedan bio od prašine.
Tako da ne treba generalizovati.
I slušajte Zoxora, čovek ima znanja i iskustva sa ozbiljnim sistemima.
Nema nikakvo iskustvo sa split sistemima, osim tih par koje poseduje, covek se bavi VRF sistemima.
Daleko ozbiljnije stvari, ali ne i usko povezane sa ovim o cemu se trenutno prica.
Ne treba biti genije i znati, isto kao i na frizideru, da sve sto radi izmenu toplote, radi efikasnije kada nema izolacije preko.
Niko nista od toga nije sporio.
Poenta je da ne treba da se ljudi ovde plase da je to nesto sto je obavezno i neophodno i da ce svuda izaci ne znam ni ja sta i da ce stedeti 500, 1000 dinara mesecno na struji i slicno...pa treba i razdvojiti uslove u kojima klime rade.
I naravno da niko nije toliko operisan, da ne vidi da mu je klima blatnjava od gradilista ili nekog treceg smaka sveta.
Isto je tako bilo i sa vakumiranjem, gde je neko to rekao i onda ovde vas xx koji nemate nikakve veze sa klimama, nastavilo to da ponavlja kao da ce klima bez toga crci posle nedelju dana.
Super stvar koju treba uraditi, ali bez koje split klimi 99% nista nece biti.
Ugradjene na stotine hiljada klima bez vakumiranja u Srbiji, pa rade bez problema.
Treba razdvojiti sta je zaista bitno, a sta manje.
Slazem se da treba postovati sto je vise moguce, ali nije svaka sitnica smak sveta.