Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam 2 pingvina Galantz 9-ke kupio za po 50eur POLOVNE. I jedaj je hladio 60kvm izolovane kuće, drugi samo jednu sobu od 30-ak kvm u drugoj (većoj) kuću. Radi to, samo spremi se na buku, i gledaj da ima DVA creva, da ti ne bi ulazio spoljašnji vreo vazduh u sobu jer ove sa jednim crevom isisavaju vazduh napolje u toku svog rada. A onda vruć vazduh spolja mora nekud da uđe. Treba da bušiš zid ili ugradiš "šablon" u prozor. Ova varijanta sa bušenjem zida je skupa, jer je crevo baš debelo.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Leto savršeno, mi smo se plašili vrućina, žena obezbedila Bergen klimu za svoje, i nismo još mogli da je isprobamo kako treba. Prvi utisak je da je skroz ok, duva 'ladno, kao u Bergenu. :)
Inače za ovih par dana koliko sam koristio on-off klime, nisam uopšte imao neku potrebu za inverter komforom.
Ova klima maltene nije korišćena, juče probali da je upale i izbaci F0 grešku, mašala. Javljam šta je bio problem.

Grešiš! A i ja grešim što se upuštam u rasprave. [emoji14]

Odustajem, i to već jedno treći put od ove teme. I uglavnom se pokajem kada se vratim... :p
Ne treba da odustajes od tebe vec da odustanes od rasprave s pojedinima. Ignore je majka, zivot je mnogo laksi posle toga ;)

Tapatalk from Poco loco

Pozz jedam savet ako moze , imam kucu 64 kvadrata hodnik je u sredini , zanima me da li je moguce hladiti celu kucu sa jednom klimom ako je stavim u hodnik ?

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Poslednja izmena:
Jako tesko, ali ce svakako svuda spustiti temperaturu ako se ne otvara po fazon 12 sati nista spolja i ako ne siba sunce, dakle roletne tamo gde je suncano.

Da da, ima twin rotor kompresor ali je ovaj model S12EQ ispod 500€ ovde kod nas u BL.

Ja bih tu uzeo taj LG bez razmisljanja.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Masa spoljne jedinice za s12eq je 25 kg, a za p12en 29 kg.

Ja sam 2 pingvina Galantz 9-ke kupio za po 50eur POLOVNE. I jedaj je hladio 60kvm izolovane kuće, drugi samo jednu sobu od 30-ak kvm u drugoj (većoj) kuću. Radi to, samo spremi se na buku, i gledaj da ima DVA creva, da ti ne bi ulazio spoljašnji vreo vazduh u sobu jer ove sa jednim crevom isisavaju vazduh napolje u toku svog rada. A onda vruć vazduh spolja mora nekud da uđe. Treba da bušiš zid ili ugradiš "šablon" u prozor. Ova varijanta sa bušenjem zida je skupa, jer je crevo baš debelo.

Slaba su ovde iskustva sa tim pingvinima da bi dobio preporuku.

Mada realno šta god kupiš nam neke razlike. Sve će raditi slično i dosta lošije od splita.

Ja bih lično, da moram, pogledao na oglasima nešto polovno i jeftino. Suludo mi je za pingvin dati 30k+

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Sagledacu i ponudu sto se tice polovnih, a polovnu bih uzimao eventualno ako naidjem na neki ok ocuvan model, mada sam vise za novu i na rate da otplatim. :smash:

A da, zaboravio sam da napomenem da mi soba ima 2 prozora i stalno sam osuncan, kako sunce prodje sa istoka, tako napadne sa juga.

Računaj da pingvina ne mozeš staviti u ćošak, mora imati prostora za crevo iza klime, tako da će ti stajati pola metra ispred zida. I crevo ili creva imaju bar 15cm u prečniku

Poslednja izmena:
Da li je realno da je ugradnja on/of klime 9000 rsd 1-2m instalacije (zavisi od servisa) a svaki naredni metar naplacaju 10e :zgran::zgran:
Ja imam jedno 5-6m bar znaci bez 100-120e nemogu proci a za kanalice nisam ni pitao :D To sigurno isto naplacuju bar 5e/m:zgran:

Poskupelo

Ma to nije moguce.
Mene su uveravali da je montaza i dalje 70 eur.

^Pa toeto. Kao sto rece kolega iznad 70-80eur sa 1 ili 2 m instalacije.
Edit: jel radio neko ukopavanje instalacije u zid. Kod mene je betonski zid u pitanju pa jel imate predstavu koliko se nappacuje za tako nesto.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Ni ne pokušavaj u betonski zid

Necu :)

^Pa toeto. Kao sto rece kolega iznad 70-80eur sa 1 ili 2 m instalacije.
Edit: jel radio neko ukopavanje instalacije u zid. Kod mene je betonski zid u pitanju pa jel imate predstavu koliko se nappacuje za tako nesto.

Ukopavao sam ja, u veoma tvrdu ciglu, 4.5m dužine. Štemao sam sam (jačim Hiltijem). I mogu reći da je ozbiljan posao.
U beton, još ako ima armature, još ako je vibro beton, zaboravi.

Ukopavanje zahteva kanal recimo oko 6x6 cm. Moze da se strpa i u nesto manje ali vrlo tesko (narocito u ako ima uglova) a i mora da dodje preko barem jedno 2 cm maltera.
Ako je u pitanju namesten stan bice cirkus.
Ja sam svih sest mojih klima ukopao u zid (puna cigla) ali je kuca bila pod renoviranjem (prazna) tako da nered nije predstavljao problem. Slicericu nemam pa sam sekao brusilicom dva slica a sredinu izbijao stemaricom.
Mnogo posla ali sad nemam nikakve vidljive instalacije kablova uticnica i sve spoljne jedinice su u istom nivou i sa sprata i iz prizemlja.

Poslednja izmena:
Jel neko iz BG nabavio Bergen klime? Mi smo uzeli dve i u poslovnici su nam dali kontakt majstora koji je ovlašćen za iste ali lik nam se nije javio a treba samo da dođe i vidi gde da ih ugradi pošto smo da kazemo komsiluk. Pa me zanima da li je samo jedan majstor u celom BG ovlascen za te klime?

Poslednja izmena:
Jel moze neka preporuka za on/off klimu 12 do 30-35k?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Vox IVA 1 12ie
Eto inverter za 38k. Možda ima i jeftinije. Koristi moj otac i za grejanje i ok mu se pokazala.

Gesendet von meinem Moto Z (2) mit Tapatalk

Ima bergen inverter 12 sa wifi za te pare ....

Midea izbacila novu seriju invertera za ovu godinu.

Ajde dva pitanja:
Kakve su ove Boš klime (šta je ispod haube) vrede li 45 000?
Pošto sam u prizemlju spoljna jedinica ide na fasadu, porodica mi probi glavu, da su videli da su ljudi stavljali "kavez" na spoljnu jedinicu. Ima li to smisla i smeta li to spoljnoj jedinici?
Kolika je to cifra? Cenim da to radi neki bravar?

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

^Pa ima smisla ako mislis da ce neko da ti klepi istu. Zavisi u kom kraju zivis. Mada ja sam to vidjao ranije da su ljudi stavljali, dok su klime bile egzotika i dosta skuplje nego danas.
Bosch je spominjana pre par stranica pa procitaj. Valjda prepakovana Midea ako sam zapamtio dobro.

Poslednja izmena:
Ta Vox Iva ima za 34k

Ajde dva pitanja:
Kakve su ove Boš klime (šta je ispod haube) vrede li 45 000?
Pošto sam u prizemlju spoljna jedinica ide na fasadu, porodica mi probi glavu, da su videli da su ljudi stavljali "kavez" na spoljnu jedinicu. Ima li to smisla i smeta li to spoljnoj jedinici?
Kolika je to cifra? Cenim da to radi neki bravar?

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
Bosch je Midea u šraf, sem ako nisu krenuli da kupuju od neke druge firme. Druga nalepnica i to je to.

@zuxor brusilicom po cigli...bilo veselo s prasinom :D

Nozem da seces [emoji1787]
Nije bas za ovu temu ali mozda nekome bude koristilo. Pre 10 dana sam kod sebe ubacivao struju i vodu u zidove ceo stan, nabuzio brusilicu i usisivač i prašine jedva da je bilo
https://youtu.be/5Az2pkMoygw
https://youtu.be/oGP53A3JCUo
Veći problem je bila buka pošto sam koristio neki stari Slobodin usisivač [emoji2]
Ceo posao oko montaže 15 min, 2 kolena par metara rebrastog creva fi32, kanta i malo krep trake za dihtovanje

Sent from my MI MIX 3

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno