Ako je sa gasom uteklo i ulje onda je problem, jer se kompresor podmazuje uljemImam jedno brzo pitanje. Klimi fali freona u sistemu, ne hladi nista na 22 stepena npr, ali tek na najnizoj temp (17) krene da hladi. Zvao sam servis, ali oni nece pre srede da dodju. Da li smem da koristim bez bojazni da mi ne crkne kompresor?
Da li ako postavis 17 hladi dobro?Imam jedno brzo pitanje. Klimi fali freona u sistemu, ne hladi nista na 22 stepena npr, ali tek na najnizoj temp (17) krene da hladi. Zvao sam servis, ali oni nece pre srede da dodju. Da li smem da koristim bez bojazni da mi ne crkne kompresor?
Najbolje da ga majstor pogleda.@zoxor Da, hladi, ali ne koliko treba. Na 22 mozda za nijansu hladniji vazduh u odnosu na prostoriju.
@nuk Sta ja znam, spoljnu nisam dirao, nije bas toliko prljava da ima sada naslage prasine (udaljena od ulice koja je iza kuce i na visokom je mestu). Unutrasnju nisam dirao, cistio prosle god, ali nije ni koriscena, mozda 10-ak puta tokom prethodne godine.
Ukljucivao na prelazno vreme, radila defrost nekih 30-45min, bilo mi je cudno. Klima nije inverter, cisto da napomenem.
Meni u jednoj prodavnici gde sam se raspitivao za klimu, rekli da imaju majstore za montažu i da je to 9000 rsdIzgleda da su se serviseri dogovorili oko minimalne cene rada. Neko je i ovde napomenio da je bio neki sastanak. Elem izgleda da je minimalna cena ugradnje 70e + 10e po metru. Ja sam zvao juce troje i svi su mi rekli odprilike tu cenu. Mozda je jos neko zvao ovih dana pa cisto da uporedimo.
Ja sam obavestio za sastanak.Izgleda da su se serviseri dogovorili oko minimalne cene rada. Neko je i ovde napomenio da je bio neki sastanak. Elem izgleda da je minimalna cena ugradnje 70e + 10e po metru. Ja sam zvao juce troje i svi su mi rekli odprilike tu cenu. Mozda je jos neko zvao ovih dana pa cisto da uporedimo.
Ja sam obavestio za sastanak.
Ali me razapese neki koji to ipak bolje znaju ili su bili uvredjeni da oni nisu obavesteni.
Prvo, to nije neki ooste vazan sastanak, nego najobicnije udruzenje koje je proizvoljno... dakle proizvoljno je da li ce neko biti clan istog.Ja sam obavestio za sastanak.
Ali me razapese neki koji to ipak bolje znaju ili su bili uvredjeni da oni nisu obavesteni.
Zamena celog kabla nije mali posao i zahteva ozbiljnije rasturanje klime.kabl klime ne dobacuje normalno do utičnice. da li da nekako nastavim kabl ili da napravim kao produžni, sa og utičnicom. fali oko 3m da se lepo upakuje u kanalice.
kako najbolje nastaviti? ili ako pravim produžni da li da ga uvucem u postojeću utičnicu ili na običan utikač? u oba slučaja bih koristio 3x1.5 licnasti od 4m.
ne mogu nikog da nadjem da mi zameni ceo kabl, očito svi imaju previše posla...
Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk
Nije bas za ovu temu ali mozda nekome bude koristilo. Pre 10 dana sam kod sebe ubacivao struju i vodu u zidove ceo stan, nabuzio brusilicu i usisivač i prašine jedva da je bilo
https://youtu.be/5Az2pkMoygw
https://youtu.be/oGP53A3JCUo
Veći problem je bila buka pošto sam koristio neki stari Slobodin usisivač [emoji2]
Ceo posao oko montaže 15 min, 2 kolena par metara rebrastog creva fi32, kanta i malo krep trake za dihtovanje
Sent from my MI MIX 3
Prvo, to nije neki ooste vazan sastanak, nego najobicnije udruzenje koje je proizvoljno... dakle proizvoljno je da li ce neko biti clan istog.
Prica se o postavljanju i proveri standarda, a realna pozadina udruzenja je da se kartelski podigne cena ugradnje i profit clanova.
To sto rade je ilegalno i nije nesto cime se treba hvaliti.
Od tog udruzenja, musterijama moze biti samo losije.
Ovaj tekst pokazuje sta se prica, a komentar ispod sta se zapravo radi tu.
![]()
Prvo, to nije neki ooste vazan sastanak, nego najobicnije udruzenje koje je proizvoljno... dakle proizvoljno je da li ce neko biti clan istog.
Prica se o postavljanju i proveri standarda, a realna pozadina udruzenja je da se kartelski podigne cena ugradnje i profit clanova.
To sto rade je ilegalno i nije nesto cime se treba hvaliti.
Od tog udruzenja, musterijama moze biti samo losije.
Ovaj tekst pokazuje sta se prica, a komentar ispod sta se zapravo radi tu.
![]()
Nije bas za ovu temu ali mozda nekome bude koristilo. Pre 10 dana sam kod sebe ubacivao struju i vodu u zidove ceo stan, nabuzio brusilicu i usisivač i prašine jedva da je bilo
https://youtu.be/5Az2pkMoygw
https://youtu.be/oGP53A3JCUo
Veći problem je bila buka pošto sam koristio neki stari Slobodin usisivač [emoji2]
Ceo posao oko montaže 15 min, 2 kolena par metara rebrastog creva fi32, kanta i malo krep trake za dihtovanje
Hvala za predlog, odlična ideja![]()
Za limenu garažu mož' da prođeNaravno, pa 5 litra vode, sigurno ce litar dva da ode u vazduh pa u zidove. Nije to nikako resenje.
Zamena celog kabla nije mali posao i zahteva ozbiljnije rasturanje klime.
Kako god da nastavis kabal nece mu smetati samo da su spojevi dobri nesto kao ovako: https://youtu.be/tvcwAgxFvI8
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari