Pozdrav svima,
Potrebna mi je pomoć oko izbora klima, kao i pozicije gde bih ih stavio. Naime kupio sam stan u staroj gradnji sa centralnim grejanjem u kome je sad gradilište, sve je oguljeno do zidova.
Mislim da je idealno vreme da ugradimo spoljne jedinice sa šlicovanjem instalacije (cevi, struja, odvod kondenza) u zid, ali bez postavljanja unutrašnje jedinice. Unutrašnje jedinice bih postavljao posle svih prljavih radova (krečenja gletovanja, postavljanja parketa).
Ima oko 73m2 (tako da bi verovatno trebale bar dve klime) i južno je orjentisan, na najvećem udaru sunca bi bila velika spavaća soba. Klime bi prvenstveno bile korišćene za hladjenje, eventualno za grejanje do 15og oktobra kada kreće grejanje.
Što se tiče pozicija, mislio sam da 12ica ide u dnevnu sobu iznad ugaone gar. i da duva ka trpezariji... a 9ku ili 7icu bih postavio u veliku spavaću sobu iznad stolarije na kutiju od roletne da duva ka hodniku.
Bitno mi je da ta druga klima u spavaćoj sobi bude što tiša.
Ono što bih ja voleo, najviše zbog estetike je kasetna u dnevnoj u spušten plafon... a kanalska u spavaćoj takođe u spušten plafon, ali drugo su moje mogućnosti, budžet je oko 120k eventulno do 150k na mišiće, za obe klime sa ugradnjom.
https://we.tl/t-xvwATRA1ORPogledajte prilog 269308