Nekoliko podataka o potrosnji klima uredjaja u proteklom zimskom periodu.
Midea mission 12 klima je za grejanje 20 kvm. u periodu od 01.11.2018.godine pa do 01.04.2019.godine ( 5 meseci ) potrosila tacno 1615 Kwh. sto znaci da je u proseku trosila 323Kwh. mesecno u pomenutom periodu.
Klima Gree Change 09 je za grejanje 16, 3 kvm. u merenom periodu od 01.12.2018.godine pa do 01.04.2019. godine potrosila tacno 999,6 Kwh odnosno 1000 Kwh sto znaci da je u proseku ta klima trosila 250 Kwh.mesecno.
Temperatura u prostorijama ( u dva razlicita odvojena stambena objekta ) koje su se grejale klimama nisu nikada bile ispod 24 stepena a uglavnom je to bilo oko 25 stepeni, bas za boravak u atletskoj majici.
Da li su pomenute klime malo ili puno pojedinacno potrosile u ovom periodu u odnosu na neke druge to zaista ne znam , medjutim znam da sam njihovim ucinkom prezadovoljan narocito ako znam sve troskove plus iznose na racunima za struju koje sam ranijih godina placao za grejanje u zimskom periodu.Definitivno posle dve godine koriscenja takvog nacina grejanja, mogu reci da je po mom licnom misljenju, grejanje klima uredjajima novije generacije ubedljivo najjeftiniji i najekonomicniji nacin grejanja manjeg prostora u kuci , odnosno verovatno i najefikasniji vid grejanja u stanovima stambenih zgrada.