Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nema šanse da ti sa nekoliko dana minusa u Srbiji grejni kabl potroši 50-ak kWh. Toliko bi otprilike potrošio da je stalno uključen.
Dobro, mozda sam ga malo preterao :)
Trenutno je LU 10kWh stedljivija od prvog decembra, ali se kod Viola vise otvara, cale otvara u dnevnoj i kuhinji barem 3, 4 puta dnevno, jer puse, dok sam se ja navikao na jednom dnevno.

LT suv ko barut. Sa donje strane zna da visi led, ali se nikada ne penje po izmenjivaču. Defrost je ultra efikasan, ali zato potraje i do 15min. Gledao sam po netu razne grejne kablove, i taman kad sam rešio koji kabl i kako ga povezati onu zimu kad je bilo -19°C sam ispratio rad i skontao da mi grejni kabl uopšte ne treba. Pri defrostu se sve otopi. Dok kod LMCE to nije tako, i u tacni bude leda, ali prošle zime nije bilo potrebe za akrobacijama i odleđivanjem iako je bilo do -10°C nekih 7 dana za redom. Mada led se skupljao polako, i da je potrajala ta zimuština verovatno bi radila džezva. Od tri klime, dve su kritične, jer nekako sneg baš trpa po njima. Još je -10°C na granici grejanja onog neizolovanog prostora, pa su klime upregnute. Srećom kotao na pelet je uvek u pripravnosti, pa se automatski uključuje ako sobna temp padne ispod 22°C.

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Sada sam proverio obe moje 12LM. Obe su čiste i suve, nema nikakvog leda. Isto i 12LU.

Sent from my MIX 2 using Tapatalk

Kod mene sve suvo do sad, videcu ujutru a i u lokalu na LU kakva je situacija. Mada svuda je skinuto sve tako da voda moze slobodno da otice. Izgubio sam one zice, to je dobro radilo :D
Koliko trosi grejac kod Viole i kad se ukljucuje?

-11 trenutna spoljna, bosch12 samo šapuće na 360w potrošnje. Podešena na 24°C, unutrašnja temp. u najdaljem delu sobe 23°C. Spoljna suva.
Zašto se ove poruke sa tolikim kašnjenjem odobravaju ili to važi samo za nove članove? Dok se poruka postavi već se nekoliko stranica ispiše pa ostane neprimećena. Pitanje za administratore?

Kod mene Nocria sljaka kao sat. Napolju je ledara, potrosnja mi je "laganih" 1100W. Kazem laganih jer moze da potegne jos 2.5X toliko na maksimumu.
Grejac tacne mi je apsolutno nepotrebna investicija bila nista se u tacni ne zadrzava. Ja sam se spremao za varijantu da svaki dan bude -15 ali i tada imam lufta. Ne znam na koliko vremenski radi defrost, ne pratim stvarno ali za tacno 10 minuta ga zavrsi. Temp mi je pala za 0.5c, licno, neprimetno za mene, u majci sam sve vreme. Posle defrosta se zaletela na 2400W, przi ispred sebe. Posle par minuta se vrati na 1100W i to je to.
Za mene zime nema ;)

Tapatalk from Poco loco

Sad bacih pogled, LT troši 446W. Greje 30m^2. Namešten na 23°C, u prostoriji 23.2°C. Sve vreme u Eko modu. Ako bude ispod -10°C ugasiću Eko mod. Mada, cenim da je razlika samo u manjem zaletanju nakon defrosta. Suma sumarum, sa ovom klimom imam lufta do -25°C [emoji23]

Po RHMZ u ZR oko ponoci bilo -12c , to je verovatno na obodu grada , kod mene na terasi iza klime izmereno -9c , sad je -6c , klima trosi 360w i drzi 23.5c u stanu sa podesenih 24c , greje se 45m2 ..

Nisam bio u kući nedelju dana, Viola na off. Sva je bila u snegu i od leda, kad sam je pustio odmah je krenula da odmrzava, to je pišalo iz nje bukvalno. Ostalo malo snega na vrhu spoljne samo koje sam obrisao rukom. Extra :)
Šteta što nemam neki merač, sigurno je posrkala boga oca al bar nema cimanja nikakvog.

Meni se desava cudna stvar na dve klime i to je pocelo sad na ovom minusu,midea 12 i leca7,namestene na 23 stepena obe,u sobama ajde skoro tacna temperatura,leca inace kao i svaki fujitsu kad dostigne temp ona smanji duvanje nebitno na koliko je stavljeno da duva dok je midea duvala uvek onako kako je namesteno,a sada obe kao nesto duvkaju tek tek i trose po 330w,tj kao rade nesto a ne greju,nadam se da sam uspeo da docaram,jos midea digne krilca gore kao da radi defrost a ne radi i iz nje tek tek izlazi vazduh(tako se ponasa kad dostigne zadatu tempereturu i ugasi kompresor ali sad ne gasi i ne verujem da je bas zagrejala toliko),nadam se da sam uspeo da docaram sta se desava i da li neko ima slican problem?

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Pa ako održavaju temp, onda i rade, zar ne?

Pa ako održavaju temp, onda i rade, zar ne?

Jeste ali ne rade kako su radile do sada,znaci kad je nula ili ajde do -5 one stalno rade tj peraja su dole i duvaju(kako je koja podesena) i trose koliko trose,sada npr midea trosi ali peraja gore i ne duva skoro nista(tj kao kad zagreje bas prostoriju pa digne peraja i turbina vrti i mesa vazduh samo sto tada trosi onoliko koliko trosi ventilator a sada trosi kao da radi)

Pa radi defrost

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Nema šta drugo. Oko nule 100% vlažnost, i svaki čas eto klime u defrostu. Mada sa 300W na grejanju ne bi trebalo na manje od 1,5h da ide u defrost

Ljudi ne radi defrost,znaci trosi 330-340w,dignuta krilca i kao samo da mesa vazduh,znam sta je defrost i kako izgleda i na fujitsu,gree i midea klimama i koliko traje i koliko trosi kad radi defrosf i kako se klima tada ponasa.

I kako izgleda kada radi defrost? :)

Napisao si gore da znaš...

Kako izgleda?
Podigne krilca troši struju a ne greje, baš kako si opisao.

Druze nije defrost,kad radi defrost na midei pise df,podigne potrosnju na skoro 800w,drnda jace,cuje se sistanje freona,napolju se topi sve,itd.,to traje oko 10 min,ovo ne radi tako vec kako sam opisao gore,nije ni bitno sta i kako jer ocigledno ako nesto napises sto je cudno odma te smatraju ili ludim ili glupim.
Ugasio sam je iz struje na 10 min pa cu videti kad se vratim s posla kako se ponasa.

Znači Midea ne greje, digla krilca, ne duva, vuče 300-tinjak vati, ali ne piše df? A Fujitsu? Jel blinka (na kratko se ugasi) power led?

Tako je za mideu,fujitsu se ponasa tako da kao da mu je toplo super i smanjio je low brzini,znaci tek tek duva,dole peraja i izlazi toplo ali bas slabo duva,malo mi je apsurdno da kad je 0 on greje sa nekih 300 i drzi duvanje na drugoj brzini a kad je -10 on smanji skroz a trosi vise,fujitsu jos mogu i da skont da je to skoro i ok ali midea mi je cudna skroz,videcemo popodne kako se ponasa.
Ne blinka nista(znam kako radi defrost fujitsu)

Midea ti se ponasa kao da je postigla temperaturu i pravi pauzu...

Huawei mate 10 lite

A troši kao da greje?

Tako je za mideu,fujitsu se ponasa tako da kao da mu je toplo super i smanjio je low brzini,znaci tek tek duva,dole peraja i izlazi toplo ali bas slabo duva,malo mi je apsurdno da kad je 0 on greje sa nekih 300 i drzi duvanje na drugoj brzini a kad je -10 on smanji skroz a trosi vise,fujitsu jos mogu i da skont da je to skoro i ok ali midea mi je cudna skroz,videcemo popodne kako se ponasa.
Ne blinka nista(znam kako radi defrost fujitsu)

Smanjen je kapacitet grejanja jer je blago zaledjena spoljna a nije još dovoljno zaledjena da bi radila defrost. Podigla je krilca i smanjila duvanje jer bi inače duvala hladno. Čim odradi defrost biće sve ok. Izazovi mu odledjavanje tako što ćeš pojačati grejanje za stepen—dva, ona će pojuriti i počeće da radi df.

Midea ti se ponasa kao da je postigla temperaturu i pravi pauzu...

Huawei mate 10 lite
Tako je Cimo i Jozza,ona kad dostigne digne peraja,ugasi kompresor i vrti polako vazduh i trosi tipa 20w a sada isto to i to na -10(cisto sumnjam da je bas toliko nagrejala da gasi sve kao kad je plus napolju) samo sto trosi preko 300w.

Romeo, a koliko dugo tako Midea radi? Da li ikada sama izadje iz tog "moda"? Sta se dogodi ako dignes setovanu temperaturu za 2-3C dok drzi usmerivac (krilca kako ti kazes) podignut i samo mesa vazduh? Da li spusti usmerivac i krene da greje, tj. duva pri podizanju setovane temperature?

Romeo, a koliko dugo tako Midea radi? Da li ikada sama izadje iz tog "moda"? Sta se dogodi ako dignes setovanu temperaturu za 2-3C dok drzi usmerivac (krilca kako ti kazes) podignut i samo mesa vazduh? Da li spusti usmerivac i krene da greje, tj. duva pri podizanju setovane temperature?
Pa juce je radila po prilicno dugo tako i ja je nisam uhvatio da je menjala,onda je pojacam na 26 i cekam par minuta i pocne da greje,a kad je u tom ludom modu ni spustanje krilaca ne reaguje ni promena brzine ventilatora.

Promena položaja krilaca i fan brzine nije moguća samo u defrost modu. U svakom drugom mora odmah da odreaguje

Tako je ali nije radila defrost,ne znam zasto se tako ponasala,devojka kaze da je sada ok,duva,greje,sve kako treba,ako se ponovi snimicu pa cu okaciti.

Kao da se zaglupela

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno