Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja sam sa kotla se prebacio na klime i racuni za struju su prepolovljeni,kotao ima jedan ili vise grejaca od 6 ili vise kilovata i tu nema modulacije.

Nema "modulacija" (ne znam ko je taj termin izmislio) mnogo veze sa ustedom vec zakon termodinamike po kom osnovu radi rashladna masina i "prebacuje" odredjenu kolicinu energije sa nize na vislju temperaturu uz ulaganje energije (struje) visestruko manje od dobijene.

Tapatalkkal küldve az én SM-G955F eszközömről

Poslednja izmena:
Modulira je izraz prenet sa hr foruma na sve ostale forume ex yu prostora. Stariji članovi sa ove teme su preneli taj izraz ali u varijanti za srpski jezik Modulacija na bench.....kao što i sam znaš.
A ti pošto si najstručniji iz ove oblasti daj svoj stručni doprinos pa ispravi nepravilnost, nije bitno sa nacionalnog ali je bitno sa stručne tačke gledišta: koji je adekvatan izraz u srpskom jeziku za 'Modulaciju', raspon potrošnje klima uređaja zovemo.....?

Послато са Tab2A7-10F уз помоћ Тапатока

Moram da priznam da ima "modulacija" nekog smisla.
Sto niza frekvencija tim bolje [emoji16]
4bfd05f69821f2d14e0e6574bc9bed1b.jpg

:) :) :)

Nisam nasao na engleskom ali je razumljivo.
Razlika fix obican i hibridni inverter.
Nije ni svaki inverter isti niti su samo neka brojka na papiru po kome je neki "bolji" ili kako ono kazu "efikasniji" ima tu mnogo toga u pozadini konkretno u hardveru sto se ne vidi.
e93f5ff48a51ff8d3177feb58981274e.jpg

Naravno da ce racuni za struju biti manji kod klima, jer za istu potrosenu struju klima daje vise toplote. Ja sam mislio na subjektivni osecaj toplote u prostoru, iako je u prostoriji postignuta temperatura, bez zracenja nekog grejnog tela imacete utisak da je hladnije ako imate veci broj spoljnih zidova, narocito bez izolacije. To je moj utisak. A kotao ne radi uvek punom snagom, na odrzavanju je to dosta manje, zavisi od toplotnih gubitaka, problem je sto uglavnom radi kada je skupa tarifa.

Poslednja izmena:
Naravno da ce racuni za struju biti manji kod klima, jer za istu potrosenu struju klima daje vise toplote. Ja sam mislio na subjektivni osecaj toplote u prostoru, iako je u prostoriji postignuta temperature, bez zracenja nekog grejnog tela imacete utisak da je hladnije ako imate veci broj spoljnih zidova, narocito bez izolacije. To je moj utisak.
Naravno ako nema izolacije onda gruva furunce usi crvene ali noge hladne [emoji16]

Pa da, to je to. Zato midea na 18-ici kao da ima 3 stepena modulacije. Toshiba je to dovela do savrsenstva.

Tapatalk from Poco loco

Predlažem tema da promeni naziv u "Klima uređaji - svaki cigo svoga konja hvali" [emoji16]

Sajber nema Tošibu. A ništa nije ni lagao, Mission18 menja snagu u diskretnim koracima, nema glatke promen snage i obrtaja kompresora

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Predlažem tema da promeni naziv u "Klima uređaji - svaki cigo svoga konja hvali" [emoji16]
Naravno da nemam Toshibu i nisam zato to napisao. Toshibu bih uzeo najradije ali kod nas je bas bas skupa pa me to malo odbija. To ne znaci da ne znam sta valja.
Inace, imam Nocriu pa me ne cujes da je hvalim na sva usta jer i nije za svakoga. Realan sam skroz, toshiba razbija s kompresorima.

Tapatalk from Poco loco

Novi Suzumi nema dvostruki rotacioni kompresor. Tako da se veoma isplati kupiti stari model, dok ima.

Ebiga, treba iskesirati soma i po za klimu. Kome treba vise klima, nakupi se cifra.

Valjda će biti neka rasprodaja

Evo za "kućicu" iz uputstva. A našao sam na netu i ovo:

"This mode allows the indoor unit to extract air from the room. if the room is very hot, you can enable this to cool the room down very quickly. It can also be used to remove odors from the room quickly."
6721ae7603135f4a407b1e563b362f3d.jpg
Evo iz mog uputstva, originalnog na engleskom i ovog na srpskom.
d4517977429bc3b46580f6629df630e0.jpg
3e651bd6ee650d5d841115fa7c9009df.jpg

Naravno da nemam Toshibu i nisam zato to napisao. Toshibu bih uzeo najradije ali kod nas je bas bas skupa pa me to malo odbija. To ne znaci da ne znam sta valja.
Inace, imam Nocriu pa me ne cujes da je hvalim na sva usta jer i nije za svakoga. Realan sam skroz, toshiba razbija s kompresorima.

Tapatalk from Poco loco

Jesi zadovolja sa Nocriu ?

Može mala pomoć oko podešavanja offseta za FJ LMCE.

U uputstvu stoji ovako:

3) Room temperature sensor control for heating
Depending on the installed environment, correction of the room temperature sensor may be required.
Select the appropriate control setting according to the installed environment.
Function number Setting value Setting description Factory setting
00 Standard ♦
01 Lower control
31 02 Slightly higher control
03 Higher control

E sad ja želim da ako na daljincu stavim recimo 25 da on greje na 26. Za to mi treba 01 ili 03 podešavanje?

Da, ali to nije isto sto i ventilacija.
Iskreno, nisam siguran da to ista radi, ja nisam izvalio.

Drzao sam health i ozracavanje zajedno, sada probao da iskljucim health.
Iskreno, ja i dalje mislim da je to sve gimmick i da ne sluzi nicemu :)

Konačno sam preuzeo klimu, malo smo se naterali oko daljinskog, pa sam na kraju umesto daljinskog dobio usisivač :) . Ugradnja od nedelje, pa javljam utiske. Model je cs-xe12pkew/cu-e12pke

Platio si osrednju klimu a dobio nadprosečnu klimu i usisivač :)

Platio si osrednju klimu a dobio nadprosečnu klimu i usisivač :)

+1
Povuče do 1700 wati struje a daje do 6kw, za te pare nema dalje šta da traži.

A meni crkao moj on of LG, dvanaest godina verne službe. Srećom uvek imam bekap. Francuski radijator, za 24 časa rada potrošio 12kw časova struje na srednjoj spoljnoj temperaturi 4 stepena C. Znači na proleće nova klima -:)

@ficoman
Super kupovina. Kako si resio daljinac, da li moze neki univerzalni ili?

Daljinac cu da uzmem najjeftiniji univerzalni, dok ne stigne da AliExpress gde je 15 dolara, zamenski.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno