Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koju aplikaciju koristite za IR daljinski klime? Imam Midea klime ali nema ih ponuđenih u LG Remote. Znam da postoji aplikacija ali ne mogu da se setim kako se zove.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Ja koristim mi remote

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
a29c7aca6fe13d797d24702be1e5fa12.jpg

A ovaj naš naručio od kineza tri diviziona FK-3. Da je čitao ovaj forum nebi to uradio ;)

Послато са Tab2A7-10F уз помоћ Тапатока
Nisam ja principijelno protiv kineske tehnike. Aman, pa danas se sve pravi u Kini. Nije problem u hardveru već u trudu da se softver ispegla. To smo videli na primeru Midea Mission, gde je 18-ca na našem tržištu druga, a 12-ca treća generacija. I 12-ca radi super. Zato i služi ovaj forum, da se izbegne kajanje, a ja se i dalje sećam stresa nakon što sam platio one tri 18-ce, a ono ne radi kako Bog zapoveda. Klime su lepe na oko, velike unutrašnje, snage na preter, al' ponaša se ko slon u staklari. Bar u uslovima kod mojih u kući (tri klime greju 100kvm manje više spojenog prostora). A onaj PVO je čudo za te pare, samo da ga i kupimo ;)

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Imam on\off Venting (oem midea verovatno) 12. Grejem sad sa njom zadnjih par meseci jer me mrzi da cistim pec na pelet. Elektronika je blago receno krs (ne pali uvek iz prve grejanje, cudno se ponasa, pitanje da li uopste radi termostat). Glupo je nesto i traziti sad, jer klima je uzeta cisto leti kad upece da se malo razladim (za leto sam je mozda 7-10 dana palio, a i tu cudno se ponasa, hladi dobro, ali termostat kao da nema, ili je jako neprecizan). Imam pitanje u vezi nacina rada: ona i kad hladi i kad greje (nebitno od postignute temperature ili spoljasnje) radi sa prekidima, nekih 5 min duva, pa stane na neko vreme pa ponovo duva, i tako u krug. Jel to princip rada tih on\off klima ili do ludacke elektronike konkretnog modela?

Ta venting Klima veze nema sa mideom (koja je u proseku i najjeftinija koštala duplo više) a onda je koštala svega 9999din i bila najjeftinija na tržištu pa su je ljudi kupovali.

Tako radi ta klima i dobro je dok jos uvek radi jer su to već matore klime skoro 10godina

Poslednja izmena:
@bakara, ova je nova. Kupljena na prolece za nekih 28k. Model VSS-12NTR4. R410A.

Onda sam ja nešto pobrkao [emoji3]

@Mlan85,ja imam duplo manju prostoriju sa amberom pa mi sada ne gasi non stop.Kada sam je ugradio tako je bilo jer je bila spoljna 20ak stepeni,klimu drzim na 23c i na prvoj brzini.Ugasi se ona ali je u prostoriji bas toplo,kao na parnom grejanju.Sad za potrosnju nemam pojma posto nemam merac ali videcu na racunu za struju kakva je situacija.Ja sam za sada zadovoljan sa klimom samo sto sam mogao da prodjem mnogo jeftinije sa nekim slabijim modelom

Amber Nordik je mrcina

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Verovatno ta kod Milana ima neki problem, nema ga Xeroj da javi sad kako je zahladnelo da se uporedi, nije valjda opet banovan?
Kod mene sve 4 rade, LGC su na 22c, LLCA na 20c preko dana a uvece ako je minus na 21c, unutra milina. Oko 1.2kW/h je potrosnja celog domacinstva danas.

Poslednja izmena:
Jedno pitanje za znalce, Fujitsu KGTA koristi kompresor koji se zove DA092MJB. U opisu piše da je BLDC motor, 6 pole. To me neodoljivo podseća na LG kompresor.

Ima li neko service manual za nokriju?
Hvala!

Tapatalkkal küldve az én SM-G955F eszközömről

Djalf: Razumem da neko ume malo da uvelica , ali ti sa 4 klime potrosis 1,2kw na dan sad kad je temperatura oko 0 to su klasicne ribolovacke price...

Poslednja izmena:
Djalf: Razumem da neko ume malo da uvelica , ali ti sa 4 klime potrosis 1,2kw na dan sad kad je temperatura oko 0 to su klasicne ribolovacke price...
1.2kw na sat je verovatno mislio, ne odgovori mi, jel toplo u stanu, može li da zagreje bez izolacije

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Da li je za svaki Fijitsu ovako jadno servisno uputstvo?

1.2kw na sat je verovatno mislio

1 kW - snaga
1 kWh - energija
kW/h je nepostojeća jedinica, tolike godine na temi, nije valjda toliko teško zapamtiti da se izbegnu nesporazumi.

Svi znaju šta sam hteo reći, jedino tvoja doktrina može da napravi zabunu [emoji6]

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Još da mi neko objasni u čemu je razlika između kw na čas, kw na dan i kw na minut u tom novokomponovanom mernom sistemu. ;) Mudar svet je smislio zvanične merne jedinice, stvarno nema potrebe da se na forumu smišljaju nove.

Jedno pitanje za znalce, Fujitsu KGTA koristi kompresor koji se zove DA092MJB. U opisu piše da je BLDC motor, 6 pole. To me neodoljivo podseća na LG kompresor.

Po oznaci moze da bude Toshiba.

Po oznaci moze da bude Toshiba.

Ako ti tako kažeš onda je Tošiba, rešena misterija.

Ako ti tako kažeš onda je Tošiba, rešena misterija.

Pa ne mogu biti siguran posto ne mozemo da nabavimo rezervne delove koji nisu ugradjene u Toshibin uredjaj iako su Toshibine proizvodnje ali oznaka lici na ostale kompresore za 410

Taj kompresor ne radi na 410 već na R32.

@Milan85
1.2kW po satu naravno. Ali bitno je da napadate vi koji nemate Fujitsu :p

Samo da javim za sada Midea radi savrseno,tiha,lepo greje,ne krcka nista,setovana na 24 i potrosnja 330w na sat u proseku,nocu je smanjim na 22 i to mi je pretoplo za spavacu,ni najmanje ne zaostaje za llc modelom na ovoj temperaturi,videcemo kad ode u minus ali mislim da ce i tu odraditi odlicno posao.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Taj kompresor ne radi na 410 već na R32.

Toshibini kompresori na 32 su DX NX ranije sada su KTN KTX
Inace trenutno aktuelno kod toshibe je radikalno smanjivanje kolicine punjenja sa R410a
zbog sve strozijih ekoloskih propisa.
Naravno nije rec o beloj tehnici pa nikoga od prisutnih nece ni interesovati.
kg freona 410 u eu je oko 60 eura.

@ Romeo,nisam ispratio koji prostor grejes sa tom midea klimom?

Huawei mate 10 lite

Duk: izvini ne odgovorih ti pitao si jel moze da zagreje , greje bez problema 40kv i cak i hodnik moze da zagreje ,imam utisak da moze 60kv bez problema da greje ali sam siguran da bi i tu radila kao on/of.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno