- Učlanjen(a)
- 25.09.2008
- Poena
- 915
Uklonjeno.
To i da postoji bile bi bacene pare. U danasnje vreme to je suludo.A ima li on/off klima da su "klasa", da tiho rade, da imaju krilca za levo/desno koja se daljinskim podesavaju i da "ne smrdulji" kao neke vec spominjane... ?
Toshiba (TO šiba (ko ludo)) u Daiseikai verziji je opako skupa, Fujitsu LUC (a mozda i LT ako su iste-slicne unutrasnje) smrducka (NEDOPUSTIVO), Gree Amber (kao da je neki "zaheb") i sl. pa da se "ne bacaju pare" na inverter vec sta je vrh od on/off klima, ako postoji nesto takvo sada?
dulenator
Da to je ta klima .. Samo da znas , ima opciju za wifi ali se wifi usb dodatno naplacuje oko 5-6.000 din ..
Skopljan4e
Amber Nordic nije Nordic zato sto treba da hladi tamo negde u Grckoj u toplu zonu.
Pokazao sam video da na hlagenju radi i sa 150W model Amber12, a to znaci da masina-kompresor moze da ide nisko i ima mali minimum.
Ali model je Nordic i Prioritet je grejanje, a to znaci da na izduvu najniza T nikad neide ispod 35C i najcesce je oko 40C sto pruza ugodan osecaj da vas nesto stvarno greje, model nije predvigjen da u mesec Oktobar/Novembar sa prosecnom spoljasnom od +20C duva hladno i trosi malo.
Kod mene danas, na prosecnu +20 vanjsku Amber Nordik za 10sati mereno potrosio jedva 0,9Kw(nijedan kilovat). A evo i kako to postizem.
Svi koji koriste GREE klime treba da znaju (a sigurno neznaju) da se moze korigovati senzor unutrasnje zavisno od montaze, a posto nikad to nisu podesili onda im i temperatura unutra visa od zadate i potrosnja naravno veca jer to ide u paket.
Ugasis klimu iz stekera da nema napon ...saceka se 2~5min da se oladi elektronika.
Posle 5min ukljucis opet kabel u struju a klima ostane ugasena.
Onda podesis daljinac na jedan od ovih 4 nacina i snjim upalis klimu i koregujes senzor klime. U roku od 30sekundi nakon ukljucivanja daljincem treba se brzo (za 5sekundi) iskucati "+,-,+,-,+,-".
To set 3C temp. compensation: in heating mode, set temp at 17℃, then within 5 second ,press button"+,-,+,-,+,-" , there will display 3 on IDU, heating light shining 3 times
To set 2C temp. compensation: in heating mode, set temp at 18℃, then within 5 second ,press button"+,-,+,-,+,-" , there will display 2 on IDU, heating light shining 2 times
To set 1C temp. compensation: in heating mode, set temp at 19℃, then within 5 second ,press button"+,-,+,-,+,-" , there will display 1 on IDU, heating light shining 1 times
To set 0C temp. compensation: in heating mode, set temp at 20℃, then within 5 second ,press button"+,-,+,-,+,-" , there will display 0 on IDU, heating light shining 4 times
Ovo se zove Temperaturna Kompenzacija, i ja u momentu dok su ove vrucine koristim kompenzacija =0C ili na Engleski 0C temp. compensation. Default za sve Gree klime je +2C kompenzacija.
Znaci upalim klimu sa podesenim daljincem na grejanje i zadatu +20C, i u roku od 30sekundi od momenta ukljucivanja ukucam brzo "+,-,+,-,+,-", onda na displeju zatrepce 4 puta "0" i senzor je podesen na kompenzaciju +0C.
Ne koristim IFeel jer IFeel ponisti sve ovo i klima tada radi bez prestanka, negasi uopste al i temperatura unutra postane previsoka(i potrosi mnogo vise).
Postavljena mi je na AutoFan, zadata 25C, IFeel iskljucen i to je to...klima upali par puta dnevno i odrzava 23C~24C unutra, ovako podesena radice kao On/Off, upalice par puta dnevno kao i vecine japanaca koje ovde vidimo da isto rade kao On/Off i potrose malo.
Zasto 25 zadata mozda se neko upita....zato sto kad imam zadatu 25C i imam +0C kompenzacije onda na plafonu gde je klima senzor treba biti koliko ? Pa meni bude tacno 25C ili +2C vise od one sto zelim postici unutra a se moze izmeriti na normalnih 1,5m od poda TJEST 23c. Klima mije na 5cm od tavana -plafona pa kad na plafonu bude 25C onda mi je na 1,5m visine unutrasnja 23C...mislim da netrebam naglasavati i da je jasno da se treba izmeriti Temperatura kod usisa klime, a ta temperatura ovisi od nacina montaze i izolacije prostora.
Ne preteruj, ovo je dobra informacija koja neće rešiti modulaciju, 150w na hlađenju je ok, al hlađenje nije grejanjeRespekt matori! Konacno neko krsteno objasnjenje. Niko nije ni znao da ovako nesto postoji. Mozda se Amber preporodi posle ovoga. Sada vec sve dobija nekog smisla.
Tapatalk from Poco loco
Ok, slazem se da nije resenje nikako, nije sjajno ali makar objasnjava sta se desava. Ako je klima setovana da je temp na izduvu minimum 35c onda je jasno zbog cega je modulacija losa. Dali mozda ima nekog SW resenja za to ne znam, nisam optimista ali ne treba ni to iskljuciti iako je naucna fantastika.Ne preteruj, ovo je dobra informacija koja neće rešiti modulaciju, 150w na hlađenju je ok, al hlađenje nije grejanje
Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari