Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Što kaže Ćimo, kinez greje pa rastura, i tu stvarno nema greške. Jedini je problem sa Mission18 bio što krene da greje na 1500W pa spušta do 800W i onda ugasi. I tako u krug. A mogla bi opušteno da održava na nekih 300-400W, bar tada kad sam testirao. Problem je što se laže u specifikacijama i prodaju se "uda za munje" za bubrege. Platiš jedno, dobiješ drugo. Hardver je na prvu ruku izgledao impresivno, ali softver je neadekvatan. Sa Amberom se nećete posmrzavati, i lepo ćete se ogrejati kad bude baš hladno, i tu nema greške. Jedino što će da se često pali i gasi u prelaznim periodima, zbog "štamparske greške" u specifikaciji.
Glavni razlog zbog koga se ovde preporučuju japanci je zato što mogu da se daju preporuke bez da posle neko kaže "prevarili su me". Sa kinezima je to lutrija, neki rade odlično (Mission12) neki ko slon u staklari (Mission18). Sa druge strane često se preteruje sa snagom klime, tj kupuju se jači uređaji jer je naš čovek navikao na onu "što jače to bolje". Ja sam se na tu filozofiju opekao sa Mission18, a Fujitsu 12LMCE odradile prošlu zimu bez greške. 3 komada grejalo 100kvm. Centralno na pelet paljeno samo kad smo imali rodbinu u gostima, pa smo morali da grejemo 150kvm. U okolini Beograda ima jako malo dana u godinu kad je temperatura ispod -10°C, tako da isplanirati grejanje do te temperature i nije greh. Za manje od toga dodatna grejalica završava posao. Znam kako se @Milan85 oseća, dao je ozbiljne pare za klima uređaj i normalno je da se oseća prevarenim. Ja sam svoj Fujitsu LT kupio nakon što sam zatekao trudnu ženu kako plače pored mlake TA peći. Da sam bio malo pametniji mogao sam proći jeftinije, ali nije mi se dalo da rizikujem. Zbog toga i razumem želju da se kupi "prava stvar", i ne treba čoveka osuđivati, nije je kupio da mu se uklapa iz tapete.

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
LT bi pojela tu kvadraturu bez problema, ali ti znas da ne bi, na osnovu cega? Nisi imao nijednu klimu do sad verovatno ali znas da LT nece ugrejati. Meni to nije jasno.
Naucite da ne trosi klima vec objekat, tu gresite. Resenja stapom i kanapom i kupovina neproverenih uredjaja dovodi do kukanja i nezadovoljstva.
Ja koliko znam normalan covek kao jozza reklamira proizvod (Midea Mission 18, tri komada) koji ne radi po specifikacijama i dobija resenje, ili kao zamenu ili promenom modela, kao sto je on uradio (3x Fujitsu 12LMCE).
Resite i vi tako a ne da kukate ovde kako vam klima ne radi kako treba, mi samo mozemo da kazemo da reklamirate. Diskusija o tome ciji je veci me ne interesuje, meni moje klime rade savrseno.

Nije poenta da ljudi kukaju ili mere ciji je veci. Razmenjujemo utiske kako koji uredjaj radi, zbog preporuka, zbog drugih ljudi, zbog narednih kupovina. To ako tebi smeta problem je do tebe. Ja ovde ne vidim neku kuknjavu.

Tapatalk from Poco loco

Nie lako zameniti klimu , znam clana koji se ziv namucio da je zameni , muke zive , i na kraju mu nisu izvakumirali da se nauci pameti .

jozza je imao srecu da je ima dobar servis iza sebe a koji je to resio bez po muke , to je ono o cemu ja pricam .

Po meni svi cete vi najverovatnije biti ugrejani i zadovoljni kad to bude najpotrebnije , jer cak i da budu veliki racuni , oni ce biti svakako osetno manji nego da ste imali bilo koju alternativu vezano za struju. A opet , posto su drva , lozenje , ciscenje , itd , a kad udari malo jaca zima nestace problemi koje sad uocavate sa Amber i Mission 18 , mozda nece malo trositi ali mislim da ne bi bila neka ekstremna razlika da li je to u tom momentu LU , LT ili Amber . Mozda bi bilo malo preciznije odrzavanje temp , nesto manja potrosnja , no sve klime imaju COP pa ce svakako biti iole normalni racuni .

*mjau**mjau**mjau* jeste bed dati tolike pare a to ne radi kako treba ali sve klime imaju neke svoje boljke tj ja bih verovatno nasao svakoj manu . Uzmite Mitsubishi FH35VE , top model , ne moze da odrzava zadatu na AUTO fan vec se mora drzati na najmanje 3 crtu da bi bila zadata temp . Eto TOP model i kosta 1000e a on ne moze osnovnu stvar da radi kako treba , nije on jedini .

Iskreno, to sa duvanjem bi uzeo sa rezervom, to mogu biti i toplotni gubici i loša pozicija, sve u svemu jedan subjektivnji osećaj, možda i osećaj da se dalo malo više para nego što je moglo [emoji1]

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Djalf: Vidi ja sam se konsultovao sa korisnikom Nexteen pre nego sto sam kupio klimu , nigde ja nisam napisao da LT ne bi ogrejala ovaj prostor vec da je pitanje da li bi ogrejala a da LU ne bi sigurno , ovo je misljenje Nexteen-a a ne moje posto ja nisam imao invertere do sada niti imam iskustva sa njima , tako da ne znam sta drvis pa.ku ovde.

I ja pisem iskustva sa mojom klimom da bi sutra neko ko kupuje klimu video kako se ponasa Amber , ne hvalim i ne kukam vec iznosim svoja iskustva sa klimom. To sto ti imas neki problem resavaj na drugom mestu.

I dalje stojim iza toga da tu m2 i to neizolovanu LU tesko da bi mogla da greje ako udare ozbiljni minusi , mozda bi pregurala veci deo ali .. ja sam mu predlagao da je za njega najbolje resenje 2x 12LLCE iz dva razloga , najbolji komfor , dosta jacie , a sutadan ako ode u drugi stan imace dve sasvim dobre klime da pokriju oko 60m2 solidno izolovanog prostora, jedinim udarcem dve muve . Druga opcija u koju sam siguran da bi ovo izgurala bez po muke je 18LFC , eventualno 12LT , no 18LFC bi sada bila super ali sutradan bi mozda imao problem ako ode u stan koji je dobro izolovana a prostorija u kojoj bi bila klima bude 16-20m2 jer 18LFC takodje trazi veci prostor.

Sve u svemu , covek je sam procenio jer on najbolje zna koliko para ima za tu avanturu . I ja sam uzeo LU a da se danas pitam uzeo bih 12LLCE ili cak Daikin FTXB35C , nemam potrebe ni za cim jace a ni skuplje , nauk za sledeci pu ali sad je lako biti pametan .

Nemam ja nikakav problem, ja sam ti rekao da te Amber nece ostaviti bez grejanja pre par strana. LU ne moze jer je power design 3.9kW sto je dovoljno za 35-40 m2 izolovanog prostora sa bar 5cm stiropora tavan i fasada, dobra stolarija. LT je dosta jaci tako da moze 40m2 bez izolacije sigurno, ona je kao stara Nocria koja je azdaja od klime ali je na veliku zalost vise nema.
Svako iskustvo je dobrodoslo i pozeljno ali daj da utvrdimo sta je razlog lose modulacije bez kukanja, zovi servis koji je ugradio, uvoznika i kazi da modulacija ne ide ispod 500W u radu, mozda je tvoja falicna, nije mala para u pitanju, bori se za svoj novac.
Resavaj to dok ne krene ozbiljna zima. Ako nije tako kako pise nek isprave u specifikacijama a ti razmisli dali da je zadrzis, imas svako pravo da je vratis.

Po Euroventu LT je jaci od LU modela za pola kw nisam siguran da je to "dosta jace" , verovatno mi je zato receno da nije sigurno da ce LT da mi zavrsi posao na 40kvm neizolovanih ili slabo izolovanih vec je preporucen bio 18LFC ili dve slabije kao sigurna varijanta.
Ali ajde da ne tupimo vise temu , treba pisati info o klimama a ne raspravljati na sto strana o glupostima.

Nemam ja nikakav problem, ja sam ti rekao da te Amber nece ostaviti bez grejanja pre par strana. LU ne moze jer je power design 3.9kW sto je dovoljno za 35-40 m2 izolovanog prostora sa bar 5cm stiropora tavan i fasada, dobra stolarija. LT je dosta jaci tako da moze 40m2 bez izolacije sigurno, ona je kao stara Nocria koja je azdaja od klime ali je na veliku zalost vise nema.
Svako iskustvo je dobrodoslo i pozeljno ali daj da utvrdimo sta je razlog lose modulacije bez kukanja, zovi servis koji je ugradio, uvoznika i kazi da modulacija ne ide ispod 500W u radu, mozda je tvoja falicna, nije mala para u pitanju, bori se za svoj novac.
Resavaj to dok ne krene ozbiljna zima. Ako nije tako kako pise nek isprave u specifikacijama a ti razmisli dali da je zadrzis, imas svako pravo da je vratis.
Jesi siguran da ima snage bas kao Nocria? Ne bih rekao. Nocria je krmaca.
A ne bih rekao ni da je nema. ACS je ima na stanju npr.
Zadnjih par postova su ti krajnje diskutabilni.

Tapatalk from Poco loco

Dabome, ja grejem klimama vec 7 godina i sad sam ti ja diskutabilan?
Ne vredi sa vama diskutovati, odustajem.

Jedina priblizna klima Nocriji po snazi je 18LFC , bar po podacima sa Euroventa. A 18LFC je za 1,5kw jaca od LT modela tako da LT nije ni blizu Nocriji.

Dabome, ja grejem klimama vec 7 godina i sad sam ti ja diskutabilan?
Ne vredi sa vama diskutovati, odustajem.
Pa dobro, kako onda izjavis da je LT jak kao nocria?
Bolje da si na vreme odustao ili bar da si obnovio gradivo. Rekao sam lepo, zadnjh par postova, ne izvrci sad kompletno pricu. Niko te ne potkopava i nema sta da se vredjas.

Tapatalk from Poco loco

Next u pravu si za rad klime od 1000 eura al znaš šta je naš najveći problem? Što je to tako sitna lovica a nama nedostižna. Nek je u Nemačkoj takva klima sa ugradnjom 2000 eura, švaba ni ne razmišlja o drugoj opciji zato jer mu je to plata ili pola plate. A kod nas? Ja da bi kupio klimu od 1000 eura mora da biram:
1. radim 4 meseca samo za klimu
2. da ja mesec dana skupljam pare a ženi da pocepam najlon čarape, slomim štiklu i zaposlim je na šipku u striptiz bar!
Treće nema, loto me neće.

Jeste , zato se ja uvek drzim onoga sto sam malopre izjavio :

Sve u svemu , covek je sam procenio jer on najbolje zna koliko para ima za tu avanturu .

I to je razlog zasto ja shvatam ljude kad pokusavaju da prodju sto jeftinije , nekad je to bilo izrazenije a sad vec manje , nekad je Mission 12 mogla da se nadje za 47k a 12LLC je bio 58k pa sam onima koji nemaju love preporucivao Mission , sad je vec diskutabilno da li bi za osetno manju razliku preporucio Mission kad se moze uzeti LLC , eventualno Daikin.. No opet , svako ima sto ima i ne treba ga osudjivati .

Milanov slucaj je specifican jer je podstanar i lako se moze desiti da promeni prostor , a samim tim i uslove grejanja i zato sam rekao koje su opcije a nisu jeftine . Ovde je sad bitno da svi koji imaju Amber iznesu svoja iskustva i da budu iskreni , a ne kad ce biti , dal ce biti , vec da secekamo mi da prodje makar ova zima i vidimo na cemu smo.

Ja sam mission pre 2 meseca platio 45k [emoji3]

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Mission12 koristi treću generaciju spoljašnjih jedinica. Mission18 je ostao na drugoj. Zato i modulira kao da ima step-motor. Bukvalno potrošnja se menja u diskretnim koracima. Ako se pojavi 18-ca sa novijom spoljašnjom to bi mogao biti hit. Al' prvo da se rasprodaju krševi druge generacije, pa da se fabrika reši na unapređenje.

Jeste , za te pare nema bolje ali to samo bakara moze naci , jel bese da si imao neki popust , bila je tu neka stela ako se dobro secam , nije to bila regularna cena .

Ako se uzima preko firme pdv se oduzme jer se prikazuje kao trosak,i to je nesto

Huawei mate 10 lite

A ima li on/off klima da su "klasa", da tiho rade, da imaju krilca za levo/desno koja se daljinskim podesavaju i da "ne smrdulji" kao neke vec spominjane... ?

Toshiba (TO šiba (ko ludo)) u Daiseikai verziji je opako skupa, Fujitsu LUC (a mozda i LT ako su iste-slicne unutrasnje) smrducka (NEDOPUSTIVO), Gree Amber (kao da je neki "zaheb") i sl. pa da se "ne bacaju pare" na inverter vec sta je vrh od on/off klima, ako postoji nesto takvo sada?

Mission12 koristi treću generaciju spoljašnjih jedinica.

E vidis i ja sam primetio da se ova poslednaj razlikuje u nekim detaljima,
recimo na prvu sam primetio da drzac daljinskog vise nema mogucnost da stoji na stolu u postolju.
takodje spoljnje i unutrasnje jedinice sada imaju svoj serijski broj.

A ima li on/off klima da su "klasa", da tiho rade, da imaju krilca za levo/desno koja se daljinskim podesavaju i da "ne smrdulji" kao neke vec spominjane... ?
mislim da nema nikakvog vise smisla kupiti obicnu klimu jako je losa ponuda.

Poslednja izmena:
Problem je sto je mision 18 dobila toliku losu reklamu da ce se retko ko usuditi da rizikuje sa novijom generacijom spoljasnje jedinice

Huawei mate 10 lite

Pa nije baš loša reklama, već realno stanje. Bar sa moje strane za ona tri komada koje sam imao. Za te pare je jaka klima sa lošom modulacijom u prelaznom periodu i tripoznim senzorom temperature u isto vreme. Kad zahladi sve to dođe na svoje, ali opet nije za mali prostor, jer kreće da greje sa 1500W iz utičnice i polako smanji na 1200W. U malom prostoru brzo će da prekardaši. Ovo "mali prostor" mislim na 30-ak kvadrata. Bar su se tako ponašale moje 18-ce u prelaznom periodu. Ako se stave u prostor gde je potreba za snagom veća od 800W iz utičnice, radiće ko sat. Samo je pitanje da li bi u tom i takvom prostoru izgurala samostalno da greje na debelom minusu, ili bi morao neki bekap da pripomogne (el. grejalica).

Poslednja izmena:
Meni bolje onda da sam umesto nje montirao 12-ku...opet,onda bih bio u nedoumici dali bi me ogrejala na -15 sto 18-ka uspe da postigne

Huawei mate 10 lite

Pa to i jeste probem o kome Mitar ovde priča ali ga ne čuju. Stavljaju se aždaje da greju sobu. I onda neće da modulira. Hoće aždaja da se prilagodi sobi, ali takva košta mnogo para (Nocria, LT, Suzumi+, Daiseikai). Svuda se grejanje klimom projektuje @-10°C, a ispod toga se dogreva bilo čime. I to je ona Tbiv vrednost kao i snaga @Tbiv (bivalentna temperatura). I onda će grejanje biti ugodno i u prelaznom periodu jer je za 30kvm izoliranog prostora dovoljna i 9-ka, a 12-ca je nepotrebna.

koja je to dobra mission 12 klima koju preporucujete?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

cimo

ukloni link ako mozes da se ne zameramo moderatorima ..

dulenator

Da to je ta klima .. Samo da znas , ima opciju za wifi ali se wifi usb dodatno naplacuje oko 5-6.000 din ..

Poslednja izmena:
Piše na linku da se doplaćuje 5000

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno