Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nema veze oodakle ocitava temp sa modulacijom , koju god temp da on ocitava on bi morao da smanjuje potrosnju do neke minimalne i da odrzava zadatu pa tek onda da se gasi ako je i to puno.

Zna i meri koliko ima trenutno V al računa kao da je 240v konstantno, a kod nas je od 217 do 220.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Koliko često se uključuje/isključuje kod Milana85 sa tih 500W?
Potrošnju diktira prostorija.

Ne moze prostorija da je tera da radi na vecoj modulaciji od propisane u specifikaciji, ona mora da spusti nize od toga a to ne radi.

Ako prostorija traži npr. 6 kW u tom trenutku, zašto da obara na 3 kW?

Da , potrosnju diktiraju gubici prostora koji se greje ali ne i modulaciju. Steta sto nemamo jos nekog sa meracem pa da nam kaze kako se ponasa kod njega .

Heinz
Ovo tvoje bi bilo ok da klima ne moze nikad da dosegne trazenu temp i da se nikad ne gasi , ali ako se gasi na 500w onda to znaci da je modlacija losa.

Poslednja izmena:
Pp meni ta klima je kao 18-tica, jaka je i ne treba ispod 500W da radi. Problem je sto Kinezi tvrde nesto sto nije tacno. Zato i nemaju Eurovent sertifikat jer ga ne bi nikad prosli.

Eurovent ne meri minimalnu snagu, već kontroliše parametre za računanje SCOP. Ona Jozzina Midea je uredno prosla Eurovent. Sa trenutnim trendom snizenog Pdesign, Eurovent postaje još beskorisniji nego pre.

Ne smanjuje niko PD za dzaba već r32 ima slabiji pritisak i nižu temperaturu za tih 8% što je efikasniji, zato ga i reklamiraju da je efikasiji i da ima manju verovatnoću havarije.

Poslednja izmena:
Ko smanjuje pdesign?
Sve nove klime koje sam video imaju smešan Pdesign u odnosu na mogućnosti, zato i imaju visok SCOP i Axxx energetske klase na koje se potrošači lepe. Moja klima ima Pdesign 2,8 kW i tbiv - 10°C, a na - 7 daje 3,8 kW, i na -15 °C 3,2 kW npr.

HZ serija je još gora, ima Pdesign 3 kW, a na - 7 °C daje 4,7 kW. Zato su SCOP i plusići u nebu. :)

@Duk
Razlozi za smanjenje Pdesign nisu tehnički, već marketinški, klime sa visokom energetskom klasom se bolje prodaju. Proizvođač bira Pdesign po sopstvenom nahođenju, nije u obavezi da ga prilagodi tehničkim mogućnostima uređaja.

Poslednja izmena:
Pogledaj cop na tih - 7 i - 15, možeš lako izračunati da jake 12tice vuku tada od 1500 do čak 2800w da bi izvukle tih 3kw o kojim pričaš a dizajnirane su za 800-900w koliko piše u osnovnoj specifikaciji. Zato je pd nizak

Ako neko dodje ovde da pita za neku klimu za grejanje valjda je vazno da ta klima dobro greje kad je zima i kada su napolje neki jaci minusi.Ako klima to radi i bas dobro greje kad je veliki minus zasta je i kupljena onda je ona sigurno dobra pa zvala se i persa i nek je napravljena ne u Kinu nego i u Albaniju.Vi drugari sad ovde gledate u neka sitna crevca i neke tehnicke zavrzlame koje vecina ne razume niti ih to intersuje jer ljudima koji ovde pitaju treba klima koja ce dobro da ih ogreje i nista drugo.Ako sam ispravno razumeo prijatelj Mitra nisu mnogo vazni ti plusici dal ih ima jedan dva tri ili pet nego da klima i po jacem mrazu dobro greje a sve drugo je da se ne niko ne uvredi malo zanosenje i preterivanje medju vama jer se vi ovde takmicite ko bolje zna nesto od onog drugog.Zasta bre da bacamo velike pare za skupu klimu koja nekad losije greje od neke jeftinije osim ako ta skupa ne izbacuje dzabe ladno pivo i ne skuplja zlatnu prasinu.Ako klima dobro greje i ako ima delovi za dosta godine unapred pa ta je prava isto kao i ona od dve iljade evra.

Ovo su 9-ke, moja ne može ni da povuče preko 1,6 kW. HZ 2,15 kW. Ne razumem baš najbolje na šta si mislio.

Ovde se vide COP i maksimalna snaga za određene temperature, ali to nema nikakve veze sa Pdesign i SCOP.

Ovo su podaci koje daje proizvođač, Eurovent kontroliše samo Pdesig i SCOP deo.

b2000dc3381164c4d025bede1fa0b64d.jpg

17a59781b03151ba657bc4bb8a14748f.jpg

Poslednja izmena od urednika:
Mene licno samo kopka da li bi mi midea 12 zavrsavala posao na poziciji gde sam montirao 18-ku...evidentno je da 12-ka ima dobru modulaciju i da mi zagreva oko 35m2,a evidentno je i da sam se zeznuo sa 18-kom po pitanju potrosnje...

Huawei mate 10 lite

Tebi baš piše ako razumem taj jezik da tvoja sedmica max povuče 3kw

Pogledaj ako ti je tbiv 4 a cop 2w\w, šta to znači. Ako ne znaš, to ti je 2 kw struje iz utičnice

Poslednja izmena:
Opet ja tebe ništa ne razumem. Moja klima je NZ9SKE, znači ona iz gornje tabele. Maksimalno može da povuče iz mreže 1630 W (Inngangseffekt varmedrift u tabeli). Pdesign za grejanje je 2,8 kW (ovaj podatak nisu ni stavili u tabelu, i na osnovu koga se dobije SCOP 4,6).

Inače maksimalna ulazna snaga je parametar koji više pokazuje mogućnosti klime od Pdesign i SCOP, maksimalan kapacitet grejanja mora biti u određenoj srazmeri sa maksimalnom ulaznom snagom.

Realno je za top model devetke da ide do 1.6kW potrosnje ali ako je pravilno dimenzionisana ona nece skoro nikad toliko da povuce, jedino na -15c i nize.

To treba za pazariti 25 kvadrata, a ne luca i amber i midea 18 [emoji1]

Da se vratimo na početak, zašto je onda Pdesign samo 2,8 kW? :)

Ja sa njom grejem lagano 45 m[SUP]2[/SUP].

edit: vidim sad kako nakaradno izgleda poruka sa slikama na desktopu, nadam se da neko od moderatora može da napravi koji razmak između redova.

Poslednja izmena:
PD 2.8 To ti je 600w dizajnirane snage iz utičnice na cop 4.6, kad se računa i hlađenje i grejanje, samo ne znam na kojoj temperaturi računaju. Negde između 2 i 7 stepeni, sve zavisi od zone

Poslednja izmena:
Duče, to je Pdesign za -10C za average zonu, i SCOP, znači prosečan sezonski COP za celu sezonu grejanja računat prema raspodeli temperatura za average zonu, ne neka trenutna vrednost.

COP na -10 je 2,68 za tu snagu. Meni nebitan podatak, više su mi znače informacije o maksimalnoj snazi, a to Eurovent pokriva samo u onoj Ph @ TOL poziciji.

Pogledajte prilog 259326

Poslednja izmena:
Računa se dizajnirana snaga iz utičnice a kod tvoje klime je 600w(510w hlađenje-700grejanje), a na - 10 kod tebe na 2.68-2.8, to je oko 1000w iz utičnice

Na - 20 ti vuče 1.4kw za 2.57kw snage

Poslednja izmena:
Ja stvarno ne razumem šta ti računaš.

Sve vrtim po temi i nikako da pronađem deo o Bergen klimama...Da li vrede čemu? Vidim neku akciju za Bergen Pine 12K i 9K invertere....

Dajte kratak info ako ih neko ima...

To ti je u sustini gree samo prelepljen brend taj model pine je do -15 imas i pine profi do -22.Taj "slabiji" model bi trebalo da je gree lomo

Ja ovde nesto napisah sinoc ali izgleda modetatori treba da odobre moje poruke posto sam novi clan.
Vezano za Amber , cekam da Heroj87 napise nesto opsirnije o njoj jer me bas zanima njegovo misljenje posto vec ima i Lucu pa ce najbolje izneti poredjenje.
Neko me je pitao koliko se cesto gasi klima , posto je ovih dana bilo toplo nije imala potrebe da cesto radi , palio sam je samo uvece i stavljao na 22-23c da radi tako da nemam pojima koliko cesto se palila i gasila ali se nije palila cesto... pisacu ovih dana kad zahladni kako se ponasa.
Inace juce sam napisao post ali izgleda nije jos odobren od strane moderatora , juce je prvi put od kad je kod mene spustila na 490w i to na 2-3minuta i vratila na 510 , zatim sam je pustio na AUTO FAN , ona je smanjila izduv i posle 10minuta pogledam potrosnju ona je otisla na 840w !!! Ja vratim izduv na 3 crtice i ona opet obori na 510-520w... prosto mi je neverovatno da na auto uzduv toliko poveca potrosnju

Svi tvoji postovi u ovoj temi su već odobreni. Pozdrav

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno