Ne grejes, za to sluzi izolacija spolja@banacanin: ali ak grejesh zid grejesh i komshiluk ka spoljaAko ne grejesh zid, grejesh samo sebe.
Jel realno da se uz Daikin ne dobija strujni kabl? Od stare klime mi majstori prebacuju. Koja je to fora?
Ne dolazi ni uz Fujitsu.
Uz Nocriu dolazi. Ima kabl i ne znam koje je duzine ali mozes da visak zavuces unutra u unutrasnju jedinicu.Nema smisla da dolazi kabl jer se ne zna neophodna duzina instalacije izmedju unutrasnje i spoljasnje jedinice. Spoljasnja jedinica ide u struju pa onda ona salje unutrasnjoj. Tako je kod Fujitsu.
Veliki pozdrav!
Od 1996-te grejem stan na klima uredjaj (samo dnevnu sobu i trpezariju 30kvm), prvo starijii model Fujitsu-a (sa sirokom unutrašnjom jedinicom..ne secam se modela),pa od 2001-ve na Fujitsu-ov model aoy12rse.Posle 17 godina grejanja i hladjenja komresor je posustao, pa je vreme za novi klima uredjaj. Zelja mi je bila Nocria 14 -stica, ali je više nema u ponudi,pa sam u dilemi izmedju Fujitsu 12 luc -83.000din ili Fujitsu 12 ltca-108.000din. Da li neko ima informaciju koja od ova dva modela ima eev ventil (umesto kapilara) i grejanje tacne . Spoljnja jedinica stoji na betonskom ispustu pored prozora, na 2cm od poda, pa se neretko zaledi. Hvala!
Problem sa spuštanjem prekidača (verovatno misliš na automat u spratnoj tabli) je taj što se desi da ga neko podigne. U kućnim uslovima malo verovatno, ali dovoljno je ljudi tako poginulo ili povređeno, da se zahteva sigurnije rešenje, npr. automat koji može da se zaključa. Inače, iskustvo me je naučilo, kad je nešto u električnim instalacijama propisano, nema potrebe da trošim vreme u razmišljanju zašto je to tako, već uradim onako kako je piše i to je to. Sečenje kabla na odgovarajuću dužinu je najnormalnija moguća operacija.
Vidiš meni električar reče da klima obavezno ide na zaseban osigurač bez drugih potrošača na njemu.Prekidac sluzi da imas struju na ostalim potrosacima koji su na istom osiguracu i on nije bas mali kao medju gajtanski koji ide na lampe i slicno pa ce biti ruznije sa njim nego sa uticnicom
Послато са Lenovo A7600-F уз помоћ Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari