Pratim, citam, razmisljam i ja sta kupiti ako budem trebao menjati ovu moju 13 godina staru klimu i mene VEOMA brine i iznenadjuje da navodno odlicna (ne samo dobra vec odlicna) klima poput Fujitsu LU ili LT moze tako lako da se usmrdi u nekom normalnom, nepusackom i nekuhinjskom okruzenju.
Jedna od gorih (gadnijih) stvari mi je smrad klime u kolima, pa makar to bilo onih 30-60 sec na pocetku paljenja, a da mi u kuci ( u stanu) smrdi klima koja bi mi celi dan ili deo noci (veci ili manji) hladila leti, e to mi je nedopustivo i nezamilsivo pa sve da mi ona (klima ili proizvodjac klime

) pare za svoj rad uplacuje direktno na racun, a ne ja da placam za njenu potrosnju, nabavku, servis...
Dakle koje su jos dobre klime, da nisu LU i LT, da se ne usmrde tako lako, brzo i da ih nije tako nezgodno i tesko cistiti...?
Mene najvise zanima za hladjenje ali i ja umem pre sezone greljanja ako treba paliti klimu da ugreje-dogreje stan ili tokom zime u nekim prilikama da pomogne centralno grejanje...
Inverter pozenljan, u stvari rekao bih i potreban radi "udobnosti", nije mi mrsko platiti i nesto skluplju klimu ako sam "siguran" da ce dobro i dugo raditi ali ne i preskupu, a sve preko 1ke jeste za 99,9% nas preskupo, dok je cena od oko 600-700e vec podnosljiva i za zaista dobar uredjaj, koji SE NECE USMRDETI lako i brzo nesto sto je razumno uzeti da duzi vremenski period.
Debajtujte malo na ovu temu.
Pod "najpovoljnijim" ili "najboljim", "dobrim", "odlicnim" bi se MORALO voditi racuna i o unutrasnjem dizajnu i samohigijeni uredjaja vezanoj za dizajn.