Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto mislis da nisu isti , recimo ovaj Bergen koji sam ja naveo ima unutrasnju orginal istu kao i Gree Bee Preimum , nadji na netu i videces i sam . To je stariji model klime koji Gree vise ne nudi i lako je moguce da su napravili neki dobar dil sa Gree s obzirom da su njihovi uvoznici , ko zna koja je kombinacija
Da je sve isto zvalo bi se GREE i distributer bi ga tako lakse prodavao bez da objasnjava da je to isto samo se drugacije zove :)

Moguce je i da je to outlet proizvod koji gree vise ne nudi i kinezi ce ga rado napraviti po narudzbini i staviti brand koji narucilac hoce.
Ne bih nagadjao sta je pravi razlog i da li je to isti proizvod bez da mogu da vidim unutrasnjost obe.
Kina je poznata po tome sto sve moze da se dogovori.

ista prica je i za taj eskimo...

Sve se vrti oko para.
Taman da fujitsu pravi najbolje klime na svetu njihov distributer nema nameru da gubi kupca koji hoce jeftiniju klimu kakvu fujitsu ne nudi.
Kontaktira kineza i trazi napravi mi klimu da bude jeftina i dobra a da se zove eskimko....i bice eskimko!
Pardon eskimo :)

Sve su to klasicicni trgovacki motivi i razlozi.
Uvek se lakse prodaje vec razradjen i poznati brend a gura jeftiniji za extra money.

Eno u temi sa TV se momak cudio sto mu trgovac u emezzeti nudi teslu kad zna da je krs...
pa zna trgovac sta treba da proda, a sta se prodaje samo :D

Poslednja izmena:

Dobar trgovac uvek gleda i da gura dobru robu koja se prodaje i sama.

Zašto?

1. Ako bude uspešniji od konkurencije, dobiće bolje uslove od dobavljača. Samim time imaće prostora za bolju maržu ili niže cene, mada koliko nisko sme sa cenama takođe zavisi i od dogovora sa dobavljačem.

2. Zadovolljan kupac će se vratiti i sledećeg puta.

;)

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Bergen je identicna Gree klima, a po specifikacijama, kao da je klokovana malo u odnosu na Gree i prave samo low budget modele Gree klima, do klase Viole.
Identican im je i reklamni materijal.

Poslao sam email firmi koja je izgleda uvoznik ta 2 brenda, da pitam zasto da kupim skuplju Violu, kada Vergen nudi istu klimu, sa jacim specifikacijama, za 50e manje.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Eno u temi sa TV se momak cudio sto mu trgovac u emezzeti nudi teslu kad zna da je krs...

Offtopic: U istoj toj Emmezeti covek nudi ljudima Skyworth (koji proizvodi Teslu) i koji je 4000 jeftiniji i oni nece. Naravno kupe identican televizor sa nazivom Tesla po vecoj ceni. Kupcima ne mozes ugoditi nikako.

Posto su mi danas ugradjivali (ne meni, nego stanu)... Daikin FTXB35C/RXB35C je made in Turkey.

Samo najskuplji modeli se prave u japanu , mislim da se cak ni Emura ne pravi tamo , tek ove od 2k Urura Sarara itd ..

Znaci i daikin o'šo u k

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Pozdrav forumu, novi kolačić :), i da , i mitsubishi R32 serija je made in Turkey ;-). Očigledno prevazilaženje carinskih barijera i žestoka konkurencija.

Da li neko stvarno očekuje da Japanci sklapaju klimu, i da ona, uz sve ostale koji se ugrade, košta 500-600 evra?!

Ako neki japanski proizvodjac ima SVOJU fabriku bilo gde na svetu zasto taj proizvod treba da bude los.
Ja bih se pre zapitao u kvalitet nekoliko vrlo zvucnih evropskih brendova ciji se uredjaji usluzno prave u boga pitaj kojoj fabrici necu da kazem u kini jer to samo po sebi ne odredjuje los kvalitet.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Daikin je dolazio i iz Ceske i Portugala za EU trzista cini mi se.

Panasonic inverter, koji ja ugradih nedavno, je napravljen u Maleziji.

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

Daleko od toga da mesto proizvodnje ima veze s tim kakav je proizvod. Dok je kontrola na nivou i dok se ne stedi na delovima apsolutno nema nikakvih problema. Jaki brendovi sele fabrike zbog nizih poreza, jeftinije radne snage, jeftinijih i lakse dostupnih sirovina...

Tapatalk

Pa i Iphone se pravi u Kini , pa jel krs , nije , sve je to normalno u danasnje vreme ..

Ko nije imao fabriku ili bar proizvodnju u kini taj je vec propao.

Vaistinu

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Ja odavno rekoh da Gree i Daikin vec oko 10 godina imaju zajednicku proizvodnju inverter uredjaja, od kada je Gree i pokupio brdo tehnologija od Daikina, poput senzora ljudi i skretanja duvanja tako da ne duva u ljude(magic eye valjda), ubacivanja svezeg vazduha spolja, itd.

Daikin je iskoristio ogromni proizvodni kapacitet tadasnjeg(i sadasnjeg) najveceg brenda neinverter klima, a Gree je iskoristio znanje najveceg brenda inverter klima.
Od tog joint venture-a, Gree je uveo inverter jedinice u ponudu.
To se malo Daikinu obilo o glavu, kada su ih Kinezi malo vise iskopirali, ali su na kraji i oni dobro prosli, jer su se uz pomoc Gree-a probili na mnoga nova trzista :)

Poslednja izmena:
Zašto se onda Daikun ftxb pravi u Evropi?

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Problem je shto taj gree i koshta ko daikin.

Nasi ljudi misle da se klimatizacija zasniva na split sistemima sto je mozda cak i istina ali u kini dok recimo u evropi nije tako. Udeo malih split sistema je manji od 10% tako da po tom pitanju nema zime za daikin toshibu mitsubishi (VRF sistemi) isto tako za proizvodjace koji su bazirani na hidronik opremi tipa carrier trane itd.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

To je zato sto je u Evropi ogroman problem da postavis obicne jedinice, gomila zabrana :( Ja sam odustao od odlaska u Bec na duze, bas zato sto ne mogu naci stan sa klimom (i enom ili lokacijom koja nije off).

A kako bi bec lepse izgledao sa par hiljada spoljnih jedinica nacickanih ko kako stigne

Kao beograd :)

Ni ne znaju sta propustaju.

Bili bi vise fit da moraju da skakucu levo desno, tokom izbegavanja kondenza klime pi trotoarima :D

Zato u Grckoj crkavaju od vrucina, a u UK i Becu niko.... pardon.... obratno :)
Postoje stvari koje imaju smisla, ali totalna zabrana klima je bezobrazluk, a ne ocuvanje necega (vec ne-ocuvanje zivota).

Dovoljno je skupa struja da bi tamo pazili koliko ih koriste :)

Ko je zabranio klime?

Nije klime, nego izmenu fasada.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno