bakara
Uticajan
- Učlanjen(a)
- 22.01.2005
- Poena
- 1,555
Da je sve isto zvalo bi se GREE i distributer bi ga tako lakse prodavao bez da objasnjava da je to isto samo se drugacije zoveSto mislis da nisu isti , recimo ovaj Bergen koji sam ja naveo ima unutrasnju orginal istu kao i Gree Bee Preimum , nadji na netu i videces i sam . To je stariji model klime koji Gree vise ne nudi i lako je moguce da su napravili neki dobar dil sa Gree s obzirom da su njihovi uvoznici , ko zna koja je kombinacija
Moguce je i da je to outlet proizvod koji gree vise ne nudi i kinezi ce ga rado napraviti po narudzbini i staviti brand koji narucilac hoce.
Ne bih nagadjao sta je pravi razlog i da li je to isti proizvod bez da mogu da vidim unutrasnjost obe.
Kina je poznata po tome sto sve moze da se dogovori.
ista prica je i za taj eskimo...
Sve se vrti oko para.
Taman da fujitsu pravi najbolje klime na svetu njihov distributer nema nameru da gubi kupca koji hoce jeftiniju klimu kakvu fujitsu ne nudi.
Kontaktira kineza i trazi napravi mi klimu da bude jeftina i dobra a da se zove eskimko....i bice eskimko!
Pardon eskimo
Sve su to klasicicni trgovacki motivi i razlozi.
Uvek se lakse prodaje vec razradjen i poznati brend a gura jeftiniji za extra money.
Eno u temi sa TV se momak cudio sto mu trgovac u emezzeti nudi teslu kad zna da je krs...
pa zna trgovac sta treba da proda, a sta se prodaje samo
Poslednja izmena: