Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vox inverter klima? Vredi li uzimati?
Vredi, vox, tcl,midea, sve su iste spoljne jedinice sa istim kompresorima... kod 12tica

Послато са MI 5 уз помоћ Тапатока
Bio sam u lokalu, jedna pored druge 3 spoljne,, isti gabarit, izrada, dizajn i kompresor

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Neko je pominjao ovu ivu, pa nek kaže šta ima ali sve je to isto u toj klasi

Ako neko zna na kojoj je strani?

Cenim da je bolje do 40000 klima sa inverterom nego ista cena bez

Mnogo bolje

Procitao sam to sa klimeforum,i vidim da se isplati uzeti iako je vox

Ja imam dve Iva 12-ice.Nemam nikakvih zamerki... Vrede za taj novac...

Poslato sa RNE-L01 uz pomoć Tapatoka

Ja imam dve Iva 12-ice.Nemam nikakvih zamerki... Vrede za taj novac...

Planiram IVA5 da kupim.

Mozes li vise nekih informacija iz svog iskustva?

Potrosnja struje pri hladjenju?

Buka itd....

Poslednja izmena:
Planiram IVA5 da kupim.

Mozes li vise nekih informacija iz svog iskustva?

Potrosnja struje pri hladjenju?

Buka itd....

Potrošnja pri grejanju je okoo 370kW mesečno,prosek 600-700w/h u zavisnosti od spoljne temperature.Hlađenje nisam merio jer nisam imao merač potrošnje ali po računima za struju ni ne primeti se.

Sa druge strane buke gotovo da i nema...pri grejanju zna nekad ha zahuči po par minuta nakon defrosta,spoljna jedinica mi je montirana tik uz prozor dnevne sobe i bukvalno se ne čuje niti vibrira.Pokušaći da postavim video kasnije.To što si pročitao na drugom forumu je moja klima tako da...za sad sam zadovoljan.

Druga je celu zimu opsluživala stan od 36kvm bez ikakvih poteškoća.

Hvala ti za video!

Meni je unutrasnja i spoljasnja jeedinica ,jedna do druge,razdvaja ih prozor.

Zato mi je buka bitna.

To je IVA1 ako se ne varam?

Hvala ti za video!

Meni je unutrasnja i spoljasnja jeedinica ,jedna do druge,razdvaja ih prozor.

Zato mi je buka bitna.

To je IVA1 ako se ne varam?

IVA1 jeste...IVA5 je model sa wifi konekcijom i koliko mi se čini sa malo većom potrošnjom i jačinom protoka vazduha.

Pozdrav,

Trebam se useliti u novi stan i nudi mi se u sklopu izrade stana i montaza klima uredjaja. Cijena je povoljnija nekih 15ak% pa reko samo da provjerim kako se pokazao pomenuti uredaj. Radi se o klima uredjaju GWH12AAB-K3NNA2A.

Pogledajte prilog 247780

Pa ova je u ponudi od firme koja gradi zgradu. Sa njima imaju vjerovatno ugovor na kolicinu, a time i popust.
Časti ih 15%, dodaj razliku i ubaci inverter.

+1

Časti ih 15%, dodaj razliku i ubaci inverter.

Pa u sustini u gradu u kojem sam odlicno je rijeseno centralno grijanje. Nekada je potrebno u medjuperiodima prije pustanja grijanja i poslije prestanka malo dogrijati (novemabar ili april), a u sadasnjem stanu imam Vivax ACP-12CH35GEK koja je ok radila upravo to. Znaci nije nesto ova ponuda...Mislim, inverter mi je nepotreban za grijanje...

@luka78
Mislim da je to Gree Bora Premium klima. Ja je imam, za hladjenje i povremeno dogrijavanje ti bolje ne treba. Ako zelis da se i grijes na nju zimi, onda poslusaj ostale i uzmi invertersku, ili ako ti novac nije bitna stavka. Jer trenutna trzisna vrijednost ove Gree klime koja ti se nudi je 30000 (ja sam je po te pare kupio), a da bi nadoknadio startnu razliku (inverter nemas ispod 38000, Vox klima), treba ti bar 7-8 godina ako ces je samo za hladjenje i dogrijavanje koristiti. Plus, oni ce ti ugraditi, mozda ni tu neces imati troskova (50-70e), a inverter treba da ugradjuje malo bolji majstor jer je kako sam razumio neke majstore za klimu, inverter zahtjevniji prilikom ugradnje i treba min. 3m cijevi da se postavi.
Naravno ti ocijeni sta je najbolje za tebe.

Pa u sustini u gradu u kojem sam odlicno je rijeseno centralno grijanje. Nekada je potrebno u medjuperiodima prije pustanja grijanja i poslije prestanka malo dogrijati (novemabar ili april), a u sadasnjem stanu imam Vivax ACP-12CH35GEK koja je ok radila upravo to. Znaci nije nesto ova ponuda...Mislim, inverter mi je nepotreban za grijanje...
Inverter nije grejalica on i hladi [emoji6] ako želiš manji račun za struju pri hlađenju tu je inverter kao must have. A ako ti ni to nije bitno onda slobodno uzmi ponuđeno. Svaka on/off će odraditi posao hlađenja...

@luka78
Mislim da je to Gree Bora Premium klima. Ja je imam, za hladjenje i povremeno dogrijavanje ti bolje ne treba. Ako zelis da se i grijes na nju zimi, onda poslusaj ostale i uzmi invertersku, ili ako ti novac nije bitna stavka. Jer trenutna trzisna vrijednost ove Gree klime koja ti se nudi je 30000 (ja sam je po te pare kupio), a da bi nadoknadio startnu razliku (inverter nemas ispod 38000, Vox klima), treba ti bar 7-8 godina ako ces je samo za hladjenje i dogrijavanje koristiti. Plus, oni ce ti ugraditi, mozda ni tu neces imati troskova (50-70e), a inverter treba da ugradjuje malo bolji majstor jer je kako sam razumio neke majstore za klimu, inverter zahtjevniji prilikom ugradnje i treba min. 3m cijevi da se postavi.
Naravno ti ocijeni sta je najbolje za tebe.

Upravo napisao ;-). Ne treba mi za grijanje vec nekada za dogrijavanje prije nego sto puste grijanje ili kada grijanje stane 15og aprila.

Kod invertera je hladjenje bolje jer trosi manje struje, radi kulturnije, spoljna jedinica je tisa a moze i da bolje greje na minusima (u slucaju kvara centralnog kao backup resenje).

Konferencija Sfera 2018: Klimatizacija, ventilacija, grijanje i hlađenje

b_180312015.jpg

Kompanija Sfera d.o.o. Mostar, u saradnji sa Mašinskm fakultetom iz Beograda i Strojarskim fakultetom iz Mostara, organizuje V po redu međunarodnu naučno stručnu konferenciju ''Sfera 2018:Klimatizacija, ventilacija, grijanje i hlađenje'', i to 28. i 29. marta, 2018. godine u Tehnološkom parku Intera u Mostaru.
Konferencija je dvodnevnog karaktera i okupi oko 400 gostiju iz domena pomenute teme s područja cijele regije. Uvodničari će biti prof.dr. Branislav Živković, mr.sc. Nijaz Delalić, te brojni drugi predavači kao predstavnici institucija, fakulteta, te prestavnici sponzora i partnera.

Pored konferencijskog dijela, kompanije imaju priliku izlaganje u vidu prezentacije za sve pristutne, kao i izložbeni prostor unutar objekta.

Konferencija preispituje naučna, odnosno tehnološka dostignuća i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje, primjene i oblikovanja sistema za klimatizaciju, ventilaciju, grijanje i hlađenje. Cilj konferencije je razmjena iskustva i znanja u različitim oblastima inženjerstva, kao i uspostavljanje međunarodne i domaće saradnje. Konferencija se sastoji iz dva dijela. U prvom dijelu se prezentiraju naučni i stručni radovi, a u drugom dijelu savremene tehnologije i proizvodi u domenu proizvodnje i dizajna vik sistema.

Kompanije koje se bave proizvodnjom i distribucijom ovih elemenata su dobrodošle da se prijave za prezentaciju na konferenciji, kao i izlaganje kataloga i drugog promotivnog materijala u izložbenom prostoru konferencije.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno