Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Niko ne moze da ima iskustva sa svim modelima pa ajde da budemo realni i da preporucujemo ono za sta znamo da bi trebalo da radi kako treba i valja . Nisam bas cesto na temi od kad sam krenuo sa miningom pa ni ne procitam sta se sve pise , da budem iskren , ali ta 9-ka je ssasvim solidna klima i za jacu od nje 100% nema potrebe . Koji je problem imao sa 09LLCA ?

Niko ne moze da ima iskustva sa svim modelima pa ajde da budemo realni i da preporucujemo ono za sta znamo da bi trebalo da radi kako treba i valja . Nisam bas cesto na temi od kad sam krenuo sa miningom pa ni ne procitam sta se sve pise , da budem iskren , ali ta 9-ka je ssasvim solidna klima i za jacu od nje 100% nema potrebe . Koji je problem imao sa 09LLCA ?

Ne pišem o modelima već o specifikacijama mjesta gdje klima radi, ako nisu iste specifikacije neće biti ni ista iskustva sa klimom.Nije rekao koja je klima već da je bila 09 i da nit grije a nit hladi.

Koju Gree imaš evo ja sam ovu Violu snimao sa nekih 20-30cm razdaljine i nije tako bučna kad se odmakneš 2 metra ne čuje se nikako.

Gree Lomo. A video sam kod prijatelja i Viola i jednako se čuje i duva. Pretpostavljam da je unutra ista turbina.

Pa ko zna sta on ima pa se onda to ne moze uzeti razmatranje , ta Fujitsu 09LLCA bi mu bila sasvim dovoljna i mislim da je sve preko toga bacanje para .

Ako vec razmisljas izmedju Daikina i Gree onda nemoj da razmisljas , uzmi Daikin i zavrsi pricu , no postavlja se pitanje zasto dati 100e vise za Daikina kad bi mu i 09LLCA odradila posao . Kako god , za svoje pare bira sta mu je najbolje i ja se sa tim slazem :)

Poslednja izmena:
Znaš kako, radije bih platio sad 10,000 više i da mi bude krivo što sam preplatio, nego da mi u avgustu kad stigne beba bude krivo što nisam platio 10,000 više.

Pošteno :)

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

evo pa sam procjeni, udaljenost od vanjske nekih 20 centimetara, ne čuje se da radi kada se odmakneš 2 metra, uopšte bučna klima nije, dok ne obratiš pažnju i nemaš pojma jel uključena ili nije.

https://klimeforum.ru/threads/gree-eco-viola-gwh12ra-k3dna3m.4/#post-137

Nisam govorio o spoljašnjoj jedinici već unutrašnjoj. Razlika između Gree (Lomo i Viola) i FL LMCE po pitanju buke i izduva na najmanjoj brzini turbine je baš značajna.

Nisam govorio o spoljašnjoj jedinici već unutrašnjoj. Razlika između Gree (Lomo i Viola) i FL LMCE po pitanju buke i izduva na najmanjoj brzini turbine je baš značajna.

snimit ću ti i unutrašnju pa ćeš vidjeti da je ista stvar, tiha jedinica nakon početne buke kad se tek upali, nečujna.Dobro si mi napomenuo :D

@perafilozof
Procitaj ovo:
https://www.bebac.com/vesti/koja-je-idealna-temperatura-za-bebu
I moj savet da se posavetujete sa pedijatrom da vam ovo i potvrdi. 21-22c je idealna temperatura za novorodjence i prva 3-4 meseca jer njihova termoregulacija ne radi kao kod odraslih, imaju i nesto povisenu telesnu temperaturu.
Moj predlog je Daikin ili mozda Fujitsu 12LMCE. Fujitsu 09LLCA sigurno moze da ohladi taj prostor, ja imam dve i ako ih ne koristim na hladjenju, zahtevniji rad grejanje su odradile odlicno tako da hladjenje nece predstavljati problem.

Čovek krenuo od 30000, lm je 70,
I ja sam zagovornik 09llc general fujicu, malo je više para od planiranog ali će bolje kontrolisati zadatu temperaturu a i trošiće duplo manje struje od pomenutih gree i midea plus imaćeš mogućnost grejanja

Послато са MI 5 уз помоћ Тапатока

Po trenutnim cenama, LMCE nema šta da traži pored LUCA

Greješ se na rig umesto na klimu, isplativije [emoji3]

Koliko ja vidim, iskoro ćemo za dz moći kupiti neku bruka grafiku

Послато са MI 5 уз помоћ Тапатока

A cene GPU nikad veće

Malo kasno sam krenuo u tu pricu , papak , da sam to sve znao kad sam kupovao klimu ne bi je nikad ni kupio vec bi te pare roknuo u rig iimao bi besplatno grejanje + zarada :D

Odosmo off , nego , ja bi svakako za tu m2 uzeo 09LLCA a ko ima para za bacanje dace 100e vise ..

Morao bi preko leta da se hladiš :)

možda u budućnosti budu napravljene klime koje dođu sa rigovima, all in one klime

Imam obicnu klimu za to :p

Mogu ti reci da posle 10g moj stari Housel na -4c spoljne daje 53c na izduvu , sta ces vise ..

Slaba je modulacija kod riga :d
Meni rig od 750W grije sobu od 16m2, dovoljan je do -5 vanjske, morao sam mu pomoci par puta, sad vec postaje suvise toplo, ali tu su vrata i prozori :)

Evo citam servis se reklamira na popustima i to poznat u Beogradu i kazu ciscenje unutrasnje jedinice parocistacem,ima li neko iskustva sa ovakvim ciscenjem ili je probao9

evo pa sam procjeni, udaljenost od vanjske nekih 20 centimetara, ne čuje se da radi kada se odmakneš 2 metra, uopšte bučna klima nije, dok ne obratiš pažnju i nemaš pojma jel uključena ili nije.

https://klimeforum.ru/threads/gree-eco-viola-gwh12ra-k3dna3m.4/#post-137

SerijeSync pa ovo radi ko raspadnuti dizelaš, ja neznam kako je tebi ovo pa tiho.
Evo kako kod mene radi Toshiba Suzumi na -7C vanjske temperature pa usporedi jednu i drugu.
Ovo što povremeno stvara buku jako puše vjetar ili kod nas kako se kaže bura.

https://www.youtube.com/watch?v=yOfS6hfaK20

Evo i ja poslušao, ova Gree nije ni malo tiha. Mrzi me da budim komšinicu da mi otključa kapiju, da snimim zvuk Fujitsu LT. Mnoooogo tiše, bez tog "rondanja", samo tih zvuk dvostruko rotacionog kompresora, i zvuk vazduha od ventilatora.

SerijeSync pa ovo radi ko raspadnuti dizelaš, ja neznam kako je tebi ovo pa tiho.
Evo kako kod mene radi Toshiba Suzumi na -7C vanjske temperature pa usporedi jednu i drugu.
Ovo što povremeno stvara buku jako puše vjetar ili kod nas kako se kaže bura.

https://www.youtube.com/watch?v=yOfS6hfaK20

udaljen sam od vanjske nepunih 10-20 centimetara, čim se odmakneš malo dalje metar-dva i ne čuje se kako radi dok ne obratiš pažnju.Tvoj snimak uopšte nije validan, jer si udaljen od klime i još buka sa strane.Pojasnio sam da sam namjestio temperaturu na 25 stepeni i udaljenost od vanjske nekih 10-20 centimetara.Nije mi jasno kako ste uvijek spremni pisat negativne stvari ono baš napamet izleti vam nešto.Usput ako niste znali Gree vanjske jedinice su malo veće nego kod ostalih klima uređaja, dakle kad bi snimao vanjsku sa udaljenosti od metar-dva nebi se čula nikako, možda vam i to postavim ako budete dobri :eyebrows:

Poslednja izmena:
Evo i ja poslušao, ova Gree nije ni malo tiha. Mrzi me da budim komšinicu da mi otključa kapiju, da snimim zvuk Fujitsu LT. Mnoooogo tiše, bez tog "rondanja", samo tih zvuk dvostruko rotacionog kompresora, i zvuk vazduha od ventilatora.

snimi je sa udaljenosti od 10-20 cm i nakon što si je upalio poslje 20 minuta.

Moram prvo da snimim dal' je komšija na poslu :)

Kupio sam 12LU stvarno sam prezadovoljan za sada, ali dok su ljudi ugrađivali započeli smo priču oko toga da prerađuju spoljnu jedinicu 24-ke i od nje prave vazduh-voda sistem. Pa me zanima da li neko ima iskustva oko toga, jer po tome se dobija toplotna pumpa, ali po manjoj ceni.

Gesendet von meinem HUAWEI VNS-L21 mit Tapatalk

Onog inzenjera koji je projektovao Lucu treba u du*e poljubiti.. racun za el.energiju za februar okruglo 3000 din za ceo stan. Klima radila od 7 do 21h podesena na 22C.
Moj brat potrosi za zimsku sezonu oko 100 000 za drva i ugalj.. a nalozi jednom od 10-11h do popodne dok pre podne sede obuceni u jaknama.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno