Cekao 2hDa li sacekas neko vreme ne moze bas odmah da duva toplo
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока
Cekao 2hDa li sacekas neko vreme ne moze bas odmah da duva toplo
Pomogla bi informacija da li kompresor radi da bi suzili moguci uzrok sto klima ne greje.Cekao 2h
Jedna da druga neA cevi? Jesu tople?
Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока
Nije izvakumirana
Vakumiranje se radi da ne bi ostalo vlage u cijevima koja se kasnije može pretvoriti u led kad dođe u doticaj sa hladnim freonom ako se to desi možeš bacit kompletnu vanjsku jedinicu.
Da nije zalepio ventil?Jedna da druga ne
Iscureo freon 99%Ja se ne razumem iskreno. Trebao je odavno da dodje majstor. Ovo je nova klima nema 2 meseca. Pa me interesuje dal je greska prilikom ugradnje ili se pokvarilo neato. Prvih par dana je grejala. Posle ave losije i sada nikako.
Da li je vakumiranje moguce i nakon ugradnje npr posle god dana
Iscureo freon 99%
Mislim da nema smisla. Ako je npr. vlaga već ušla u sistem, onda bi trebalo da se skroz izvuče rashladni gas, da se produva inertnim gasom, pa onda da se puni iznova.Da li je vakumiranje moguce i nakon ugradnje npr posle god dana
Ako je odzracivanje pravilno odradjeno nema potrebe.Da li je vakumiranje moguce i nakon ugradnje npr posle god dana
Vlaga ne sme da dospe u cevi.Mislim da nema smisla. Ako je npr. vlaga već ušla u sistem, onda bi trebalo da se skroz izvuče rashladni gas, da se produva inertnim gasom, pa onda da se puni iznova.
Ne opterećuj se sada više time.
Vlaga se kondenzuje u cevima samo ako se hladne cevi unesu u toplu prostoriju zato ako se montaza radi pri hladnom vremenu o tome mora da se vodi racuna.Vlage uvek ima u vazudhu, a kondenzuje se i na cevima. Osnovno vakumiranje bi trebalo to da reši.
Nešto više od toga ne bi smelo u startu da bude u cevima. Treblo bi da cevi koje se kupuju na metar imaju poklopac i da se nakon presecanja odmah zatvore.
RSES Journal tvrdi da vakuumiranje izvlači vlagu iz sistema.Vlaga iz vazduha nestaje zajedno sa vazduhom bez obzira da li se cevi vakumiraju ili po starinski odzrace.
Vlaga (voda) ne sme da dospe u cevi narocito ne u sistem.RSES Journal tvrdi da vakuumiranje izvlači vlagu iz sistema.
Po pravilu to bi trebalo ovako da se čisti
Nazalost kod nas skoro uvek posao dobija najeftiniji kako po domacinstvima a narocito na drzavnim tenderima posto nema ili ne funkcionisu mehanizmi zastite od ponudjaca koji su jeftini zato sto nude kvalitet (roba ili usluga) koji ne zadovoljava.@Zoxor
Naravno da sam bio sarkastičan, nadam se da me nisi pogrešno razumeo. Ja smatram da svako ko pošteno radi treba da naplati svoj rad i znanje. Ali nije isto kad to radi neko ko je pravi serviser i neko ko smatra da je serviser. Razlika je ogromna a isto naplate, čak postoji mogućnost da onak ko smatra da je serviser naplati više nego pravi majstor. Pravi serviser zna šta radi i zašto to radi, to znam iz ličnog iskustva a koje nema veze sa klimatizacijom, predpostavljam da je tako i u klimatizaciji.
Сличан проблем Midea-inv-9ka, Winwin, званични сервис. Грешка Е4, Winwin зове једанпут недељно, званични сервис никако. Прошло је >30 дана.Midea invertor
Mission msmbau-09hrfn1-qrd0gwKoji model Midea 9-ke? Mission, Blanc, ili neki treći?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari